Monday, August 30, 2010

Siapa modelnya untuk Outing Asas Fotografi?

Hujung minggu????
Memang banyak ler citer yg nak kita kongsikan bersama tak...
Cuma sempat tak sempat jer kita nak share citer2 tersebut...

Antara xtvt yg paling menarik atau lebih tepat ialah first experienced kami ialah...
Kisah "Outing Asas Fotografi" yg dikelolakan oleh "khai mohd fotografi"
Tercetusnya idea nak buat kelas fotografi ni adalah requested by his(ayah damia) students..

Actually ramai students yg berminat nak join...
Cuma disebabkan hari sabtu aritu ader SEKOLAH GANTI kat sekolah masing2...
Then TUISYEN pula diforwardkan  ke hari ahad...
So hanya beberapa kerat students jer yg boleh join outing ni..
Aishhhh....kenapalah sekolah2 ni lambat keluar pekeliling sekolah ganti..
Kan dah menyebabkan banyak pihak yang susah..

Walau cam mana pun..
Ader gak blogger dan kawan ibu yg nak join kelas ni...
So, boleh jer sebab kelas ni memang utk basic class kan...
The more the merrier..

Cuma last minute lynn hamzah terpaksa tarik diri sebab ikut husband gi melaka,
Rasyiqah Hanina(alamak, i ader FB you jer) lak tak dapat hadir atas sebab 2 tertentu..
Oraittt...no hal...sebab insyallah lepas raya ader lagi kelas untuk "MOMMIES" lak...
Kali ni tempat yg lagi best dan cantik..

Ok jom kita tgk sedikit sedutan dari kelas tersebut..
Actually tak banyak gambar disebalik tabir ni..
Kena tunggu gambar dari kamera peserta dulu lah yer...




Eh eh bear + flower ni jadi model utk outing kali ni rupanya..



Tapi apa2 pun memang terpaksalah khai mohd fotografi guna model tak berbayar :) ni jugak...
Katanya benda hidup senang nak berinteraksi dengan photographer....ekekek



Macam2 angle dan sudut para peserta belajar semalam..



Dari satu tempat, ke satu tempat peserta cuba praktikkan apa teori yang diajar..


Tak sabar nak tunggu para peserta upload gambar masing....
Mesti penuh kamera diaorg dengan muka model tak berbayar ni kan...


Buat julung2 kalinya...ayah damia telah mendera para peserta perempuan untuk baring, guling-guling, meniarap, mencangkung, bertinggung semata2 nak para peserta berpuas hati dgn gambar masing2...
Dan yg bestnya...uols semua sporting lah...you ROCK babe..
Ibu tak pernah lagi tgk peserta pompuan buat style ekstrem cam tu...


Yg jadi juru sampai: Khai mohd
Anjuran : Khai mohd photography
Yang jadi model tak berbayar: Ibu damia
Yang sudi guling2 dan baring atas tanah: 
1. Sall Amran
2. Syana
3. Aza Shafiza
4. Zurika maya
5. Shukri Shahran


Terima kasih  kepada para peserta yg join kelas ni..
Tu pun dah ader yg request lepas raya cepat2 buat kelas lagi...
Hehehe...insyallah..


Dan yang pasti kami berdua memang selesa bekerjasama..
Dari dulu, kini dan mungkin selamanya..
Memang kami senantiasa bekerjasama...
Tanpa salah seorang daripada kami,
Terasa tidak cukup lengkapnya ..

To ayah damia!!!! Bravo!!!!..
Sayang akan sentiasa menyokong abang dari belakang...
Dan yg penting I ilke your style to teach and share your experinced with them...


p/s: Balik kelas terus tido tak henggat dunia...solat zohor pun kul 4 lebih dah...bangun2 terus gi Singapore lagi amik last stok kebaya kanak2...so semalam kami berbuka puasa di OVERSEA lah...

p/s: Tak sabar nak tgk muka sendiri dalam kamera peserta...agak2 cam mana lah rupa ibu tu yer..

p/s; Ayah damia kata, ibu kaku sikit jadi model....hehehe...kena belajar ngan aleesya ni..

Post a Comment