Friday, July 16, 2010

Kunjungan Balas telah tiba



UPDATED:
Ni link alyya tu...terlupa pulak nak letak link...sapa2 nak berkenalan ngan alyya pun boleh...ramah mesra orangnya tau..tapi dah tak available...ekekeke
http://nayville.blogspot.com/2010/07/sessi-berkunjung-balas.html


Sabtu malam lepas,
Kami terima kunjungan balas dari rakan blogger, alyya
Kebetulan alyya pun ader hal kat Jb,
So sempat jugak alyya membuat kunjungan balas kat rumah kami..

Dengan berpandukan GPS..
Rasanya tak susah pun nak cari rumah kami..
Seperti yang dijanji, lebih kurang jam 8:30 malam,
Kunjungan balas pun tiba..


Sebelum tu nak bagitau...semua gambar2 kat bawah ni guna speedlite..
Kalau tak guna speedlite??? Huhuhu...tanam saja gambar2 ni dalam kubur...
Sebab memang gelap...
Lampu rumah ibu warna kuning...
Kalau guna speedlite, memang nampak kecerahan macam kita guna lampu kalimantan tu.
So memang banyak benefit jugak kalau guna speelite ni..



Biasalah pompuan kalau jumpa pompuan..
Banyak citer yang nak dikongsikan bersama


Ayyunie yang takut2 ngan orang
Aleesya lak begitu excited ngan baby ni..


Aleesya panggil Nia "friends"
Memang semua budak kecik dia panggil cam tu


Dah borak2...masa untuk makan pulak


Jenuh tau sebenarnya pk nak masak apa untuk alyya n family ni..
Mula2 ayah damia suruh buat nasi bukhari...
Alahai...kebetulan pulak hari sabtu hari tu ibu ader reheasal beauty contest tu..
Sampai2 rumah jer dah pukul 6 ptg...
terus cancel...
Decided masak menu yang lebih senang sikit..

Nak dijadikan citer, pagi2 tu gi Jusco beli barang sikit..
Ingat nak beli spagetti buat stok kat rumah..
Sekali boleh pulak tersalah amik benda kat atas ni..Fettucci kalau tak silap nama dia..
Huhuhu...jadilah Fettucci bolognise


Kuah bolognise yang tak berapa menjadi..
Ayah damia kata tak sedap macam selalu buat..
Huhuhu..otak tgh pk pasal beauty contest agaknya masa masak ni..
Tu yang tak berapa menjadi tu..
Sorry erk alyya kalau tak sedap sgt...
Next time datang JB, repeat masak2 lagi..


Blogger tegar...tak kisah apa jua situation..
Posing tetap posing


Stand by....Action!!!


Meriah pulak nampak rumah dengan kehadiran tetamu ni..


Ntah cam mana ntah, Nia makan fettuci ni tanpa kuah..
Senang lah alyya nanti...rebus benda ni jer..pas tu terus bagi makan...
Tak yah susah2 buat kuah...ekekeke


Dah siap makan...haruslah ader dessert kan..


Alyya n family..
Tanda kunjungan balas dibuat...


Ekekekekekek...
Suka pulak tgk pic ni..
Masing2 pegang sorang satu anak
Masing2 khusyuk makan dessert tu..


Adel yang tersangat comellll..


Persamaan antara kami???
Dua2 mempunyai sepasang anak pompuan..
Beza umur kakak n adik pun lebih kurang sama...


Haisshhhh...blogger dan kamera tak dapat dipisahkan..
Suami masing2 dah tahu dah, dah tak payah suruh2 lagi nak snap2...


Gambar tak berapa nak menjadi..
Sebab Adel merengek..
Aleesya lak pandang ayah dia...
Tapi it's ok..yang penting moments tu tersangat best


Hahahahaha...
Buaian Keramat...
Setiap blogger yang datang rumah kami, pasti tak akan ketinggalan bergambar di buaian keramat ni..
Cuma yg bezanya blogger lain di siang hari, alyya di malam hari...
Tanda kenang-kenangan sebelum balik..
(Kat buaian keramat ni, kalau tak guna speedlite...terus hitam legam pic tau...nak guna ISO tinggi boleh, tapi sure noise tahap gaban + gambar still gelap)

Terima kasih kepada Alyya n Wan..
Yang sudi berkunjung ke rumah kami..
Kalau ader serba kekurangan, harap maaf dipinta sepuluh jari
(Apasal ayu skema ni alyya??)




p/s: Autopublish....entry jam 2 pagi ni....
(memang kena buat autopublish dah sekarang ni..pagi2 tak sempat nak updated)

p/s: Alyya blogger pertama tau pasal beauty contest tu...kalau alyya tak datang rumah, rasanya memang tak tau pun kan sampai lah ayu updated dalam blog...btw family ayu n MIL ayu pun tak tahu ayu masuk beauty contest ni...segan nak cakap...ni kiranya PROJEK SUAMI ISTERI jer ni...alhamdulillah..menang...haruslah semua org tahu kan...termasuk lah org2 kampung...

p/s: Alyya juga org pertama tahu pasal kemenangan ayu (kecuali org yg hadir tgk beauty contest tu lah kan)
Masa tu alyya baru sampai KL, dia pun hantar sms...kebetulan ibu dalam keta nak balik rumah...terus ibu telefon alyya cakap pasal kemenangan ibu...

p/s: Sabtu ni ader appointment ngan SHADIRA
Post a Comment