Wednesday, August 11, 2010

TT Kamera Berat Geng2 Mommy

Ahad lepas...
Weols ader ad hoc punya TT..heheh.
Mana tak ad hoc nya??? Berbalas sms kul 12.30 tghari, jumpa kul 2.30 tgh..
Dalam masa 2 jam jer terus jumpa..
Kebetulan pulak eliza dtg JB, so boleh lah share2 ilmu kamera berat ni sama2..

Pastu ibu adalah ajak beberapa kawan bloggers JB yg ader kamera berat ni..
Antara yg hadir ialah zurika maya..
Ni first time tau jumpa..
Nak ajak ummie eisya, eisya pulak demam,
Nak ajak Maya simply moi, tak tau no phone,
Zanna pulak sebab baru tau...huhuhu..

Next time kita gathering sama2 lagi yer korang semua..
Memang best apabila mommies2 semua dok bercerita pasal kamera berat ni..

Jom tgk gambar..


Ibu macam janji2 pulak nak pakai pink + putih ngan maya...
Anak2 pun dah pakai putih tu..
Cuma eliza jer her kids jer pakai kuning..hehehe


Hubby eliza tgh testing guna lens 70-200mm f/2.8..
hehehe...mula2 testing dulu, lama2 teracun lah tu..



Gambar ni diambil sebab nak nampakkan lens tu panjang..
Baru ader feel nak jadi Photographer kan..
Yng penting eliza maintain posing gitu...


Pabila Ellysha + Aleesya berposing ayu-ayuan..


Memang sengaja kitaorg pilih port yg ader playground..
Senang mommies2 nak share2 ilmu, 
Anak2 pulak lepas kat playground tu...
Tapi amatlah bising....huhuhu..
Cakap pun dah kena increase volume..


Damia, Danish ngan Aleesya..
Nama pun dah nak lebih kurang..
Dulu2 masa peknenkan ayyunie, terdetik, kalau ibu peknenkan baby boy, nak letak nama Danish..
Adakah akan ader peluang nak guna nama Danish tu???
ekekekeke, ayah damia, sila jawab yer...


Pabila ratu cilik berposing
Bukan main lagi yer...tak segan pulak aleesya kali ni..


Auntie eliza dah standby baik punya posing..
Tapi Aleesya tgk sapa tu??


You snap I ,
I snap you....


Eliza tgh test gunakan transmitter...

p/s: Lepas zohor nanti, weols nak pi shopping Raya kat Singapore...yeayy...sambil2 nak tgk stok baju kebaya kanak2...ader sapa2 nak orderr??? Nanti just sms me warna apa nak, utk budak berapa tahun dan pattern macam mana.....sms me at 0127560895....I tolong survey2 utk you all dulu yer...kalau best, I snap2 gamabr tu jugak..

p/s: Kalau ader masa nak pi Ikea Singapore jugak...nak cari aksesori rumah dan bekas kuih raya...

p/s: Huhuhu..kali ni aleesya ikut...ayyunie kena tinggal yer..sebab tak mampu de ibu nak jaga dua2...alasan sebab puasa..lagipun sian kat ayyunie kan...nanti panas..hehehe...
Post a Comment