Monday, May 3, 2010

you all pernah makan sini??? El Migos Cafe???


Lepas photoshoot ENFA..
Jalan2 cari makan ler...memang itu niat sebenarnya kan..
Kali ni kami memilih El Migos Cafe..
First time dtg sini ni...tak pernah try pun makanan kat sini..

Deco kedai amat menarik dan sgt selesa kerana ia mnggunakan konsep sofa..
Tapi ader gak kerusi2 yg cam biasa tu..
Tapi yg paling menarik sekali..perghhhh banyak tu menunya..
Selalunya kan kalau kita tgk menu, cuma beberapa helai jer kan pages yg kita boleh choose makanan tu..
Tapi yg ni disebabkan terlampau banyak menu...sampai kan 15 minit gak lah pk nak makan apa...

Last2 kami order menu ni...



Green apple juice utk ibu
Boleh tahan masam ni...


Greean apple mix orange juice..
Masam giler ayah damia kata..
Memang sakit perut ni...


Mushroom soup utk Aleesya + ayyunie
memang marvelous..


Besar giler burger ni...
Ayah damia makan separuh jer weiii..
Pelik tu...selalu memang licin kalau bab2 makan ni..
Tapi memang besar sgt lah burger ni...


Ibu punya...
Black pepper chicken chop..


Untk bibik...
Ntah apa nama menu ni...lupa lak tiba2..
Ni jer lah menu nasi yg ader..
Bibik kalau gi mana2 pun memang tak tinggal menu nasi ni..


Yumm yummm masa utk dinner...
Aleesya memang dah leh harap makan sendiri..
Cuma kadang2 time dia malas tu, kena bersuap gak..


Ibu borek anak rintik...ekekek..
Aleesya pun dah nak sama cam ibu dah..
Pantang nampak camera, ader ajer yg pose nak dibuatnya..



Adakah Aleesya akan jadi pelapisnya???
Queen of posing...kita tunggu je lah hari kelak yer...


Ahad (2nd Mei 2010)

Disebabkan hari ahad ari tu outing tanpa camera....
Huhuhuhu....nak guna camera HP ayah damia, bateri tak der, Camera HP ibu lak tertinggal, nikon coolpix, pun tak der bateri, 450 D lak memang malas nak bawak coz bibik tak ikut...So citer je lah kat sini...

Pagi2 lepas breakfast continue pi jalan2 cari " LEARNING EDUCATIONAL LAPTOP"...
sambil2 cari langsir baru dan langsir utk four poster bed dalam bilik Aleesya + Ayyunie tu..
Dah lama beli ...ni baru nak deco katil tu...huhuhu...

Dari Care4 Tebrau, kemudian ke Tesco Tebrau, then sambung ke Jakel dan Ariani pulak...
Hehehehhe...laptopnya tak jumpa, tapi benda lain lak yg terbeli..."ter" yer..
Sempat gak beli kain yg nak di hias kat Four Poster bed tu...
Tapi langsir rumah tak concentrate lak cari coz punyalah ramai org kat JAKEL tu...
Suasana dah macam nak RAYA dah ....punya lah sesak org..
Ke memang diaorg ni beli awal2 nak sambut raya...
Sama gak kat Ariani....sesak tul...

Lunch hari ahad ari tu lunch kat Kenny Rogers....
Walaupun sebenarnya kami lagi suka nando's ...
Tapi tak der lak outlet Nando's kat Tesco tu...

Alhamdulillah both damia memang sgt behave..
Aleesya dah boleh makan sendiri....cuma Ayyunie lah kena rasuah bagi main sudu atau anything...
Baru leh duduk diam..
Kalo tak dia lah yg busy nak suap2 kita...ekekeke..

Tu jer lah kot citer weekends kami..


p/s: Laptop yg kami cari tu memang tak jumpa lah....kami aim nak laptop cam tu jugak...coz pernah nampak ader sorang budak ni main laptop tu.....tanya parents budak tu beli kat mana, dia kata care4....tu yg 2 hari merayap kat care4 tu...tapi tak jumpa lak...tak pasti lak kat dalam outlet care4 atau luar otlet care4..

Ciri2 laptop tu...
1. Fully warna pink...
2. Saiz laptop tu sama ngan laptop kita guna ni...17' kot..
3. Tulisan kat luar laptop tu macam dah sama ngan design sebenar...cam acer, toshiba, dell..
4. Learning program yg sgt efektif dan fun...
(ni ibu cuma dgr masa budak tu main jer lah)

Last2 beli gak laptop...tapi laptop yg biasa2 tu...1 utk ayyunie, 1 utk aleesya...
Sementara ibu + ayah jumpa laptop yg betul2 kami cari tu...guna jer lah yg tu dulu
B4 ni pun dah ader educational laptop kat rumah..tapi dah lama giler beli...masa tu aleesya umur 9 bulan...so patut lah beli yg baru kan...

Post a Comment