Friday, July 9, 2010

Gadget Baru Lagi


Kalau tengok kat status FB 4 hours ago..

"time for shopping at Jusco Tebrau....bye2 FB n blog!!!..Blog pun tak sempat update ni.."




Sekali kan masa otw, tiba2 ayah damia cakap yg dia nak pi Plaza Angsana...
Katanya nak beli Baterry Grip...
Wah wah dalam diam rupanya dah ader planning...


Banyak gak yg kami survey kat kedai2 photo ni..
Gambar kat atas tu comparison yg Ori atau Third Party..
Semua taukey bagitau sebenarnya tak der beza pun antara Ori dan Third Party
Yang beza cuma Brand dan Harga lah...
Canon (RM698), yang third party tu (RM588)
Tapi tu harga letak lah...
Harga tawar menawar dapat murah daripada tu..
Agak2 berapa ibu dapat harga????


Balik rumah apa lagi terus test lah kan...
Ayah damia kata makin berat ni..
Huh...kalau ayah damia kata makin berat. ibu apatah lagi kan??

Ni ler rupa complete set ngan speedlite & Baterry Grip..
Sejak2 nak jadi Official Photographer (OP) utk some events ni..
Ayah damia memang asyik nak tambah accesories jer..
Hurm...pas ni apa pulak yg nak ditambahnya tu...
-
-
-
-
-
-
Dah penat jalan2 dan shopping...
Apa lagi masa untuk makan lah pulak..
Kami pilih Imano's Cafe sebab kat situ ader makanan utk budak2 yg best


Imano's Cafe


Posing dulu


Menu kami
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Antara barang yg ibu shopping hari ni



Ingat nk beli korset penuh dari atas sampai bawah..
Sekali masa ukurlilit dada, pinggang dan pinggul..
Berlaku ketidak seimbangan disitu...
Yg atas kecik molek jer..
Yg pinggul biasalah melebar...
So atas nasihat pakar kaunseling decide amik yg jenisni jer lah...
Tu pun ayah damia terkejut tgk harga...
Korset yg penuh tu harga ader yg cecah RM400++ huhu..sabar jerlah..


Since yg lama dah habis.
Haruslah beli yg baru kan..


Yg ni harus beli jugak...
Sebab printnya dah banyak ..
Tapi display nya belum lagi..


Yg ni mesti updated..
Masa otw nak pi kat tempat keta..
Tiba2 tgk ader pameran hasil pertanian cam tu...
Terus ibu terpikat nak beli cendawan ni..
Sebab katanya cendawan baru petik pagi tadi...
Dah lah murah, 2 kotak RM5 jer..


Ni keperluan...nak tak nak kena beli jugak.

p/s: Ayah damia kata, nasib baik ader RM700 jer dalam poket..
Kalau ader banyak, banyak lagi habis ni...
Huhuhuhu...

p/s: Ni pun ader baramng yg betul2 ibu nak beli, tapi tak terbeli lagi...
Kalau gi Jusco baru ader benda tu...

Post a Comment