Wednesday, May 26, 2010

Canon EF 50mm F1.8



Niat dihati sekadar utk pergi lunch jer kat Plaza Angsana tu semalam...
Walaupun dah tau kat situ banyak kedai camera...tapi buat2 tak tau...
Akhirnya mula2 sampai lagi dah pi terjah salah sebuah kedai camera ni..
Konon2nya nak usha lah lens 50mm tu coz ari tu ader org komen dalam blog yg kalau guna lens 50mm ni..
Bokeh lagi cantik...
Tapi akhirnya tak sangka lak yg lens 50mm ni ratus2 jer harga...
Ingatkan ribu raban...
Kebetulan ader rezeki lebih dalam poket..
Apa lagi ..terus lah TERBELI...

Walaupun niat dihati nak sambar Canon 70 - 200mm F2.8..
Akibat diracun oleh sifu dan rakan2 fotografi...
Melihatkan harganya tu mak aii...RM7k tu...
Teruslah simpan niat dihati....
Nampaknya kena menabung banyak lagi ler dalam tabung KFC tu...
Kalau nak berbisness dalam bidang fotografi, rasanya berbaloi2 beli lens 70-200mm tu..





Ni ler rupa lens tu..
Lepas ni bokeh menjadi lebih cantik lah yer...



Tapi satu jer lah kelemahan lense ni..
Statik 50mm jer lah..
Tak leh nak zoom in zoom out..
Maka haruslah photographer nya yg bergerak cergas sikit utk mendapat angle yg bagus..
Ke depan, ke belakang..
Tak pe lah...yg penting gambar cun..
Dan kita puas hatikan..

Tunggu jerlah hasil pics from lens 50mm ni...


Psttt...ayah damia...jadi tak nak pi vacation hujung minggu ni?? Leh try test lens baru...nak tunggu yg free seat ke Over the sea tu.....10 bulan lagi ler menunggu...
(Kata jer free seat..kena bayar ratus2 gak weiiii....marah2 pun booked jugak...ekekeekke...thanks ayah damia....kerana dirimu begitu berharga..)



Post a Comment