Tuesday, August 10, 2010

Bulan puasa tak de "syaitan" kan.....patut ler "setan" tadi kurang best...

Nabi saw bersabda:

Maksudnya : “Daripada Abu Hurairah r.a. bahawasanya Nabi saw telah bersabda : “Apabila datangnya Ramadhan, maka dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup pintu-pintu neraka dan dirantai/dibelenggu para syaitan.” (HR al-Bukhari dan Muslim)
 
Sumber: sini 
 
Tetapi, realiti yang berlaku adalah sebaliknya.Maksiat dan kemungkaran masih juga berlaku pada bulan Ramadhan.Situasi ini, pada sesetengah orang, adalah petanda bahawa syaitan masih bebas bergerak untuk menggoda dan menghasut manusia, sehingga mereka tergelincir ke lembah dosa.

Nak tahu lebih lanjut...baca yg ni pulak...



Sumber: sini

Tapi setan apa yg KURANG BEST pulak ni yer???
Ooooo...rupa2nya tadi ibu baru habis tgk Drama Lagenda Budak Setan...
Ntah kenapa rasa kurang Umphhh jer ...
May be 1st episod kot...
Kita tunggu jer lah next episod best atau tak...
Rasa macam tak puas hati Heroin dia, sebab tak kenal...
Lagi satu Kasyah macam tak jahat sgt.....macam terlebih jiwang pulak...
 
p/s: SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK KEPADA SEMUA UMAT ISLAM..
DIHARAP SEMOGA PUASA KITA TAHUN NI LEBIH DIBERKATI..AMINNN

P/S:Yeayyyy...JOHOR esok cuti....langkah pun panjang lah kan...

p/s: Tima kasih atas sokongan rakan2 sebab support ibu buat contest tu...insyallah ...tak lama lagi keluar lah contest tu yer...


 
Post a Comment