Friday, August 20, 2010

Ayu??? Berayu-ayuan???? Atau Keayuan???

Tajuk dah macam nama sendiri dah...hehe

Actually uols suka tak kalau anak2 uols kelihatan feminin dan berayu-ayuan sejak kecik lagi???
Rasanya rata2 mommies yg ader gigirl, confirm akan cuba dress up kan gigirl masing2...
Dari hujung rambut sampai hujung kaki...
Tu tak masuk aksesori tambahan yg wajib ader lagi tu..
Macam barang kemas, hiasan rambut, handbag, dan lain-lain...

Ibu pulak memang wajib ler suka anak2 nampak lebih feminin atau perkataan yg sesuai nampak lebih girlish...
Sebab tu since cukur jambul sampai botak, memang ibu tak pernah lagi nak gunting rambut aleesya + ayyunie...kalau gunting pun bagi samakan kat belakang tu jer...tu pun rasanya baru 1 kali ibu buat utk aleesya + ayyunie...
Biar nampak rimas sikit, asalkan kelihatan girlish...heheheh
Lagi satu ibu memang tak pernah belikan seluar jeans utk aleesya + ayyunie...
Kalau ader seluar pun mestilah nampak feminin atau girlish..
Contohnya macam legging, skirt legging (ader 1 jer pun) atau yg ader reben2 dan renda..

Alahai....motif utama buat entry ni nak tunjuk aleesya + ayyunie pakai baju kurung jer sebenarnya...ekekke
Actually memang susahkan nak tgk anak2 kecil ni pakai baju kurung...
Selalunya time raya jer lah kan...
Tak pun time ada events macam kenduri tahlil atau kawen...
The rest lebih suka pakaikan diaorg gown jer lah...

Jom layan gambar aleesya + ayyunie berbaju kurung...
Amik ambar dalam bilik aleesya + ayyunie jer ni..
Tapi nampak dah macam studio pulak...(perasan)


Hai...nama saya damia ayyunie..
Comel tak saya bershawl???


Masa ni saya tgh main2 kat katil saya ngan kakak..


Lepas tu ibu marah...
Diangkatnya saya letak kat dinding pinky ni...
Paksa saya posing...
Tapi saya tak nak...
Tu yg masam mencuka tu...


Hai...nama saya pulak damia aleesya..


Saya memang suka berposing...
May be ikut gen atau keturunan ibu saya...
Saya tak macam adik...tak perlu ibu suruh saya buat gaya..
Saya sendiri yg akan bagi komitment buat pose sendiri...



Sekarang ni saya suka melaram...
Ni saya melaram ngan handbag baru ibu saya yg beli kat Singapore aritu..
Ibu kata handbag tu belum dirasmikan lagi...
Tapi saya pulak yg memandai nak posing ngan beg baru ibu tu...
Ahhhh...tak kira....saya nak handbag cam ni...
Dah tak nak yg gambar princess tu..


Chicky tak saya??
Tapi ibu kata saya tak senonoh pakai baju kurung, tapi kaki buat cam tu...
Oh yer..hampir terlupa...saya sekarang crazy ngan cermin mata dan sunglasses .....
Hari2 saya pegang cermin mata tu...ni saya pinjam yg ibu punya..
Supaya nampak lagi vogue...


Hehehe...senyum kambing dari saya...



p/s: nak masuk contest berbaju kurung sebenarnya....yg mana cun utk aleesya + ayyunie ni??? harap sudi2 lah bagi pendapat yer...




Post a Comment