Tuesday, May 11, 2010

Rampingkan saya


Sabtu malam lepas,
Ibu + ayah damia dapat jemputan dinner kat The Zone Regency Hotel by the sea..
Nama jer dapat jemputan tapi sebenarnya kena beli nilai meja yg kita nak derma..
Kiranya majlis amal lah ni...

Sebelum pergi tu, sempat lagi ibu berposing2 kat rumah..
Walaupun sebenarnya masa dah lewat..
Motif posing????
Malas nak bawak DSLR tu..
Sapa nak usung??? Ibu?? Nampak cam tak sesuai lak usung DSLR tu..
Coz nak berayu-ayuan ngan evening bag dan high heels kan..
Ayah damia??? Awal2 lagi dah sound:
"apa kelas bawak kamera besar tu pi dinner..."
Hahahhha...
tu yg posing sakan dulu kat rumah ni....

Seperti diwawarkan dalam entry ni..
Ibu hanya memakai kebaya pendek jer pi dinner ni...
Memang itu ler taste ibu kalau pi function....suka pakai kebaya pendek...
Tapi tak sedar yg diri ni bukan slim mlim cam dolu2 lagi...
Spare tyre dah ader yg nak menonjolkan diri...
Walau cam mana pun masih under control...
Tak lah nampak terjojol sana terjojol sini...
Ekekekekekeke...perasan...


Make up simple2 jer...
Tak suka make up yg keterlaluan..
Ayah damia puji gambar ni...
Ibu pun suka gambar ni..(syok sendiri kan)
Aleesya lak masa mula2 tgk ibu bergaya cam ni siap cakap
"bu cantik lah..."
Pas tu masa tgk pic ni kat lappy aleesya sekali lagi cakap
"ibu cantiklah...nak gi work??"


First time pakai tudung awning yg lip lap lip lap ni...
Nasib baik tudung ni sesuai ngan muka ibu...
So, tak lah rasa jangal sgt pakai tudung awning ni...
Tapi nak cari yg sesuai cam ni punyalah sarung buka sarung buka tudung kat kedai tu...
Nasib baik ler tokeyy kedai tu sporting....


Ni nak tunjuk yg pinggang ku rampingkan...ekekkkekek..
Sabar je lah korang membaca statement tak boleh blah ni kan...
Alahai..sekali sekala perasan tak pe kan...


Sila jangan jeles..
Hubungan kami halal lagi suci murni...
ekekkekekek...tak pasal2 ayah damia pun jadi mangsa posing ibu..
Nasib baik ayah damia sporting walaupun asyik sound dah lambat..
Tapikan...serius ler abang...abang nampak lagi tua drp umur tau kalau pakai batik ni...
Sayang tak suka..nasib baik ader sayang yg tolong maintainkan abang nampak hensem...
Hahahhahaha..sila jangan terjeluak yer rakan2...
Bila lagi nak posing pakai cun cun cam ni...asyik pakai casual jer..


Sekali lagi ayah damia jadi mangsa posing...
Nampak kami hampir sama tinggi kan...
Tu tak pakai high heels lagi..kalau tak memang sah dah sama tinggi atau terlebih sudahhhhh..
Teringat masa zaman belajar2 kat UTM dulu org panggil kami pasangan KLCC...ekekekkek



Tahukah anda???
Disaat ibu + ayah damia ni posing2...
Ader seseorang yg air liurnya hampir meleleh gara2 nak berposing jugak...
Tapi disebabkan kami buat tak layan, maka air liurnya telah meleleh hingga ke paras dagu..
Adoiii lah aleesya...sibuk jer nak enterframe...
Siap cakap kat bibik 
"bibik..amik baju jalan aleesya cepat"
Konon2 nak tukar baju posing lah tu...
Yang ayyunie lak memang tersenggeng-senggeng dah kepala suruh amik gambar dia..



Fuhhh gaya anak dara yg tak khabar ingat...
Nak dijadikan citer...masa ibu tgh posing..ader ke patut Aleeysa yg bagi arahan suruh ibu posing cam ni lah..posing cam tu lah...
Antara ayat yg tak boleh nak tahan dgr..
"Ibu, ibu...mulut cam ni lah"
Sambil buat gaya muncung...
Aikk lawan tokey nampak....
Tapi kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan..

Okaylah...nantikan entry masa dinner tu pulak yer...



Post a Comment