Wednesday, May 12, 2010

Jamal Abdillah - syahdunya suaramu


Alahai lambatnya nak buat cerita bersiri ni...
Sambungan cerekarama semalam ni.....hahahahaha
Layanzzz...



Ni gimik yg mana Jamal Abdillah nak masuk dewan
Semua dah macam jakun jakun dah...
semua berdiri2 nak tgk gimik yg dibuat...


Pastu tiba2 terdengar deruman bunyi motor berkuasa besar...
Kami agak2 yg gimik tu nak buat macam citer AZURA..
Tapi disebabkan semua penunggang motosikal pakai helmet, 
Memang tak leh nak cam ah yg mana satu Jamal kan.



Sedang para tetamu dok khusyuk tgk mat2 motor tu..
Alih2 naik lah Jamal ni dari belakang pentas..
Cissss kena tipu weiiii..
Jamal tak naik pun motor tu..
Tapi wols memang dah leh agak dah...


Ni masa Jamal berduet ngan guru muzik daripada SMK Mutiara Rini..
Lagu Ghazal utk Rabiah..
Dua2 pun best suara


Disebabkan ralit sgt tgk persembahan Jamal ni..
Nasi sampai pun tak tahu..hahahaha..
Tak boleh snap nasi ni dihidangkan dalam daun pisang yg dihias jadi bentuk mangkuk..
Kenalah control kan...



Penyampaian hadiah utk pakaian tercantik..


Masa Jamal nyanyi lagu GADIS MELAYU..
Ader sorang penari ni menari bersama Jamal...


Lagu khas utk kaum2 ibu..
Nak menangis dgr lagu ni...
"Kasihnya ibu"
Kalau you all nak dgr lagu yg betapa sgahdunya ini...sila google..


Tak lupa juga kami sama2 celebrated birthday Jamal lepas dia habis buat persembahan


Kami sama2 menyanyikan lagu birthday

Dan lepas tu aderlah sesi makan dessert...
Around kul 11 malam weols pun pulang...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Secara personaly, suara Jamal memang jantan habis...
Memang kalau jamal nyanyi jer aura tu mesti ader..
Syahdu jer dgr..
Dulu2 suka dgr Mawi nyanyi lagu dia...terutama masa Mawi kat dalam AF..
Kat situlah start jatuh cinta lagu Jamal..
Itu dari segi suara lah..
Tapi kalau personaly personaliti Jamal...
Nak buat cam mana....Manusia pasti ader kesilapan kan...

Sebagai penutup tirai jom sama2 dgr lagu yg tak lapuk dek hujan ni...
S.E.R.O.J.A






Sedikit fakta tentang majlis ni...

1. Asalnya majlis amal ni dibuat di Dewan Sultan Iskandar (DSI) UTM....
Tapi 2 minggu b4 majlis, tiba2 dapat call drp penganjur yg venue berubah ke The Zone Regency Hotel.
Alasan: Pihak UTM ADER masalah sikit ngan mana2 artis yg bawah pengawasan PENGASIH...huhuhu

2. Kalau majlis tu buat kat DSI tu kan....tempat dia berlayer2..coz macam dewan convocation tu...so senanglah penganjur nak tetapkan nilai2 meja yg telah dibeli oleh para dermawan. Contohnya kalau meja harga RM10,000 dapat depan stage, meja RM 5, 000 belakang sikit...tapi disebabkan  buat kat The Zone Hotel yg dewan tu cuma satu layer jer...maka yg membezakan meja kami ialah menu makanan...kalau meja kami makanan sampai course by course, tapi meja yg below than RM100 makanannya sekali hidang jer..menu pun lain...huhuhu..rasa cam tak sedap hati lak...org belakang tgk org depan makan sedap2...ke memang cam tu kalau majlis amal ni...

3. Nak tahu tak....kebanyakan kaum2 ibu yg attend majlis amal ni, semuanya gila meroyan ngan jamal abdillah ni... semua pun nak bersalam-salaman dan nak amik gambar ngan dia....nasib tak cium jer......adoiii..jamal nak buat persembahan pun rasa terganggu...tak der bodyguard ke jamal ni?

4. Last but not least....tahukah anda, sekeping gambar ibu ngan ayah damia pun tak der masa weols kat majlis ni....hahahahha...ater snap pakai camera HP jer kan...tak lah beria2 nak amik gambar...nak bawak nikon coolpix tu lak, tak muat beg dinner...tapi tak pe lah..at least iatelah memberi pengalaman baru kepada kami berdua...
Post a Comment