Wednesday, July 14, 2010

Beauty Contest - Make over session


Tempat: Shadira Larkin Perdana
Tarikh: 11 Julai
Masa: 8 pagi - 11:30 pagi

Gambar2 kat bawah ni adalah sebelum para contestant pergi beraksi di Grand Paragon Hotel...
So jom tgk betapa sibuknya para contestant make over..
(maaf kalau ader yg sensitif ngan gambar ibu tak pakai tudung)


Juru make up kami, EJ.....
So sporting tau orangnya...
Tapi dalam sporting ader malunya...


Ni turn ibu make over pulak...
Lebih kurang kul 9:30 pagi turn ibu...
Actually dari outlet ni ader 7 contestant
Tapi yg lagi 2 org tu make over sendiri..


Seronok pulak sekali sekala dapat make over cam ni...
Buka selalu kan...


Kak Kay n Effa
Tgh berdiskusi nak pilih kasut mana ke??


Hahahahha...aksi ngeri telah berlaku...
Kalau sapa2 ingat lagi, kat status FB ibu ader minta pendapat pasal nak pakai contact lens kan...
Tapi memang FAILED lah....dah 3 org optometris tolong ibu pun, still FAILED jugak...
Last2 diaorg yg tolong pakaikan...tapi serius cakap tak selesa..
Bak mengambil kata2 suziey, pakai mata original lagi cantik..
Maka decide jer lah tak yah pakai contact lens..
Ngeri weeiii tgk aksi kat atas tu..


Masa pakai gincu...
Nak tahu tak, selalunya kan kalau ibu pakai eyeliner pun guna yg pensel punya..
Kali ni dia guna yg berus ngan apa ntah nama tu...
Huhuhuhu..tercucuk2 rasanya...
Sampai dah nak terkeluar air mata...
Memang tak leh tahan ah bab2 mata ni...
Kalau pakai maskara kat bulu mata original pun still terkebil2 gak...
Nasib ari tu pakai fake eyelash "Rozita Che Wan"....ekekekek


Masing2 tolong antara satu sama lain...


Ni lah wajah lepas make up..
Masa ni lah ayah damia cakap "muka sayang macam Rozita Che wan"...ekekeke


Tapi serius cakap, lepas dah pakai tudung ni, tiba tiba rasa diri ni lagi cantik tau..
Cehh perasan...
Ni tudung yg jenis selendang sekali jahit ngan anak tudung tu...
Tugas kita cuma lilit2 jer...senang...
Beli tudung ni semata2 nak masuk contest...


Dah siap..


Posing time


Posing lagi...


Ader kisah disebalik kasut ajaib pinky ni...
Mula2 tu EJ suruh pakai kasut warna silver yg cam ni jugak...
Sebab kasut ni cangkuk dia hilang sebelah...
Tapi ayah damia bersungguh2 suruh ibu pakai kasut ni...
Last2 ayah damia pi amik cangkuk kat kasut silver tu, then masukkan kat kasut pinky ni..
Jenuh jugaklah nak masukkan cangkuk tu..
Walaupun sebelah besar, sebelah kecik...


Like this pic max..
IMPIAN MENJADI REALITI


Spray bagi keras..


Candid


Taraaa...dah siap..
Para contestant bergambar bersama owner Shadira Larkin Perdana..
Kawan ibu jugak tu....Puan Adah...


Hahahaha...pabila RATU POSING suruh buat gaya bebas...
Ni ler hasilnya...
Masa ayah damia snap gambar ni...tiba2 dia realize something...
Nak tahu apa???



Dia kata Kak Kay nampak kosong & nampak simple sangat...
Need more accesories to cover the "kekosongan"
Cewahh...ayah damia sekarang dah pandai jadi pengkritik fesyen nampak...


Last2 Kak Kay pakai bunga merah ni..
Nampak sweet kan...
Kak Kay ni umur 36 tahun...
Anak sulung 16 tahun, yang second/ bongsu umur 6 tahun...
Tapi still nampak mengancam kan..
-
-
-
-
-
-
-
-
Actually banyak lagi gambar2 ni...
Nak upload kat FB cam lain pulak format nak upload gambar tu...
Selalunya upload senang jer...just tick tick mana gambar yang nak upload..
Tak kira 10 keping ke, 20 keping ke....tick2 terus upload..
Ni kena select satu2 lah pulak...max pun 5 keping jer sekali upload...
jenuh ah cam ni...
ader sapa2 leh tolong tak macam mana???


p/s: Bersambung lagi..

p/s: Semalam masa ibu bungkus lauk kat ARKED KRP UTM, tiba2 ader sekumpulan budak lelaki dok phewittttttt ibu....sewel ke sengal budak2 ni...mak / isteri org pun nak phewittt jugak ke???...tapi nampak gaya bukan budak first year lah.....may be seniour....agak2nya kan...AURA jadi ratu tu masih ader...tu yg org pandang semacam jer kan...ekekekeke...PERASAN TAHAP GABAN...tapi serius ni citer betul....


Post a Comment