Saturday, October 16, 2010

Macam lah special sangat...

Ader lah juga beberapa kawan2 ibu tanya...
Mak ngan pak mertua datang tadi , masak apa??
Menu apa?? Special ke??
Huhuhu...tak lah special sangat..tapi boleh lah nak makan anak-beranak..


Menu hari ini:
Siakap 3 rasa 2 ekor (dah siap potong2), sup ayam seekor, hati ayam goreng kicap bersama kacang panjang, ikan masin (tiada dalam gambar, menu last masak tu), sambal kicap..
Special ke?? Biasa jer kan...hehe
Tapi semua ni ibu masak yer..tak der pertolongan dari sapa pun..
Sebab pesen ibu kalau kat dapur tak leh org lain datang tolong...mula lah rasa tak selesa...huhu



Snap gambar ni dari tangga atas...segan pulak rasanya nak snap2 time mak mertua hidang makanan ni..
Nanti dia kata bertuah punya menantu...orang dok sibuk hidang nasi, dia gi amik gambar...ekeke..
Snap dari jauh lah ni...hehe


Sekali sekala bila dah ramai2 yang datang rumah tu, makan kat bawah pun best jugak yer...
Tapi hakikatnya tak muat meja...kerusi setakat ader 6 jer...huhu..
Nak beli set meja makan 12, tak cukup ruang pulak...hehe..
Apa2 pun sangat happy sebab keluarga dari jauh datang...


p/s: Esok pagi2 dah nak ke KL...
Post a Comment