Saturday, August 7, 2010

Anniversary Contest by MaslinaMansor






Nak join???
Klikbawah

"Anniversary Contest by MaslinaMansor"


The latest pics...
Masa weols pi sambut anniversary dan berhoneymoon di Universal Studio Singapore pada 31 Julai lepas....6th Anniversary...
Just one word to describe it...HEAVEN!!!!!


Apa yang perlu korang buat...?

** Copy image kat atas tue dan buat tajuk seperti diatas ~ done!

** Uploadkan gambar korang dan pasangan korang ~ done!

 

** Ceritakan pasal pasangan korang

KHAIRUDDIN MUHMMAD!!! Satu nama yg daku mula mengenalinya masa Tahun 1 di UTM...seorang yg cool dan agak senang diajak berbincang...walaupun kadang2 sikap egoisnya boleh menyesakkan nafas ku...hehehe...dulu2 sikapnya sgt romantis.....dan segala kemahuan daku cuba dituruti....tapi kini sikap romantisnya telah bertukar kepada seorang yang lebih penyayang dan menghargai....paling best pabila dia adalah insan yg sanggup bekerja keras semata2 untuk membahagiakan keluarganya serta selalu membawa kami bercuti utk masing2 lebih mengenali dan memperbaiki diri masing2...tapi AWAS!!! pabila dirinya dalam keadaan berserabut, jangan lah cuba2 hendak menaikkan lagi serabutnya itu...hehehe...alhamdulillah...daku bangga menjadi isteri mu!!! Khairuddin Muhammad!! Satu nama yg sentiasa terpahat dan tercalit dalam hati ku dulu, kini dan selamanya....kerana DIRIMU BEGITU BEHARGA buat daku, aleesya dan ayyunie...

 

** Hadiah yang pernah diberi kepada pasangan
 

Sebenarnya dah banyak hadiah yg pernah diberi...kalau hendak recall balik, mau tak ingat ni apa yg diberi..antaranya aksesori mode kereta (hadiah ni paling mahal tau....beribu2 habis), pakaian, perfume, dinner kat luar, tiket penerbangan, bercuti, handphone, pakej SPA dan lain lain.....
Tapi hadiah yg paling romantik dan yang masih daku teringat2 lagi hingga ke saat2 ini ialah candle light dinner 
kat rumah.....bayangkan suasana dimana seorang isteri memakai dress merah yang paling sexy, kemudian menikmati chicken chop buatan sendiri dialuni pula dengan lagu2 yg romantis..bau-bauan aromatherapy pula membuatkan lagi suasana bertambah ghairah.....fuhhh...tak terkata heavennya...memang itulah ibu rasa hadiah yg paling berbaloi....tapi rasa2 sekarang boleh lagi tak nak sambut cam tu kat rumah sendiri??? anak2 + bibik nak letak mana??? huhuhu
 
** Ayat paling " Jiwang Karat " korang pernah luahkan pada pasangan

alahai...daku bukan seorang yang jiwang karat...walaupun dalam hati ader taman...tapi antara ayat yg mana membuatkan KHAIRUDDIN MUHAMMAD hampir menitiskan air matanya ialah

"sayang tahu yang sayang ni banyak kelemahan...mungkin tak sesempurna bidadari idaman abang...tapi sayang cuba untuk menjadi seorang isteri yg terbaik dimata abang..bukan dimata orang lain...tegurlah sayang kalau sayang ader buat salah....lagi satu, cinta sayang terhadap abang memang sayang tak pandai nak luah kan...sayang bukan jenis yang I LOVE YOU, YOU LOVE ME....cukup sekadar abang tau sejauh mana ikhlasnya kasih sayang sayang terhadap abang....sayang lebih rela sayang yg pergi dulu dari abang...kerana sayang takut andai kata abang yang pergi dulu...manakah haluan tuju sayang....sayang tak sekuat org lain..sebab sebahagian diri abang perlu ada dalam diri sayang.."

huhuhu...menitis air mataku saat ini...tak leh nak sambung...

** Cadangkan 3 hadiah apa yang sesuai...

~ Candle light dinner kat rumah
(rasanya ini the best...sebab apa??? confirm si suami akan terpegun ngan kebolehan anda....cuba tukar imej rambut ke, make up bagi heavy sikit ke, tapi still neutral...pakai baju yg dia tak pernah tgk anda pakai, lepas tu masak western food..kalau tak pandai, beli jer yg instant tu...then letak bau-bauan aroma therapy, then pasang lagu2 yg romantik...fuhhhhh...confirm anda akan ingat sampai bila2....)


~ Sponsor pergi SPA atau massage...
(Yang ini pun rasanya ok...since saya pernah bagi hadiah ni kat my hubby...dia berasa begitu dihargai....kalau nak syok...cuba amik couple room atau buat pakej couple....serius cakap...masa ni sama2 akan lebih menghargai pasangan masing2..bayangkan sama2 dalam jakuzzi tanpa sehelai pakaian....hohoho...pastu percik2kan air kat pasangan masing....then terlena di pankuan suami dalam jakuzzi....saya dah pernah rasa...hehe...tapi JANGAN BUAT BENDA LAIN PULAK...ekekeke)


~ Pakej pergi berhoneymoon atau bercuti...

(Yang ini memang wajib bagi saya... Anniversary + holiday+ vacation memang tak dapat dipisahkan...sebab apa??? kita memerlukan suasana yg baru utk menhangatkan lagi kisah cinta kita...setiap tempat memang berbeza terujanya....jadi kalau bagi hadiah vacation, rasanya memang besttt lah...pelbagai pilihan pakej yg ader mengikut budget....insyallah....kenangan anda disetiap tempat pasti sentiasa terpahat dihati....)
Post a Comment