Tuesday, July 27, 2010

WCM7 Desaru Fun Drive - 24th - 25th July 2010

Sabtu dan ahad lepas..
Kami on vacation rite??
Nak tahu kami ke mana??
Huhuhuhu...kami ke LOTUS DESARU lagi..
First time pergi, November 2009....masa tu Lotus Desaru baru nak beroperasi..
Second time pergi, Jun 2010....masa tu cuti wesak...and at the same time, we also had fun bersama eliza..
Yg ni third edition ler kami pergi sini...Yg membezakan vacation kami kali ni ialah kami pergi secara konvoi..
Sebanyak 40 buah Toyota Wish yg terlibat...
Memang happening...tapi serius cakap...kalau bab2 convoy ni..
All drivers lah yg dapat maximum satisfication..
HM2 pulak, sibuk bergossiping...
And all the children??? Main air lah kan...
Jom layan gambar2 kat bawah ni...
Actually gambar2 ni diambil dari http://www.wishclubm7.com
Nak harapkan pics ibu??? Blum sempat edit apa pun...
Lagipun tak banyak gambar pun...sebab ni dah kali ke 3 pergi kan...
Gambar2 ni semua disnap oleh MY SIFU masa ibu amik course photography ari tu..
MY SIFU turut menjadi media 1 untuk events ni...
Memang mantapkan hasil dia....dah belajar ngan sifu, tapi hasil still tak sama ngan sifu..
Conclusion yg boleh dibuat....REMBAT satu lens 70-200mm...hehehe..
Confirm meletup2 gambar ibu macam kat bawah ni...hehehe




 
All drivers .....sebelum memulakan konvoi ke destinasi...
Kami berkumpul di ZZ Sup Tulang Setia Tropika..



The convoy...
Sebanyak 40 buah Toyota Wish terlibat...
5 buah dari Central Region




Pit stop pertama...
Ulu Tiram...Untuk susun balik lane convoy...


Road block di sekitar Air tawar..penggunaan strob elight adalah di larang


I like this pic max...
Driver from Singapore


Lepas rehat2 dan makan2 dalam bilik...
All drivers ader main volleyball..
Layankan ajer pic2 masa diaorg main volleyball ni..







 
Yang pakai baju hijau tu ayah damia..
Owhh...bukan yg tgh melayang tu yer...


Yang ni baru betul ayah damia...



Malamnya pulak...lepas kami makan2..
Terus gi satu tempat ni tgk firefly...
Memang best ah...sebab kitaorg naik bot yg boleh muatkan 80 org...
Imej kat atas tu ialah restoran terapung...
Pengalaman pertama ni tgk kunang2..


Nampak tak kunang2nya??
Nak tgk kunang2 betul???
Nanti ibu upload guna pics dari kamera ibu..
 
 
Keesokkannya...all drivers main volleyball lagi...
Sebab ader liga...

Lepas check out, weols pi makan2...
Then decided nak pergi Chocolate outlet factory...tapi tutup lah pulak..
So terus pergi DESARU FRUITS FARM..
Banyak lah juga buah-buahan kat sini..
Yg ni pun ader entry khas jugak yer...tunggu...



Akhir sekali..LOTUS DESARU memang best!!!
Walaupun dah pergi 3 kali...
Macam2 aktiviti ader...
Asalkan weekends jer mesti ramai org..
Tgklah sendiri panorama desaru kat atas tu..
Huhuhuhu...cuma yg kempunannya...
Ibu tak dapat nak naik banana boat...
Nak gak rasa sengaja dijatuhkan kat tgh laut tu....hehehe..
Lotus Desaru!!! Mungkin kah akan ader 4th edition???



p/s: Jeles betul tgk hasil my sifu ni.....nampaknya banyak lagi kena belajar dan invest ni...
Mau tak invest...selalu pergi apa2 course mesti berdua ngan ayah damia..
Tak leh nak gi sorang2....sebab takut ilmu tak sampai...ekekekeke
Tunggu jer lah pics yg tak seberapa dari ibu pulak yer..


Post a Comment