Monday, May 3, 2010

Aleesya + Ayyunie Duta Enfa A++????




Durian Runtuh
Umpama mengantuk disorong bantal...
Lain yg dicari...yg tak disangka2 dapat...
Malahan lebih besar lak tu...

1 Mei ari tu...
Saja ayah damia bawak weols semua pi dinner kat luar...
Sambil2 nak cari "learning educational laptop" utk Aleesya yg memang dah lama weols aim...
Tapi masih tak jumpa2 sampai sekarang...

Last2 pergi Sutera Mall coz tak pernah lagi survey kat situ..
Puas lah kami cari, memang tak der laptop tu...
Masuk jer dalam Care4...
Tiba2 Ibu ternampak ader budak pegang Belon betuk "heart" yg tertera tulisan
" HAPPY MOTHER'S DAY"
Tak teragak2 tu terus cari kat mana nak dapat belon tu..

Sampai kat satu booth ni...tgk ader set-set photoshoot...
Owhhh..rupa2nya sapa2 yg beli susu Enfagrow A+ lebih dari RM 88 ringgit....
Boleh amik gambar dan free kalendar sempena mother's day......

Tak rancang langsung nak beli susu Aleesya ni...
Coz ayah damia baru jer borong 9 kotak susu Enfagrow A+ masa ader promotion kat Jusco baru2 ni...
Tapi kali ni memang harga amat murah...
Nak 2sejak susu Enfagrow A+ ni naik harga dan packaging baru..
Selalu beli RM38++...ni dapat RM34.99...
Kalau beli 10 kotak, banyak jimat tu kan...

Dah lepas beli dan tunjuk resit...
Sesi amik gambar pun diadakan...
Syarat photoshoot ni ibu/mak/mummy/mama mesti ader dalam gambar...

Jom layan pics ni...






Aleesya: Enfagrow A+
Ayyunie : Enfapro A+
(Both of them adalah kanak2 enfa since lahir lagi...Enfalac A+ for the newborn)


Kata untuk Mother's day...
So mother kena enterframe lah kan...


Hahaha...lawak tul promoter kat situ...
Masa ayah damia keluarkan ours DSLR tu...
Tiba2 promoter tu terkejut...
Dia siap cakap..
"aiyoooo...you punya camela (camera) lagi power loorrr"

Mana taknya...diaorg pun guna nikon coolpix jer amik photoshoot...ekekekekek..
Yg bestnya diaorg boleh print terus pics yg disnap...




Sementara tunggu ibu isi borang tu...
Ayahdamia layan aleesya + ayyunie kat meja  study yg diprovided...
Aleesya ni pantang nampak buku ngan pensil...
Mulalah sibuk nak menulis..
Owhhh...gambar kat atas mewarna yer..


Khusyuk kan...


Ayyunie pun suka gak ngan pensil ni..
Tapi suka masuk mulut dulu..
Barulah sibuk nak tulis2.....


Kami adalah kanak2 Enfa!!!!!!!


Alahai....rambut tak terurus tul..
Ni konon2 
"ayah amik lah gambar ayyunie...ayyunie kan dah pandai posing"


Happy Mother's day from Aleesya..
Kiss kiss..


And Happy Mother's Day from Ayyunie too..
Kiss kiss jugak..


Antara free gift yg dapat dalam beg Enfa tu..
(balik rumah baru perasan)


CD...tapi tak tgk lagi..


Ni ler kalendarnya...
Banyak info dalam kalendar tu..


Mula2 ingat nak letak kalendar ni dalam bilik aleesya + ayyunie..
Tapi ayah damia kata..
"letak kat office lah...cukup lengkap 3 org tersayang abang tu"
So sweet kan....tiba2 lak mood romantik dtg ayah damia ni..


Dapat voucher RM20...
Tapi kena redeem ikut tarikh yg tertera tu...
Berbaloi2 kan ..


p/s: Tiba2 teringat kat dia ni...katanya kenapa lah anak2nya tak minum susu enfa...coz dia mengaharap yg anak2 dia pandai main piano cam dalam iklan tu....ekekekek..

p/s: Promoter tu ckp weols macam tahu2 jer yg ader photoshoot hari tu...coz our attire well prepared..hehehe..that's our style..

p/s: Aleesya tgh practise nyanyi lagu 
"ibu...ibu...engkaulah ratu hati ku"..sampai habis..
So sweet dgr...

p/s: Tgk tak cerekarama 1 mei tu...."DOSA SERUPA"....takutkan tgk cerita tu...
Takut kalau2 anak2 kita abaikan kita bila kita dah tua nanti...
Huhuhu..minta2 ler anak2 kita menjadi solehah, soleh dan taat pada kedua ibu bapa...
Sedih tgk citer tu...

p/s: pas photoshoot weols dinner kat mana ekkk??? tungguuuu....


Post a Comment