Wednesday, July 21, 2010

Johor Drift - Fast & Furious

Sabtu & ahad lepas,
Ayah damia terlibat sebagai Media a.k.a OP utk events Drift Challenge ni..
Yang paling mencabar sekali adalah masa hari ahad..
Sebab hujan turun dengan lebatnya..
Agak risiko juga utk mengambil gambar dalam keadaan hujan lebat.
Selain risiko keta drift tu mungkin akan melanggar photographer tatkala bertugas..
(memang ader kes hampir2 kena langgar dah pun, tapi bukan ayah damia lah)

Pengalaman ibu masa tgk drift ni pulak:
1. Mula2 dgr tayar brek terseret tu...fuhhh..ngeri tau...seolah2 macam org tekan brek utk elak kemalangan mengejut gitu
2. Memang cantik tgk drift...keta meleper jer on the road...tapi sekali brek mengejut, pusing 360'c pun ader..
3. Suka tgk driver drift....hencem2...yg pompuan lak, memang ader style lah...
4. Tak suka tgk tang tayar berasap dan terangkat...bayangkan kalau meletop..
5. Dalam hati ni tak putus2 doakan keselamatan ayah damia...takut gak kang terbabas ke arah ayah damia...huhhuhuhu...
Ok lah...Jom tgk pic..malas nak bebel2...ngantuk dah ni..kul 2:30 pagi dah pun..




Ibu suka keta pink ni...asalkan pink jer mesti suka ...haha
Lady driver, chienese from singapore

 

Keta semua cun2...macam tuannya jugak
 

 

 

 

 

 

 

 


Malang tak berbau...
XCIDENT pulak berlaku...

 

Huhuhu...lady driver you..
Siap boleh senyum2 lagi walaupun hidung berdarah tu...

 

 

 

Eh eh ni hantu jerangkung mana ni??
Kalau nak tahu ni lah pengorbanan seorang photographer events...
Tak kira situasi dan risiko, tetap akan menjalankan tanggungjawab...
Demi untuk mencari angle2 dan pic yang cantik...
Demi untuk diabadikan dalam sekeping gambar..
Siap balut bagai lagi tu, body camera, lens, speedlite, camera grip...
Yang pasti kat atas tu bukan ayah damia..
Takkan perut ayah damia cam tu kot...ekekekek...


 

Disebabkan tak der gambar ayah damia dalam kamera sendiri..
Maka ibu cilok gambar ni dari OP lain...
Siap berbalut bagai jugak kamera ayah damia rupanya...
Yg bulat2 tu abaikan....tak der kena mengena...
Tu kerja2 & gossip2 para OP aritu...

SYABAS diucapkan kepada ayah damia...kerana ibu rasa dah makin banyak improvement dalam snap2 ni...terutama bab panning masa amik gambar events ni...jadi photographer kawen dah, new born dah, events dalam ballroom dah, motorsport dah, family photoshoot tak yah cakap lah kan...keep it up ayah damia....
p/s: Dulu ibu yg beria2 nak beli DSLR...mula2 jer godek2 DSLR tu...pas lama2 nampaknya ayahdamia lagi berminat nak tambah accesories, nak belajar n attend kursus, amik kelas editing, cari pengalaman kat events...hehehe..nampaknya ibu n both damia banyak jadi model jer lah ni...ekekeke

p/s: Alhamdulillah....dah boleh makan hasil dari hobi amik gambar ni...tgh menyiapkan 2 sticky album utk contestants beauty contest aritu...murah2 jer mula2 ni...nanti dah pro up sikit harga....nanti masa penyerahan album tu, ibu upload gambar ok...

p/s: Dah ader org tanya harga pakej outdoor utk perkahwinan ni....photo blog dah lama siap...cuma segan nak publish jer lagi ni...aderkah kami dah bersiap sedia ngan komitment utk jadi freelance photographer utk weekends????

p/s: Huhuhu...gambar custom album utk ayyunie tak siap editing lagi...yg Aleesya dah siap...bila nak siap ni ayah damia??? Tahu2...sibuk jer memanjang time weekends kan...

p/s: Dari suka2, terus jadi hobi, bila dah minat menguasai minda, pasti hasilnya akan memuaskan..Pabila dah puas, hati pelanggan pasti tertarik dan sentiasa tertanya, dari situ tercetuslah peluang bonus utk mendapatkan pulangan...aminnn...

p/s: Entry pagi2 memang autopublish yer...



Post a Comment