Friday, July 2, 2010

ABC paling sedap katanya

Selalu kalau tanya org kat JB ni mana ABC paling sedap???
Mesti org kata kat situ...
Baca dalam forum pun cakap kat situ..
Baca dalam FB pun org cakap kat situ...
Tanya org pun cakap kat situ...
Betul ke ABC kat Larkin tu sedap??


Hari tu (entah berapa lama dah, bulan lepas kot...ekekeke)
Sempat lah ibu singgah kat kedai ABC sedap ni..
Ibu confius sebab ader 2 kedai ABC...
Satu hujung sini, satu hujung sana...
Pastu tanya ader sorang kakak kat situ mana kedai ABC sedap..
Terus dia tunjuk kat gerai hujung yg havoc tu...



Ni ler rupa ABC sedap tu...
Tengok cam biasa jer presentation dia...
Isi dia pun tak banyak..
Sekadar ader cincau, buah kabung ngan apa ntah nama warna merah2 tu..agar2 kot..
Pastu topping coklat dah lah kedekut..
Kacang tabur sikit lak tu..
Rasa cam tak berbaloi ngan harga..
RM3.70 semangkuk...
Rasanya ader tempat yg lagi murah dan sedap kot..


Kami order 2 mangkuk...
Separuh mangkuk tu Aleesya licin makan...
Sementara ayah damia membina badan makan nasi ayam lagi..
Padahal baru jer lepas makan kat Fish Manhattan Jusco Tebrau tu..
(Oh ..baru ingat...ni lepas weols makan2 kat MFM)




Bersungguh2 Aleesya makan ABC ni...
Actually sebenarnya dia makan ais krim tu jer..




Oooo..patutlah femes..
Rupa2nya kedai ABC ni pernah masuk paper...
Kat sekeliling tu penuh keratan paper..
Tapi tak pasti pulak JJCM pernah masuk ke tak...


Tu ler adat dunia kan ...pabila dah femes, mulalah berpusu2 org mencarinya..

Kat tempat korang, mana lak ABC paling sedap....

Post a Comment