Friday, August 20, 2010

Arini tak keje kan...so nak cuba resepi cream puff lah.....

Semalam tgk status wani (apasal blog ko dah tak der erkk??) kat FB...
Dia berjaya buat cream puff...
Terus tanya dia resipi nak buat cream puff..
Tgk bahan2 macam senang jer...bukannya banyak bahan digunakan..
Tapi yg lecehnya tu nak buat bulat2 guna nozzle tu hah yg takut tak menjadi...
Alahai...dah lah feveret ibu + ayah damia ni...
Harus gigih berusaha utk buat...
Kata isteri mithali kan...jehe



Nak tgk cara2 buat cream puff
Klik bawah


Cara2 nak buat cream castard
Klik sini pulak


first time ni seumur hidup nak buat cream puff...
walaupun tak pandai.....harus mencuba utk buat kan..
kalau tak cuba mana tau hasilnya...
Jadi atau tak, ibu akan upload gambar2 cream puff tu...hehehe...tunggu....
p/s: Fiza, jom kita buat cream puff...

p/s: Petang ni ayah damia request buat Soto, dia nak kuew tiaw soto, ibu nak meehun soto, anak2 nak nasi soto...nasib baik menu simple, tu yag boleh rajin2 kan diri buat cream puff tu..

Post a Comment