Thursday, October 21, 2010

Birthday Party Aleesya @ KFC Kajang 1 - PART 2

Ok...kita bersambung lagi citer birthday party aleesya yer..


Lepas dah potong cake, maka acara makan2 pun bermulalah...
Kanak2 lah yg mengepalai acara makan2 kan kalau kat KFC ni...


Oh yer, ramai yg tanya, badan barbie tu leh makan ke??
Mula2 mati2 ibu ingatkan kaki patung barbie tu dicucuk dalam kek..
Rupa2nya badan barbie jer yg ader...kaki mana ader...hehe..
Pastu ader cara tau nak potong slice kek ni...
Bukan ibu yg potong pun...host KFC tu yg potong...
Nasib baik dia yg buat...kalau nak harapkan ibu, habis ranap kek tu...hehe


Birthday girl pun lapar lah...


Family pun asyik menikmati hidangan


Ni lah kek yg dipotong oleh host KFC tu...


Perghhh...licin aleesya makan seketul peha...
Memang selera aleesya ni boleh dikatakan bagus lah...
Tapi dia tak leh makan banyak2 sekaligus tau..
Makan sikit2, tapi acapkali...
Tu tok ayah aleesya tgh tanya aleesya nak tambah lagi atau tak??


Dah siap2 makan, maka acara untuk permainan pun bermula..
Game 1, hanya kanak2 jer yg terlibat...
Alaaa...macam main kotak beracun tu...
Cuma kali ni dia sediakan 2 items utk di pass2 kan..


Aleesya yg paling muda sekali tgh main..
Hehehe..aleesya lambat sikit nak pass pass kat org sebelah dia...
So, kena lah org sebelah dia amik dari aleesya..


Hah ko amikkk....2 2 items ngan aleesya....orang nak amik dari dia, sorang nak bagi dia..


Last2  tinggal 3 org ni jer...
Pemenang yg paling kecik ngan paling kuat ketawa tu...hehe



Game ke 2 pulak ord dewasa turut terlibat...
Bila muzik berhenti jer, maka weols ngan pasangan masing2 kena cepat2 pijak objek yg diberi..
Nampak tak?? Ibu sorang yg tanggung beban tu...kena dukung aleesya...sebab takut org terpijak dia..


Bukan budak2 yg bersungguh2 main ni...
Mak Bapak budak pun bersungguh2 gak...hehe..


Masa azan maghrib berkumandang, maka weols stop kejap main games..
Maka boleh lah sambung makan2 dan amik gambar lagi..


Kah kah kah...lucu betul tgk mulut ayah damia dalam gambar ni...


Kat depan KFC ni...ader Medan Sate Kajang...
Ingat lepa makan KFC, nak belanja family ibu makan sate kat situ..
Tapi alahai...semua dah kekenyangan yg teramat..


Ni game last....kiranya parents masing2 kena terlibat sama gak..
Lebih kurang macam main tressure hunt...
Kena cari cepat2 apa yg host cakap...macam ic lah, tali pinggang lah...
Sebenarnya game ni pun sama...mak bapak yg terover...ekekek


Hahhh...amik!!! Berebut2 tunjuk barang kat host tu...
Tapi host tu memang sporting lah....Layan budak2 ni macam adik sendiri...


Dah lepas main games, semua kanak2 kena beratur amik hadiah ngan aleesya...
Hehehe..kiranya kalau nak hadiah , kena bersalam ngan aleesya lah...


Sebelum pulang...bergambar beramai2 dulu...
Ni pun 3 org tak der dalam gambar sebab balik cepat ader hal...
Percaya tak kalau kata yg family kat atas tu aderlah adik beradik ayah damia, ipar duai ibu, biras2 ibu, cousin2 aleesya, tok ma, tok ayah dan tok chu (tak der dalam gambar)...habis tu dah adik beradik ayah damia 8 org....tu pun 2 tak der...sorang kat JB lagi sebab tak leh cuti hari sabtu, sorang lagi awal2 dah kat melaka sebab nak prepare majlis berzanji utk majlis sambut menantu keesokkan harinya..

p/s: Gambar separuh upload guna blogspot (masa tu tak limit lagi), lagi separuh copy paste dari FB...

p/s: Nak tgk banyak lagi gambar??? Klik sini
Post a Comment