Tuesday, May 18, 2010

Homemade steamboat



Kenapa? Tak percaya??
Yg ni homemade staemboat..
Bukan steamboat yg beli siap2 kat kedai tau..
Homemade potong2 dan cucuk2 sendiri...
Tak percaya cuba tgk pic bawah..


Hah!!!! Sapa yg potong2 dan cucuk2 steamboat tu..
Ayah damia kan...
Owhhh jangan bimbang..
Si cilik tu langsung tak sentuh steamboat itu yer..
Kerana si cilik dah ader vege yg boleh meralitkan dia..
Suka main masak2 yer Aleesya ni..


Yg ni memang original resepi ibu...
Kuah kacang steamboat..
Nak lagi sedap??? Bubuh ler belacan banyak2...

Gambar2 kat bawah ni antara steamboat yg ader...











Cendawan ni memeng feveret...
Tak sah kalau makan steamboat tak der cendawan...
Umpama makan nasi tanpa lauk ler..


Sepatutnya kangkong ni pun cucuk2 kat lidi tu jugak..
Tapi masa teramatlah suntuk semalam
So bedal potong2 dalam dulang jerlah 
senang sikit nak makan..


Licin kuah kacang ni semalam ..siap ader yg request hari ni buat lagi...


Actually steamboat party ni dibuat utk sambut HARI GURU...
Dengan students PMR dan SPM.
Diaorg request nak makan steamboat...
Kata hari guru kan...
So, haruslah guru yg baik hati ni bersusah payah menyediakan makanan utk korang kan..cewahhh...


Students gigirls yg amik makanan dulu..


Huhuhu..kena tunggu lah sikit...
Tempat rebus steamboat tu ader satu jer..
Nampaknya kena beli periuk steamboat banyak2 letak kat rumah ni..


Marvelous kan...cehhh..perasan..


Students boboy lak yg take turn amik makanan..
Nama pun boy kan...
So, tahap selera masing2 tu memang boleh tahan...
Penuh sampai nak terjeluak steamboat dalam pinggan tu..

Dah makan2 aderlah sesi bagi hadiah kat guru2 kesukaan mereka...
Yg palig banyak dapat ayah damia yer...
Sila percaya..
Dah students ramai gigirls kan...
Ekekekekek...cikgu idaman gitu...

Pas makan2 ader lah game kotak beracun.
Memang nak pecah perut dibuatnya dgn kerenah diaorng ni...
Sabar jerlah...
Gambar memang banyak ler yg snap2...
Tapi malas lah nak upload kat sini....

To all my students dan staff yg baca blog ni....
Semua aktiviti semalam cikgu upload dalam FB PUSAT BAHASA PELANGI ok..
Korang tag ler sendiri yer..




To all my PMR and SPM students....
Good luck for your mid term exam this coming 25th...
I love you all...
Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh





Post a Comment