Monday, October 18, 2010

Bersiaran dari Puteri Resort, Melaka....

Quick updated...
Sementara tunggu ayah damia dan both damias bangun kat hotel ni....

Weekend yang teramat hectic...
Bermula dari hari sabtu pagi, konvoy ngan PIL dari JB ke Bangi...
Sampai dalam kul 1 tghari..
Pastu lepas lunch kat rumah BIL terus gi KFC Kajang 1 untuk tengok tempat birthday aleesya...
Al-maklum ler...b4 ni berurusan dalam telefon jer..so haruslah gi tengok samada betul atau tidak apa yg telah dirancang...


Pastu terus gi rumah tokeyy cake ni....e-car kat bandar seri putra...amik cake
Huhuhu...hampehh lah Garmin ni...ader ke patut dia bagi jalan lama...dah lah lama lak tu dari kajang ke bandar seri putra....jalan lak ntah apa2...huhu...
Tapi nasib baik jumpa gak last2...b4 tu Garmin bagi salah checkpoint...sampai jer jalan 4/5 terus Garmin cakap"arriving your destination"...padahal salah rumah tu...sepatutnya jalan 7/9....



Pastu dalam jam 6 petang....
Yeayyy...kami ke KFC...untuk sambut birthday aleesya..


Malamnya pulak...kami ke I-City..
Huhuhu...punyalah ramai orang....ntah apa lah yer diaorg buat kat sana...
Tapi yang pasti sesi bergambar mestilah adakan...kalau tak sia2 datang I-city jauh2 ni..
Cam mana??? Cun tak Mickey + Minnie kat atas tu??
Muka minyak2 beb.....panas teramat..


Keesokan paginya, ahad....
Bertolak Dari Bangi ke Melaka...
Majlis menghantar menantu...a.k.a adik ayah damia yg baru kawin haritu..
Majlis kawin yang rasanya macam majlis "dapat nasi free" dah rasanya....
Sebab orang yang terlaluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ramai...
Nasib baik lah buat kat dewan...kalau kat rumah..mau runtuh rumah ni..


Dah habis majlis tu...time untuk ronggeng2 bersama family..
Destinasi utama haruslah round2 bandar melaka..


Pastu decided pergi mandi manda kat sini...
Tapi hohohoho...dah sampai kat situ tak jadi masuk pulak..
Sebab apa??? Sebab mahal lah..pastu macam tak ramai org pun...takut pun yer...hehe
Lagipun agak tak sesuai untuk kami yang pergi around 5 buah kereta ni...


Last2 decided check in hotel kat Puteri Resort hotel...
Sampai lebam main air...
Bukan budak2 jer..bapak2 budak pun main air gak...
Yang bestnya weols lah...yang lain2 dah balik destinasi masing2 sebab ader yang anak periksa sekolah, ader yang masuk keje, ader yang nak baiki kereta, tapi ibu + ayah damia over nite kat sini...
Petang nanti baru masuk keje...hooray...

p/s: Details entry menyusul kemudian yer..

p/s: tima kasih pada yg memberi ucapan dalam entry ni....

p/s: Ayah damia + both damias masih tido lagi lah....nak buat apa erkkk lagi???

p/s: Pas check out nak bawa both damias amik gambar kat bangunan merah lah..

p/s: aleesya dalam top 12 untuk contest ni

19 comments:

Nana said...

wah padat aktiviti weken ek
masuk icity tu dah kena bayar dah skang 10 hengget kan?

MrS. F!zA said...

jeles nyah tgk gmbr kt i-city waktu mlm!!! nak p ah jgk! haishh..

MaMa3H said...

wah..padatnya aktivity...happy birthday utk damia cayang..:)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - ah ah dah kena bayar sekarang...10 hengget satu keta...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - aikkk?? bukan dah pi ngan naman ke???

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah pi icity lagik....kita plan nak pi sabtu ari tu...tup2 tak jadi la pulak...aik mana gambo model cilik berdua tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama 3h - memang padat...thanks

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - laaaa...ye ke...kalau tak leh jumpa...

gambar model pas ni..

mama tisya said...

wah byk tmpt p ye..kita pn yg dk kl tk smp2 lg icity

Ummi Eisya said...

bestnye dapat jejalan...hihi,happy tul mickey n minnie tu..best tak g tempat baru tu..

maslinamansor said...

padatnya aktiviti... mesti letih kan..

Mama Zharfan said...

weekend well spent :) best tu!

RozSyah said...

k.ayu..e-car tu kwn kpd kwn ofis sy ni..dulu kwn sy pun bisnes cup-cake gak tp dh benti sbb bersalin..hihihi...jauh betul k.ayu tempah kek yer..

anyway selamat hari lahir buat aleesya..semoga jadi anak yg solehah!

firahadifa said...

happy birthday si chomel damia!!

zura@iwan said...

wahhh sgt padat weeken ko ye....tp fun kan ...hehe...

posing tu sudah semestinya..

BIONIC WOMEN said...

wah..padatnya aktiviti kak ayu...
gambar kat beca tu, sayangnya muka aleesya x nampak, tapi dia dah posing cantik dah..
yg gambar mandi manda tu plak...xcited toi ayah damias..hahaha..
x sabar nak tengok party aleesya...

alyyani said...

another hectic weekend eh ayu.. :)

Farra Dhelina said...

wahhh...sakan nya kak uu...tak saba nk tgu entry hrjd aleesya

e.l.i.z.@ said...

heheh saloh jale dih..garmin wi jale lamo sbb dio x update system la tu..xpo la, mujo jupo dih hehe..

kecik napok k.ecaR kalu duk sebeloh ayu hehhehe

xdey jugok kito nok jupo huhuhu