Friday, July 23, 2010

Seekor ayam terlepas dalam Nando's

Ni kisah lunch semalam...
Lepas habis kelas kat UTM, call ayah damia tanya nak ibu bungkus lauk tak...
Sebab takut ayah damia nak lunch kat luar..
Sekali ayah damia cakap bawak semua sekali pi lunch kat Nando's Plaza Pelangi...
Jauh lah jugak dari rumah tu....paling dekat Nando's kat Jusco Bukit Indah..
Tapi disebabkan ayah damia nak survey "something"...
Maka ikut jer lah planning ayah damia tu...


Hahah...tgk anak dara ibu sorang ni...
Dah macam2 gaya dibuatnya...

 

Ayyunie pulak dah macam  tak nak lepas "iced lemon tea" tu...
Huhuhu...kira halal jer lah kecik2 minum tea yer..

 

Ader 4 perasa sos peri-peri kat sini

 
Yeayyyy...makanan dah sampai...
Weols order Whole Chicken set...
Kira bersesuai lah kan ngan tajuk tu...
"Seekor ayam terlepas di nando's kan"
Tapi yg hairannya...naper tak der rupa bentuk seekor ayam pun...
Rupa2nya sebab kami nak 4 perasa, maka dia memang buat quarter cam tu..
Ok lah...janji sedap kan...
 

Ader  4 perasa semuanya...
Extra Hot peri2 ayah damia punya
Hot peri2 ibu damia punya
Mild peri2 aleesya + ayyunie punya
Lemon & Herb bibik punya

 

Aksi gembira kami yg tak sabar nak menerkam ayam sekor tu...hehehe..
Berayu-ayuan ibu dgn baju kurung kan...kata balik keje lunch...haruslah kan..


Ayyunie yg begitu khusyuk mengutip kacang peas dalam nasi..
Aleesya pula begitu ralit makan mix vegetable...
Kami anak2 sihat...sebab memang pengemar sayur


Budak2 dah siap makan....so haruslah lepas budak2 ni main2 kat area lapan tu..


Memang tak habis makan weiiii...
Siap tapau lagi...


JMemang puas hati walaupun mahal sikit...
Langsung tak merungut apa2 ..
Tak macam makan kat sini...
Bayar mahal, tapi kureng best...


On the way nak pi survey2 "something" tu, tiba2 aleesya menjerit
"ibu, ibu, aleesya nak donut"
Dah memang Dunkin Donut ni feveret dia...so layankan ajer..
Dalam masa 10 minit, 5 biji mini donut yg Aleesya makan...
Memang ibu kena belajar buat donut lah lepas ni...


p/s: Entry terkejar2 ni...baru balik Matta Fair...dah bayar penuh semuanya pun....

p/s: Esok gi vacation....luggage tak kemas apa pun lagi ni...haishhhh...

p/s: Tima kasih bagi pendapat untuk entry sebelum ni yer kawan2...

Post a Comment