Wednesday, October 27, 2010

Sapa kata tak leh berpiknik di rumah sendiri???


Hari ni kami berpiknik di luar rumah...
Tiba2 rasa nak makan ulam2 ngan budu..
Nak feel makan macam suasana kampung konon...
So, amik tikar bentang kat garaj kereta...
So boleh lah kami berpiknik kan..

Ni baru sudah makan lunch...
Antara menu hidangan hari ni..


Ulam kacang panjang celur ngan kacang botor


Sayur Park Coy masak oyster....kegemaran ayyunie ni..


Kerang masak sambal
Feveret ibu ni..


Dalca sayur + ayam


Ikan bakar kosong...


Budu...yg ni wajib lah aderkan...


Tembikai sebagai pencuci mulut


Dah tak tau nak buat air apa..
Asyik2 Sunquick ngan laici jer..
So harini buat sirap lah pulak..



Ni Aleesya + Ayyunie tolong letakkan sudu dalam pinggan


Snap dari dalam rumah..


Bersungguh2 ayah damia perah limau dalam budu tu...hehe
Aleesya makan ngan ikan bakar jer..
Ayyunie ngan sayur park coy dia tu..
Ibu??? Semua bedal...hehe

p/s: Ramai tanya KOYA tu apa??? KOYA tu berangan lah....

p/s: Ramai gak yg tanya masa amik gambar ngan beca kat melaka tu, kena bayar tak???Tak kena bayar pun...pakcik india tu baik hati...tapi bila org dah berbudi, kita kenalah berbahasa kan....setiap dari family kitaorg bagi lah jugak duit kopi kat dia....

p/s: Lepas ni nak tgk aleesya praktis buku muzik dia...alhamdulillah...malam ni kelas ke 3 aleesya...aleesya nampaknya memang serasi ngan kelas muzik tu..


Post a Comment