Tuesday, July 20, 2010

Heavy Breakfast



Selalu makan breakfast roti bakar, roti jala, roti canai.
Paling2 pun makan biskut cicah milo jer..
Malas lagi, buatlah half boiled egg (feveret Aleesya ni)
Tapi kalau dah nama weekends, memang suka makan heavy breakfast...
Ntah kenapa lah erkk....memang lama sikit kot masa makan tu habiskan bersama anak2...

Selalu kalau tak masak nasi lemak, buat nasi goreng jer..
Tapi sabtu lepas ayah damia mengidam nak makan nasi kerabu...
Nak buat last2 minute, susah gak...
Dah lah bahan2 tak der..
So decide pi makan kat luar jer la...

Round punya round..
1 jam dalam keta..
Masih tak jumpa2 kedai nasi kerabu..
Last2 decided pi makan kat Restoran Singgah Selalu ...
Macam2 adaaaaaaaa..



Ni nasi kerabu ibu...
Perghhh...banyak tu..tapi ibu makan separuh jer...
Diet lah katakan...
Kenapa nasi kerabu dia tak warna biru erk??



Hahaha...
Yang limpah ruah ngan ayam, solok lada ni ayah damia punya..
Fuhhh...dasyat...
Habis pulak tu...licin tak terkata..



Yang ni Aleesya + Ayyunie punya..
Simple jer anak2 ibu makan..
Tak mau nasi2 ni kalau pagi2...



Bibik punya...



Suka betul Ayyunie dapat breakfast kat luar erkk...



Aleesya memang dah boleh makan sendiri dah...



Ayah damia yang kepingin nak makan nasi kerabu..



Gambar tuan blog wajib ader..
Sekeping pun jadilah kan...



Aikkk??? Makan pun nak posing manja lentok anak dara ni...
Kan dah kata pantang nampak kamera..
Dia dah standby ngan segala aksi dia..



Owhh ye..
Ni Aleesya yg minta pakai baby bib tau..
Sebab katanya takut tumpah air milo panas tu...
Kt rumah pun sama...
Kalau makan benda2 yang berkuah, memang Aleesya akan minta pakai baby bib..
Cerewet jugak anak ibu ni yer..
Tapi kadang2 malas tul layan nak pakai baby bib tu...



Sementara tunggu bibik makan...
Ayah bawak Aleesya + Ayyunie pi main2 ball dulu...



Seiras tak wajah 2 beranak ni???



Tau tak Ayyunie buat apa ni???
Alesya punyalah berlari2 main...
Ayyunie boleh pulak stuck kat sini..
Sebenarnya tgh POO POO ni...
Sabar jer lah..
Dah lah bau semerbak...



Pabila Ratu cilik berposing....
Pandai pulak tu..siap baring2 atas ball ni tau...
Kita tak suruh pun...
Aishhhh...betul2 nak jadi model ni..
Dah siap landing..siap panggil
"ibu, ibu tgk kakak"



Ader ajer pose2 tak dijangka tu...


Hurm...macam mana?? Uols kalau breakfast pagi2 heavy tak??
Ke terus tak breakfast??
Dulu2 tak der anak2 tak pe lah tak breakfast..sebab selalu bangun lambat..
Sejak2 dah ader anak2 ni...memang boleh dikatakan tak pernah miss brekafast tau...



Post a Comment