Friday, May 14, 2010

MALAY VILLAGE - Kg Melayu atau Kg Indon?


Ni citer lunch semalam...
Bukan hari ni punya lunch...

Sempena meraikan burden yg dah selesai tu, 
Ibu belanja (nak jugak sebut tu) satu family makan kat MALAY VILLAGE
Hehehehe...macam lah b4 ni tak pernah makan kat luar kan..
Ni kali kedua ibu + ayah makan kat sini...b4 ni snap2 guna camera HP...malas nak upload..

Weols sampai jam 2.30 ptg...
Perghhh lambat kan luch...
Ni gara2 tunggu ayah damia pi service keta dulu lah ni...

Kata MALAY VILLAGE...tapi kebanyakan  waiter ngan penyambut tetamu cakap indon lah..
Nasib baik diaorg faham apa yg kita order..
Yg best tu sorang waiter tu siap senyum2 dan angkat2 kening lagi ngan bibik...
Hurmmm....dah jumpa geng lah tu..

Ok...suasana kat MALAY VILLAGE tu best lah..
Ala2 dalam rimba gitu..
Weols makan kat gazebo coz bawah gazebo tu ader kolam ikan..
Sambil2 makan leh ler budak2 tu tgk ikan yg berenang2 tu...
Gambar2 dibawah saja diedit...konon2nya nak buat style gambar lama..




Uishhhh...masamnya waitress ni..
Boleh lari customer cam ni...
Al maklum lah...perut tgh lapar...


Family kecik kami...
Aleesya dah ader gaya model,
Ibu macam biasa control cun,
Ayyunie kena asah bakat lagi..
Yang ayah damia tu memang tak boleh blah lah kan posingnya..
Tu lah akibat kalau kena paksa ngan bini amik gambar...muahahahahahha...


Ni suasana kat MALAY VILLAGE tu..
Actually banyak tempat makan kat hujung2 sana tu..
Malas nak snap2..


Si dara sedang melihat beca lama tu..
Ader gak tempat makan yg ada aircond cam bangunan depan Aleesya tu...




Best lah aleesya + Ayyunie posing2 sambil baring..
Coz diaorg provide bantal yg duduk tu...
-
-
-
-
-
-
Gambar2 makanan tak edit yer...
Bagi korang terliur tgk...ekekekekke


Chocolate shake, watermelon juice, ngan milo tabur (ibu punya tu)


Sangat2 heaven minum milo tabur..coz memang banyak giler diaorg letak milo tu..


Ayam masak lemon


Daging black pepper
(Recommended....sgt best)


Sup sayur + taufu


Isi ikan masak 3 rasa
(Ni pun best gak)


Takkan tak kenal kot..


Sgt2 kenyang makan lunch semalam..
Nasi pun tak habis , lauk pun tak habis...
Kalau nak order menu cam kami ni better gi 4-5 org lah..
Baru berbaloi...

Post a Comment