Friday, October 29, 2010

My 3rd Music Class @ YAMAHA


Sekadar catatan untuk anakanda aleesya tercinta..
Kini setiap hari rabu lepas zohor, aleesya memang kena tido....WAJIB yer...
Pastu kul 3 ptg siap2 ngan ibu + ayah damia gi office..
Kalau aleesya tak leh tido gak...
Alamatnya kena tido kat office ibu + ayah damia lah jawabnya..

Tepat kul 6 ptg, cari makanan ringan cam sandwich atau roti bakar utk alas perut aleesya..
Lepas solat maghrib baru ibu bawak jalan kaki ke music class aleesya tu..


Ni aleesya kat office ibu....
Dah siap2 nak gi music class..
Aleesya makin chubby sikit kan..


Sebelum tu sempat lagi minta RM10 kat ayah dia..
Sebab kata aleesya dia nak eat lepas kelas music.


Kelas kul 7.30 malam..
Seawal 7.15 dah sampai...
Sebab ingat kan tak der org...so leh ler posing2 dalam tu..
Sebab last week masa gi 7.15 tak der org lagi..tapi masa tu tak bawak kamera gedabak pulak..
Ni dah bawak kamera gedabak, alahai...dah ader 2 parent dalam tu..
Segan pun segan lah..
Dah alang2 bawak cik Canon, maka snap2 mesti ader..


Aleesya makin serasi ngan music class ni..
Fingers pun makin strong nak main organ...
Memang excited aleesya dalam kelas ni...
Ader dancing..ader singing...


Hehehe...aleesya tgh guna sepenuh tenaga tu main organ..


Hopefully aleesya pandai main organ ni suatu hari nanti..
Mana tau...kot2 leh cipta satu lagu untuk ibu ke kan
-
-
-
-
-
-
-
Dah lepas habis kelas musik..
Yg ni memang WAJIB yer...
Keluar jer YAMAHA tu, terus cakap nak eat...
Nasib baik ler Restoran tu dekat jer..
Leh ler melayan kerenah aleesya nak makan ni..


Minggu pertama ngan minggu kedua order nasi ayam...
Kali ni order set nasi sup ayam pulak...
Alhamdulillah...memang berselera aleesya sekarang ni..


Separuh nasi utk ibu..
Separuh nasi untuk aleesya..
Maksudnya setiap hari rabu ibu makan nasi separuh jer lah..hehe..
Padahal balik keje..gi makan lagi ngan ayah damia...


Sedap sup ayam ni...
Aleesya suka sangat hirup sup ni..
Ayam makan sikit jer..
Yg habiskan ayam ibu dia lah kan..hehe


Bersungguh2 makan kan..
Muka pun dah chubby sikit...tak pe lah..budak2 tgh berselera..
-
-
-
-
-
-
-
-
Dah habis makan, naik office ibu pulak....
Sementara tunggu office ibu tutup..Aleesya tgk TV...kadang2 main tulis2, kadang2 gi intai2 students ibu, kadang2 kena kacau ngan students ibu..cam tu lah aleesya....
Tepat jam 10 malam, aleesya pun balik...Ingat terus balik rumah ke???
Kena gi teman ayah damia makan lah pulak..
Selalunya mata aleesya memang dah merah2 tahan ngantuk...
So, habis jer makan...masuk keta aleesya terus zzzzz...
Hari rabu memang tak yah minum susu time tido..
Automatik akan tido sendiri...


Aleesya yg selamat diangkat dengan jayanya dari keta...nak angkat kena slow2 sangat..sebab aleesya mudah terbangun ..tido pun malam tu pakai baju jalan jer...nak tukar pyjamas dia, takut nangis pulak...rambut tocang pun tak bukak2...pagi2 bukak tocang kembang sebesen rambut..hehe

Inilah rutin harian aleesya setiap hari rabu....
Sekian, terima kasih...

14 comments:

yanie said...

ala comelnye la aleesya ni. mmg nmpk makin chubby pon. hehe

[-suziey-] said...

umangaih..bersungguh2 menekan organ..ekek:p bgs bgs..

aleesya nampk dh big girl..dh matang..

mama tisya said...

smlm time jcard,hubbyku ada tnye nk bli piano utk tisya..dlm 100++..trus automatik tringt kt aleesya yg dh p class muzik...kita ckp tkyh la bli,kt umh dh ada piano mainan kecik..ehhehe

miera said...

emm.dah besar aleesya nie..wah..best nya dapat pegi class muzik..nnt leh la buat lagu kt ibu dia mcm iklan enfagrow tu.. =)

ita cutevirus said...

ayu,
dah lame tak jengah sini...
aleesya pon da start blaja main piano...
waaahhh... bagusnyer...
makin comel aleesya..

BIONIC WOMEN said...

aleesya nampak sedikit chubby tapi tetap cun dan comelll...
wah dah semakin pandai menekan organ...
nnti boleh mainkan lagu utk ibu ek...

Nana said...

ala kiutnye sian kepenatan men organ yea...hehehhe
yelah dah makin chubby alesya

Mama Zharfan said...

aleesya sgt comel :) geram i tgk hehhe
best tu dh pandai main music :)

mama rifQy said...

alahai comel..pinky sungguh katil sikecik itu!bile na nak ade bilik2 pink cenggini..

Tunggu adik Iqy la nampak gayanyerr..amin

♥MAMA♥ said...

alalaa tomeynye aleeysa,dh makin matang..suko k.da tgk,tumpang hepi ;-)

**hihiii daku sudah nampak itu bantal princess daaaa ;-) hihii cuma sara nyer bantal bentuk bulat,mcm tuannye,ekkeke ;-)

♥MAMA♥ said...

alalaa tomeynye aleeysa,dh makin matang..suko k.da tgk,tumpang hepi ;-)

**hihiii daku sudah nampak itu bantal princess daaaa ;-) hihii cuma sara nyer bantal bentuk bulat,mcm tuannye,ekkeke ;-)

mummy_ayu said...

sgt tomei..mesti dia seronok sgt belajar main organ tu...

firahadifa said...

seronok kan bagi anak aktiviti... kite pon seronok jugak nengok dia belajar menda baru...

Farra Dhelina said...

seronok tgok aleesya..