Thursday, July 22, 2010

Pandai betul POH KONG mengayat

Ni citer sehari sebelum ibu pergi Beauty Contest tu...
Niat dihati nak repair gelang kaki yang putus sebab main ATV dan rantai ibu yang putus akibat tertarik dek tangan ayyunie..
Sekali punyalah lama nak tunggu repair tu...
After 2 weeks baru boleh amik..
Sebelum2 ni cepat jer boleh amik...paling cepat 1 jam...paling lambat pun 1 hari..
Alasan, banyak customer tgh tunggu barang...huhu..

After kena "ayat" oleh POH KONG....maka ibu pun decided, trade in yg lama, amik yang baru..
Sebab nak cepat kan...
Actually gelang kaki tu memang ibu nak pakai masa beauty contest tu...
Sebab rasa macam tak confident pulak tak pakai...Cehhh alasan..
Tapi memang sejak kecik lagi pun dah pakai gelang kaki..
So, kalau tak pakai rasa semacam jer..
Kejap2 tgk kaki, kejap2 tgk kaki..sebab ingat dah hilang...


Kena isi form dulu yer kalau nak beli barang kemas ni..
Sebelum tu kan..habis diskaun tau ibu minta...
Sampai ke sudah dia tak bagi..
Last2 ibu cakap "mandarin" ngan dia...
Dengan muka terkejutnya...alih2 senang pulak ibu dapat harga yang ibu minta tu...
Yer lah, bukan niat nak beli baru kan...niat nak repair jer dalam RM50...
So haruslah minta kurang mengikut budget dalam purse ibu...
Tapi tetap nak design tu jugak...ekekekek


Macam tu lah selalunya kalau nak beli barang..
Dari dulu masa kecik2, sampai ke anak dara, sampai kawen, sampai dah beranak pinak ni..
Pasti menggunakan senjata cakap "mandarin" utk proses tawar menawar...
Confirm bagi punyalah...tak banyak pun sikit mesti dapat gak..


Muka adaaaaaa senyummmm lorrrr..
Sebab dapat barang baru dan baekkkk punya......ekekekek


Antara kedai emas feveret ibu..
Lagi satu HABIB JEWELS...
Barang2 kawen ngan barang kemas Aleesya + Ayyunie made in HABIB...
Cuma ader lah jugak pattern2 yg best2 kat POH KONG ni yg menyebabkan ibu suka gak jengok2 kat
POH KONG ni...


Ni muka Aleesya yg tgh galak main ngan ayyunie.
Ayah damia pulak senyum lebar sebab dalam hati dok berkata2.
" Nasib baik aku hari ni...sebab hari ni bukan aku yang bayar...kalau tak asyik aku jer yg bayar"

ekekekekekke
Ayah damia tak nak bertangungjawab...sebab katanya ibu yg datang nak repair kan...pastu ngada2 pi tukar baru...hahahaha..amik kooo....last2 guna kan ajer cash daku yg tak seberapa dalam purse tu.....


p/s: Ayah damia dah bisik2 kat ibu sebenarnya masa hari tu...dia cakap "kalau sayang menang esok, leh tukar yang besar lagi.....rugi sayang tukar sekarang"...hehehehe...masin pulak mulut ayah damia erkkk..


p/s: Ibu dah niat sebenarnya hari tu...kalau ibu menang, nak beli barang kemas utk aleesya + ayyunie...supaya tanda kemenangan tu sentiasa ader depan mata...dan tak lupa jugak untuk diri sendiri...baru nampak tanda kemenangan kan....aminnnn...alhamdulillah dengan REZEKINYA...


Post a Comment