Tuesday, July 6, 2010

Seafood Terbaekkkkkkk Wokkkkkk

Sabtu lepas, ibu ajak ayah damia berbuka puasa kat luar..
Since ibu pun memang mengidam nak makan Ketam masak sambal yg best,
Maka ayah damia bawak weols semua pi dinner Kat Kg Pasir Putih, Pasir Gudang..
Jauh gak ler perjalanan dari rumah tu...
Lebih kurang 1 hour..

Sampai2 tgk cuaca pun mendung...
Org pun tak ramai sgt..
So weols amik table yg betul2 mengadap muara ni (actually tak tahu nak panggil muara ke, pantai ke, sungai ke....hehehe)
Oh yer...hampir terlupa...semua gambar ni adalah hasil daripada menggunakan speelite yer..
Actually tak lah expert sgt guna speedlite ni...masih try & error lagi..
Kalau agak2 pics tu agak over lighting, kita adjust lah kat bahagian level light tu..
Semua sekali ader 7 level.
So depends pada keadaan, samada nak guna highest atau lowest lighting..


Weols duduk kat bahagian paling hujung sekali...
So bolehlah Aleesya + Ayyunie tgk bot2 n kapal2 kecil berlabuh..


Snaps2 from ayah damia


Cantik tempat ni...
Agaknya dalam proses nak buat tempat makan jugak kot...
Tapi rasanya macam tak sesuai jer..
Coz nampak struktur ni bergoyang2 dilanda angin dan ombak...
Harus mabuk laut kalau makan kat sini..


Yg ni memang sengaja guna mode Black n white dalam kamera...
Bukan edit punya..
Kengkonon nak tgk hasil guna speedlite..


Nampak cam over lighting kan muka 3 beranak ni...
Tu lah kata...still kena try n error lagi ni...


Ibu pun nak enterframe...
Alamak dah terkeluar lak rambut tu..
Agak ssusah gak ibu nak pakai shawal ni..
Sebab tak pakai anak tudung kan...
So shawl mudah bergerak sana sini..

Ni pemandangan pabila hampir malam...
Not bad jugak ader speedlite ni...
Boleh membantu jugak lah...


Ngam2 tau...
Masa Azan tu, makanan pun sampai...
Ibu kalau makan kat sini memang takkan lepaskan peluang makan ketam sambal ni...
Memang sedap dan terbaekkkk...
Serius cakap, kat sini seafood dia memang sedap2...
Lagi satu, isi ketam tu memang memenuhi SETIAP INCI kulit ketam tu tau...
Huh..memang heaven..


Disebabkan perut pun dah lapar..
Maka snap2 pics makanan pun ala kadar jer..
Al maklum ler...dah puasa satu hari kan...
Haruslah tak sabar nak berbuka...
Termasuk lah org yg tak puasa jugak tu..


Sotong rempah..
Not bad jugak..


Sup haruslah adakan...
Untuk Ayyunie ni...
Aleesya awal2 lagi dalam keta dah makan burger Mc'D sebijik...
Beli drive Thru...saja buat bekal dalam keta takut budak2 lapar..


Tgk ler hasil kutipan sisa kulit ketam ni...
Memang setiap inci ibu ratah ...


Disebabkan ibu yg paling lambat makan...
Then memberi penghormatan pada ibu buka puasa..
Maka haruslah ayah damia yg menjaga Ayyunie masa bibik makan...
Ayyunie memang suka kalau kita cium dia lama...
Suka sampai terkekekekkekekekekekek..


Ntah mana pulak dtg hingus Ayyunie tu...
Padahal ok jer dari rumah..
May be kesan makan sup yg panas tu kot..


Yeayyy...desert dah sampai...
Apa ntah nama dia...
Mix fruit with ice cream kot...
Ala2 cam tu lah nama dia..


Ayyunie n bibik


Memang bersungguh2 2 beranak ni makan...
Sampaikan ibu nak sikit pun tak bagi...kedekut tul..
Tapi last2 bagi jugak..


Terima kasih ayah damia sebab belanja ibu buka puasa
Cehhh...bukan selama ni ayah damia ke yg bayar...
Ibu kadang2 jer bayar...ekekekek..
Kata nak jadi suami n bapa mithali kan...
Lagi satu...harga kat sini memang reasonable...
Berbanding seafood kat Senibong tu...jauh bezanya harga ni...


p/s: Autopublish....entry buat kul 1 pagi tadi ni...

p/s: Paling last makan kat sini 2 years ago....Ayyunie pun tak wujud lagi rasanya...

p/s: Tak sempat nak reply komen lagi ni...slow2 ok..perlu komited ngan tugas baru...


Post a Comment