Monday, July 19, 2010

Diari hujung minggu ...

Sabtu, 17 Julai 2010

Kononnya kalau hari minggu nak bangun lambat..
Tapi jangan haraplah kan..
Sebab kalau dah beranak pinak ni, mesti hujung minggu pun sama ngan hari2 biasa kot..
Tetap kena bangun awal..


So seawal 9 pagi ayah damia ajak kami pi cari nasi kerabu..
Bukan senang nak cari nasi kerabu yang memenuhi citarasa tau...
Sambil2 niat nak pusing2 dalam keta ngan anak2...
Sampai 1 jam weols pi cari nasi kerabu ni..
Ader tu dah sampai kedai tu, tgk2 nasi kerabu tak der..
So decide makan kat Restoran Singgah Selalu Danga Bay jer lah..
Kat situ confirm macam2 ada kan..
Walaupun dah keboringan makan kat situ

Tepat kul 12 tgahri hantar aleesya, ayyunie n bibik balik rumah...
Sebab ibu + ayah damia nak pi ke destinasi seterusnya...


Destinasi seterusnya ialah ke Today's Seri Alam...
Ader Drift Challenge..
Sebab ayah damia bertindak sebagai media utk events tu..
Tapi hari tu utk training jer..
Official photographer pergi pun sebab nak cari angle dan line yg betul..
Sambil2 testing2 mana accesories yang patut

Pengalaman ibu tgk Drift???
Ibu citer di entry yang lain yer..
Jam 1:30 pm, ibu +ayah damia pun ke destinasi seterusnya..




Pukul 2 ader appointment ngan SHADIRA
Perasan tak sapa kat atas ngan ibu tu???
Tu pemenang tempat kedua...pemenang tempat ke tiga tak nampak bayang muka lak..
Tujuan utama??? Pi amik cek ler kan...
Disamping membincangkan program2 yg kami akan terlibat utk next events...
Antaranya..


1. Kemenangan ibu hari tu akan masuk majalah Mingguan Wanita...tapi ibu tak sure bila lak..nanti dah keluar magazine, ibu inform ok...
2. Terlibat ngan bengkel kecantikan.....juara2 Shadira wajib ler aderkan..
3. Yg ni macam takut lak ibu dengar...Juara Shadira (ibu lah tu kan..ekekek) akan bertanding beauty contest peringkat Malaysia pula...tapi masih dalam perancangan lagi...sebab tak semua negeri ader buat events ni..huhuhu..ngeri pulak dengarnya ni..
4. Dan ader beberapa program yang still under discussion...ibu ikut jer lah kan...dah nama juara...


p/s: Appoitment kul 2, tapi jumpanya kul 3.45 ptg...huhu..jenuh menunggu...kalau tak kerana amik cek tu, tak kose nak tunggu lama2...ekekek



Percaya tak??? Kami lunch kul 5 ptg...maybe pagi tu dah makan nasi kerabu, so tak lah rasa lapar sgt...lagipun jenuh menunggu almost 2 hours tu, tu yg agaknya lapar pun tahan...ekekke


Otw balik rumah around kul 5pm tu, call bibik suruh siap2 kan budak2 nak bawak pi Hutan Bandar Mutiara Rini...sebab dah lama janji nak bawak budak2 pi playground..almost 1 months rasanya...so by hook or by crook, penat cam mana pun, tetap kena bawa....suka betul aleesya + ayyunie ....walaupun penat, tapi tgk anak2 gembira, terus hilang penat tu tau...


Sampai2 rumah kul 7.30 pm....rehat2 jap...ayah damia pulak sambung destinasi seterusnya...
Mana lagi kalau tak TT kan..ngan geng2 Wishclub dia lah...Selalu ibu ikut jugak turun TT, tapi hari tu malas...so decided rehat2 kat rumah jer lah..






Ahad, 18 Julai 2010


Hari ni pagi2 lagi ayah damia dah keluar...
Sebab jadi Media utk Drift Challenge tu...
Tak kose ibu nak ikut sebab confirm penat satu hari tu kan...
Nasib baik tak ikut tau..sebab events habis kul 7 malam...
Pergh...malam ayah damia balik terus lepakkkkkk....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
So, ahad aderlah hari tanpa suami n ayah tersayang...huhuhu


Tengahari, ibu pi attended kenduri kawen...
B4 tu singgah Jusco dulu ....cari hadiah...
Budak2 ibu belikan KFC sementara tunggu nak makan kat kenduri kawen tu...
Oh yer...sempat beli kasut satu utk Aleesya...sebab kasut yg nak pakai ngan gaun tu tertinggal lak dalam keta ayah damia....huhuh...habis duit kat situ beli untuk benda yg dah ader...
Tapi selalu pun macam tu...dah ader nak beli lagi kan...haha






Tepat jam 3 petang ibu sampai kat kenduri kawen ni kat Mutiara Rini...
Hujan pun dah makin reda...pengunjung pun tak ramai...
Aleesya + Ayyunie pun tersangat behave...senang jer handle diaorg..
Makan apa yg nak, main apa yg perlu...
Good girl to both Aleesya + Ayyunie..


Actually mak pengantin ni agak rapat gak ngan ibu...
So banyak jugak yang kami borak2 since dah lama ibu tak jumpa mak pengantin ni...
Layanan pun dah macam VVIP dah...
Percaya tak???? Ibu lah pengunjung terakhir yg angkat punggung dari kerusi tau..
Orang semua dah susun2 kerusi n meja...
Barulah ibu terhegeh2 bangun...ekekeke...malu rasanya..
Tu lah penangan borak, pas borak pas borak....


Tepat jam 4.30 pm..kami pun balik...
Ingat terus balik ke???
Hah... jangan haraplah...since ayah damia pun tak balik lagi 
(minta kebenaran dulu via phone tau)..
Minta permission pi jalan2 lagi kat Jusco...
Ekekkekeke...alasan tadi pi jusco cari hadiah kawen...
Ni pi jusco budak2 nak main playground..
Padahal ibu yg nak pi cuci2 mata...hahah..


Tapi memang betul pun budak2 main kat playground...ibu pi cuci2 mata jap..
20 minit kemudian, turun bawah amik ayyunie sebab nak beli kasut kat dia...
Tapi tersangat lah susah nak pilih kasut...sebab ayyunie lebih tertarik nak susun hanger2 tu..huhu..
Sabar jerlah...
Tepat jam 6.30 ptg, kami pun balik..

Masuk2 jer keta, aleesya + ayyunie dah zzzz...
Sampai rumah kita angkat masuk bilik pun still zzzz...tak sedar2...
Memang penat lah....

Itulah hujung minggu kami...Sekian, terima kasih...hehehe

p/s: Dah banyak kali rasanya ayah damia n ibu mengeluh...bilalah weekends free ni...asyik penuh ngan program jer...tambah2 sejak ibu masuk beuty contest tu...hujung minggu jer mesti ader program nak buat.....next week VACATION pulak....tapi konvoi 30 ++ buah keta....destinasi??? huhu...tak suka...sebab dah pernah pi 2 kali kat situ...

Post a Comment