Friday, July 23, 2010

Dapat Offer 2 x ganda


Nak minta pandangan kawan2...PERLU atau TIDAK
Semalam dapat 1 call, daripada seorang mak Arab ni...
Dia nak belajar English Communication...tapi focus nak ajar dia buat assigment and Thesis PHD dia...
Actually Centre ibu more pada communication n witting skill...
Tak der lah guide sampai nak buat assignment atau Thesis...
Setakat nak check2 grammar n sentences tu boleh lah...

http://idphd.grad.dal.ca/Images/hardbound-theses.jpg

gambar sekadar hiasan..
Master Thesis ibu warna BIRU yer...nak jugak cakap tu



Yang bestnya tu, dia siap offer 2 kali ganda harga semata2 nak dapatkan ibu..
Antara ayat dia..
"WALLAHI...Zarina, I need you to teach me...I don't want another teacher teach me...Just you...because all arab students here just recommended you....you are the best"
Huhuhu...sampai cam tu sekali....pastu ibu cakap lah yg schedule ibu sekarang ni penuh...dari pagi sampai malam...memang kena teachers lain yang ajar...


Kenangan Konvo Msc. Facilities Management (April 2005)...





Kita dgr pulak ayat ni..
"I don't care, I want you, I can pay double for your fees"
Dalah hati ibu dah terpk...DOUBLE??? maksudnya kalau sekarang ni ibu dapat RM 2000/ person  (bukan harga sebenar) utk  1 english course, dia sanggup bayar RM4000/person  tu....memang SAHAM ibu tinggi ni...hehe..


Tapi tu lah...ibu dah tau sgt perangai pak pak & mak mak Arab ni...
Kata jer nak belajar English Communication...
After 2 weeks, mulalah senyum2 simpul suruh kita tolong buatkan Thesis n Assignment diaorg tu...
Tak tolong kan, rasa bersalah sebab dah amik bayaran kan..
Tolong pulak lagi rasa bersalah sebab dah luar bidang kita tu...
Baik ibu sendiri jer yang amik PHD tu...agak2nya kalau ibu yang amik, mesti dah grade kan...ni asyik tolong org buat jer...

Lagi satu kan pak pak n mak mak arab ni banyak songeh tau....diaorg nak kita dgr cakap dia jer tau...tak leh salah sikit, mulalah nak bertikam lidah ngan kita, sampai tinggi2 suara lak tu...kita cuma nak pertahankan hak kita jer...tapi nampaknya macam diaorg ni tak respect kita tau....memang perangai diaorg cam tu ke??Dah penat melayan karenah org arab ni...dah dapat apa yg dia nak, mulalah stop belajar....


So cam mana??? PERLU atau TIDAK ????

Ibu terima offer tu??? Ke perlu buat pakej baru iaitu Course semata2 ajar diaorg ni buat Thesis atau assignment...hahahha..boleh buat duit ni...tapi ibu tak nak lah macam tu...sebab tenaga pengajar ibu pun bukannya ader kemahiran sangat dalam benda2 cam ni...


p/s: Lagi senang ajar students from OMAN, YAMAN & LIBYA...sangat cooperative dan supportive...tak cerewet langsung

p/s: Rabu ni project students Yaman dah berakhir...Yeayyy....boleh rehat sekejap...no more kerja pagi...tapi dah ader students2 lain pulak menunggu awal Ogos ni...alhamdulillah...


p/s: Sedikit Info: Pelajar2 timur tengah lebih suka teacher pompuan yang ajar, mesti ISLAM, dan yang penting mengajar ditempat diaorg...bukan datang center kita tau...

hantuuuuuuuuuuuuuuuuuu Pictures, Images and Photos



Macam ni lah rupa students2 ibu...hehehe...alhamdulillah..banyak juga budaya mereka yg ibu makin tahu...
Dan yang penting walaupun diaorg ni Islam...banyak juga perbezaan mereka ngan kita..Insyaallah, nanti ibu cuba kongsi apa yg lainnya mereka ngan kita...sebab Mazhab diaorg pun lainkan...

http://moreintelligentlife.com/files/Arab%20women%20art.jpg

Macam ni keadaannya kalau diaorg pergi centre ibu amik exam...
Hehehe..semua pandang semacam jer...
Terutama students2 primary n secondary school...
 Kalau time Aleesya + Ayyunie ader..lagilah...
Terus naik atas dukung tak turun2...
Post a Comment