Tuesday, August 24, 2010

Habib atau Poh Kong??

Hurm...Habib atau Poh Kong???
Yang mana satu pilihan anda???
Pasti setiap antara uols ada kedai feveret emas masing2 kan...
Tak kira Habib atau Poh Kong, masing2 ader kelebihan masing...
Tepuk dada, tanya poket yg mana satu pilihan kita..




Berdasarkan pendapat kawan2 masa komen kat status FB ibu...ader yg pilih Habib, ader yg pilih Poh Kong, ader yg kata beli emas kelantan lagi murah, then ader jugak yg cadangkan beli kat kedai2 cina luar tu...hehehe..thanks kawan2 sebab bagi komen2 yg bernas...

Bagaimana pula dengan pilihan ibu???
Baru jer bulan lepas ibu beli emas kat sini
Raya tahun lepas pulak beli emas aleesya + ayyunie kat sini
So, pendek kata ni jer lah kedai feveret ibu buat masa ni...

Tapi raya kali ni, HABIB kat tempat ibu tgk tu tak banyak design baru..
(maybe HABIB ampang ngan SEMUA HOUSE banyak design baru kot)
Sama jer ngan design2 sebelumnya..
So, raya tahun ni decided gi Poh Kong lah....

Jom kita tgk gambar yg sempat ayah damia snap2 dalam Poh Kong ni..
Bawak kamera ni sebab nak amik gambar makanan weols buffet sebelum tu...
So, bila dah sampai Jusco takkan nak tinggal kamera dalam keta kan..


Masa ni final calculation dah..
Muka ibu pun adaaaa senyummmm


Ni cincin berlian kawen ibu..
Beli kat HABIB....tahun 2004..
Dah 4 butir berlian hilang....
Pernah tanya kat HABIB nak ganti berlian...
Sekali...lambat lah pulak...kena tunggu almost 1 month sebab kena hantar KL..
Tak sanggup rasanya tanggalkan cincin kawen tu dari tangan...
Kalau nak tahu, ibu masa deliver aleesya + ayyunie, memang pakai cincin tu..
Tak pernah tanggal pun dari jari manis ibu tu..


Aleesya pun sibuk nak cuba tu, nak cuba ni...
Last2 ayah damia bagi tgk you tube kat Aleesya..
Baru lah leh duduk diam..


Antara hasil utk Aleesya  + Ayyunie 


Raya tahun lepas tak der peruntukan utk ibu...
Raya tahun ni wajib ler ader kan...
I like this design...modern + elegan...
Terpaksa mosaic kan barang2 kat atas...
Takut tak suprise lak nak pakai raya hehehe..


Total cost???
Kalau ayah damia boleh beli lens harga sampai RM 3K ++..
Why not ibu laburkan jumlah yg lebih kurang tu utk aset masa depan kan..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dan yg bestnya, ibu dapat hadiah emas free lagi tu...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Hehehehehe...kantoi....jangan marah yer..
Dapat sampul raya jer..
Ok lah kan dari tak der..

So yang mana satu pilihan uols pulak???
HABIB atau POH KONG???


p/s: Alhamdulillah...rezeki Allah...at least separuh  duit ibu jadi RATU tu nampak gak barangnya...hehehe....Boleh buat kenangan sampai anak2 besar..then boleh gak nampak hasil dari duit RATU tu...

p/s: Maaf andai kata ader yg terguris dengan entry ni...kang ader yg kata ibu show off pulak...
(kalau nak kira show off, baik tak yah ader blog kan...sebab confirm dalam blog you akan tulis macam2 mana you pergi, apa you beli, apa keistimewaan anak2 you, apa xtvt you, kenaikan pangkat you dan bla bla bla)

p/s: Tak sabar nak tunggu PROGRAM CHARITY 31 Ogos ni...kalau ader lebih apa salahnya kita ikhlas bersedekah pada bulan ramadan yg mulia ni kan....aminnn...


Post a Comment