Friday, July 30, 2010

Akhirnya TERBELI jua Lens Idaman - 70 - 200mm f/2.8



Salam jumaat...
Pagi ni lambat pula buat entry..
Seawal 8 pagi lagi client datang nak tgk layout photobook..
Sebelum pi hantar print esok...fuhhhh...alhamdulillah...semuanya berjalan dgn lancar..

Kembali pada tajuk asal...
Rabu lepas, ibu n family pi lunch kat Kenny Rogers, Angsana..
Sebelum lunch tu, pi ler jalan2 usha Lens Idaman...
Sebab nak compare harga ngan harga survey2 sebelum ni..

Sekali sebab dah tak tahan sangat..
Harga pun effordable 
(huaaaaa...pas ni makan nasi ngan kicap jer lah..)
Akhirnya dengan rezeki Allah, kami TERBELI jua lens idaman ni...
Serius cakap..."TERBELI"....walaupun sebenarnya dah lama aim nak beli...


 Ni ler rupa lens baru kami..
Harga RM3000 ++...sekali ngan  filter..
Ok ler....berbanding beli yg original canon harga RM7000 - RM8000 kan..
Amacam???? Besar tak lens ni???
Hooray hooray....sangat teruja tau dapat beli lens ni...
Akhirnya tidur malam ku lena jua...hahaha

 

Zoom sikit....
Besar kan...besarkan...
For this moments...lens 70 - 200mm f/2.8 adalah lens yg terbaik...
Sebab apperture dia hanya 2.8 sahaja...
Compare tu other lens...
Tapi kalau nak yg terbaik amik yg ori lah kan....

 

Stripe pun dah bertukar...
Dari tali halus, ke tali yg lebih besar..
Harga stripe ni RM68...
Mula2 ibu minta free jer....tapi diaorg tak kasi...
Speaking mandarin sikit...terus tulis FOC dalam bill.....
You see....


Sekarang ni masih dalam mood bereksperimen...
Ni snap malam tadi b4 tido...
Tak yah guna speelite you...
Cahaya cukup tau kalau amik gambar waktu malam...
Tapi masih banyak yg kena belajar ni...
Tunjuk ajar ku sifu kepada semua2 yg mahir guna lens ni please......


Hah...ni ler rupa lens 70-200 mm yg original CANON tu...
RM8000++...huhuhu...investment yg sgt tinggi tu...
Cukup ler sekadar tgk jer...
Budget ciput cam kami ni....tak mampu deeee...
Kalau mampu pun kedekut....kan abang kan , kan, kan...
kui kui kui...

 

Nak jugak bergambar ngan lens original ni...
Buat semangat....mana tau insyaallah boleh beli kan...
Berayu-ayuan pakai baju kurung...baru balik kelas kat UTM tu...
Pstttt nak tau tak??? Lens yg ni lens kristal tau...bukan gelas biasa...
Tu kot yg mahal sesangat tu...


Gambar baru snap ni...
Lepas client balik tadi...
Abaikan bunga2 banyak atas rambut tu...nak cover malas nak pi amik tudung kat atas...
Bibik lak sibuk membasuh...tu ler rupa org malas??
Macam mana??? Ader gaya photographer tak???
Ayah damia sendiri cakap berat nak mamp*s lens ni..
Dia sendiri pun lenguh bahu...
Sah kan ibu yg lembik ni kan...kui kui kui...
Tapi kalau dah ader, guna jugak...hehehe

Alhamdulillah....KAU permudahkan segalanya....


p/s: Gambar2 kat atas tu ader yg amik ngan DSLR, coolpix ngan Handphone cap ayam...nilai sendiri lah yg mana erkkk...

p/s: Abang!!!!!.......confirm lepas ni kena buat business ni...sekarang ni pun dah buat jugak...tapi utk kenalan jer...nak cover balik nilai yg dilaburkan...weeeee...

p/s: Tgh berkira2 nak beli barang kemas apa utk aleesya + ayyunie ni...semua dah lengkap adik beradik tu...niat mesti ditunaikan.....

p/s: Apesal sekarang ni macam tak cukup masa jer weiiii.....selalu sehari 2-3 entry...ni sekali sehari jer....nak tinggal komen kat blog kengkawan pun tak sempat....sempat baca jer....ni sejak2 guna desktop tu ler....tak der feel langsung nak ngadap...bila lappy nak siap ni...

p/s: Ayah damia tak de ni...tu yg cilok lappy dia buat entry ni....kui kui kui...

p/s: Ader sapa2 nak buat photobook??? nak buat business pun boleh...deal ngan ibu yer...

p/s: Kalau boleh banyak lagi p/s ni....kui kui kui
Post a Comment