Monday, October 18, 2010

Bersiaran dari Puteri Resort, Melaka....

Quick updated...
Sementara tunggu ayah damia dan both damias bangun kat hotel ni....

Weekend yang teramat hectic...
Bermula dari hari sabtu pagi, konvoy ngan PIL dari JB ke Bangi...
Sampai dalam kul 1 tghari..
Pastu lepas lunch kat rumah BIL terus gi KFC Kajang 1 untuk tengok tempat birthday aleesya...
Al-maklum ler...b4 ni berurusan dalam telefon jer..so haruslah gi tengok samada betul atau tidak apa yg telah dirancang...


Pastu terus gi rumah tokeyy cake ni....e-car kat bandar seri putra...amik cake
Huhuhu...hampehh lah Garmin ni...ader ke patut dia bagi jalan lama...dah lah lama lak tu dari kajang ke bandar seri putra....jalan lak ntah apa2...huhu...
Tapi nasib baik jumpa gak last2...b4 tu Garmin bagi salah checkpoint...sampai jer jalan 4/5 terus Garmin cakap"arriving your destination"...padahal salah rumah tu...sepatutnya jalan 7/9....



Pastu dalam jam 6 petang....
Yeayyy...kami ke KFC...untuk sambut birthday aleesya..


Malamnya pulak...kami ke I-City..
Huhuhu...punyalah ramai orang....ntah apa lah yer diaorg buat kat sana...
Tapi yang pasti sesi bergambar mestilah adakan...kalau tak sia2 datang I-city jauh2 ni..
Cam mana??? Cun tak Mickey + Minnie kat atas tu??
Muka minyak2 beb.....panas teramat..


Keesokan paginya, ahad....
Bertolak Dari Bangi ke Melaka...
Majlis menghantar menantu...a.k.a adik ayah damia yg baru kawin haritu..
Majlis kawin yang rasanya macam majlis "dapat nasi free" dah rasanya....
Sebab orang yang terlaluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ramai...
Nasib baik lah buat kat dewan...kalau kat rumah..mau runtuh rumah ni..


Dah habis majlis tu...time untuk ronggeng2 bersama family..
Destinasi utama haruslah round2 bandar melaka..


Pastu decided pergi mandi manda kat sini...
Tapi hohohoho...dah sampai kat situ tak jadi masuk pulak..
Sebab apa??? Sebab mahal lah..pastu macam tak ramai org pun...takut pun yer...hehe
Lagipun agak tak sesuai untuk kami yang pergi around 5 buah kereta ni...


Last2 decided check in hotel kat Puteri Resort hotel...
Sampai lebam main air...
Bukan budak2 jer..bapak2 budak pun main air gak...
Yang bestnya weols lah...yang lain2 dah balik destinasi masing2 sebab ader yang anak periksa sekolah, ader yang masuk keje, ader yang nak baiki kereta, tapi ibu + ayah damia over nite kat sini...
Petang nanti baru masuk keje...hooray...

p/s: Details entry menyusul kemudian yer..

p/s: tima kasih pada yg memberi ucapan dalam entry ni....

p/s: Ayah damia + both damias masih tido lagi lah....nak buat apa erkkk lagi???

p/s: Pas check out nak bawa both damias amik gambar kat bangunan merah lah..

p/s: aleesya dalam top 12 untuk contest ni

Post a Comment