Tuesday, May 11, 2010

Malam Amal Mutiara Kasih

Dah siap2 posing tu, maka weols cepat2 bertolak ke The Zone Hotel..
Hati dah resah coz majlis bermula kul 8 malam...
Tapi kul 8 tu still on the road lagi...

Sampai2 punya lah ramai umat manusia...
Bayangkan dewan yg selalu org buat Matta Fair Exhibition tu...
Penuh dengan lautan manusia beserta meja dan kerusi yg dihias cantik...
Kiranya ni adalah dinner yg terbesar ibu + ayah damia pernah attend ni...



Dapat jemputan ke Majlis Amal ni..


Tapi nama pun majlis amal kan..
Jadi kena lah beli meja yg harganya dari puluhan ringgit sampai ke ribuan ringgit..
Kami tidak ler sampai beli satu meja utk sepuluh org..
Setakat beli 2 kerusi jer...
Yang penting ikhlas menderma...


Tentatif program...
Masa mula2 sampai, akan ader dayang-dayang yg entertaint para tetamu..
Dayang2 ni akan tunjukkan kat mana meja weols yg sepatutnya duduk...
Huhuhuhu...disebabkan ibu hanya beli 2 kerusi sahaja, maka terpaksalah share meja dgn org lain..
Dah lah tak kenal....Semua lak nampak cam org2 korporat lak...
Adusss... harus daku control ni..

Memang best lah malam tu coz acara penuh ngan gimik dan masing2 pun dressing habis..
Tapi ader gak yg nampak simple...
Dalam ramai2 dok dressing tu....tiba2 masuklah sekumpulan tetamu yg pakai pakaian uniform..
Kiranya lain ah sikit coz org lain semua pakai cun2...
Tapi diaorg pakai baju uniform...
Ingat ke syarikat kaparat manalah yg dtg..
Rupa2nya Pusat Tuisyen yg bawa staff diaorg dtg dinner ni..
Pandai tul diaorg promote erkkk pakai baju uniform...
Ibu pun tak terpk nak beli satu meja utk staff2 ibu...
Next time lah yer...



Ni MC ari tu..Ebby Yus.
Memang lawak habis lah dia ni..
Memang terhibur ngan celotehnya..


Ni masa gimik waiter nak hantar makanan ke ADUN..
Memang best ah gimik dia...
Meremang bulu roma masa diaorg buat gimik ni..


Nampak tak anak panah warna hijau tu...
Dalam Tandu tu ader puteri yg sedang bawak makanan utk meja ADUN tu..
Tapi tak dapatlah nak tgk kekreatifan cam mana diaorg present makanan tu...
Coz jauh sgt...


Ni appertizer weols..
Nampak memang pelikkan...
Macam2 kekereatifan pihak hotel ni menyediakan makanan..
Yg best tu otak2 dalam kulit ketam..


Sambil2 makan ader persembahan pelajar drp sekolah2 terpilih..


Yang ni pulak persembahan koir


Dah habis appertizer, datang lak sup apa ntah nama ni..
Masa giler weii...
Ingat ke sup sirip ikan yu...
Tapi rupa2nya sup tauhu....ekekekekek..
Boleh lah...


Dah habis menikmati sup...datang lagi satu hidangan...
Crispy fried chicken ditaburi mayonis...
Nak snap ni pun malu2 weiii...
Almaklumler....yg duduk depan weols tu tak kenal..
Kang nanti apa pulak kata diorg asyik snap2 jer
Nasib baik guna hp punya camera..
Tak lah rasa over sangat..



Zapin mesti adelah kan...
Ater org Johor kan..


Yang ni pulak persembahan solo drp students sekolah mana ntah..
Boleh tahan gak suara dia..


Akhirnya sampai gak main course...
Kerapu masak apa ntah...
Sedap...
Ayah damia dah bagi hints....lambatnya nasi sampai..
Cam ni lah kalau makan hotel serve...
Kalau makan buffet tu lain citer lak kan...


Ni persembahan dr band apa ntah nama dia..
Malas nak ingta balik...
Vokalis dia macam Mus kumpulan May...


Mix vege dalam yam...
Ingat kan yam tu tauhu...



Masa ni Ebby Yus tgh annouce gimik yg akan dipersembahkan sebentar lagi...
Memang best giler lah gimik tu...
Nak tau apa???
Tunggu next entry..




psttt...ni baru nak start blogwalking dan tinggalkan jejak kat komen uols...
lambat lak nak tinggalkan jejak ari ni..
nanti ader masa ibu cuba reply komen n3 b4 ni...
busy...busy...1 day more to settle...

Post a Comment