Tuesday, May 4, 2010

NUFFNANG vs ADVERTLETS - adakah saya bersalah???


Ni kisah 2 minggu lepas...

Minggu lepas kan...saya ader lah terbaca satu blog ni...blog fofular gak lah..
Dia citer lah yg blog dia ni ader 3 iklan...
1. Nuffnang
2. Advertlets
3. Innity...

Pastu tiba2 dalam around 2-3 jam kemudian....saya ternampak ader iklan ADVERTLETS muncul dalam blog chomeyy saya ni.....sgt2 terkejut...coz cam mana leh ader iklan tu...selepas ditilik dan dikaji...keje sapa lagikan kalau bukan keje "my blog moderator"

"My blog moderator" tu siap register bagai lagi kat ADEVRTLETS tu....tapi betul lah...duit earning lebih cepat dapat coz dia bukan based pada klik2....tapi based pada berapa ramai yg view blog kita hari tu..kalau tak silap sekali view RM 0.01 kot....yg bestnya lagi, ADVERTLETS tak pernah zzzzzz....selalu berjaga... bila check akaun, tgk memang betullah duit earning lebih cepat dan sentiasa ader peningkatan setiap waktu...mestilah seronokkan...

3 hari kemudian...masa nak check akaun NUFFNANG lak...tgk2 jadi cam ni...


Perasan tak membership status tu??? 
Saya bukan lagi tergolong dalam GLITTERI....
tapi ORDINARY (NON - EXCLUSIVE)
then disebabkan saya nak tahu lebih detail, saya try lah klik read more...



Then keluar cam ni...
Pas tu ader lah info kat tepi jadual ni mention yg kalau mana2 iklan ader kongsi sama ngan iklan NUFFNANG ni...automatik dia akan convert kita ke ORDINARY (NON - EXCLUSIVE) status...
Maksudnya kita tak akan dapat priority lah drp NUFFNANG ni..
Owhhhh like that yer...serius tak tahu pun...


Bukan setakat status jer tau dah bertukar...
Amaunt buffered earning tu pun dah tukar jadi separuh...
Elok2 yg iklan digi tu ader RM4++, tgk2 dah tinggal separuh...huhuhu..sedih tul..


Pas tu kan...tanpa minta permision"my blog moderator"...saya terus delete ADVERTLETS tu...
Dengan harapan boleh lah akaun NUFFNANG kembali seperti biasa...
Lepas 2 hari delete....yer memang betul akaun NUFFNANG kembali seperti biasa...
Status saya dah bertukar ke GLITTERI semula..
Cuma tak pasti adakah samada RM6.69 macam tertera kat atas tu ader lah accumulated earning yg baru atau pun dia still kira RM4++ yg dulu...

So gerun jugak lah kan kalau blog kita ni bekongsi iklan lain ngan NUFFNANG...
Betul lah kata pemilik blog fofular tu...NUFFNAng ni perlukan kesabaran dalam bab2 earning ni...
Tak macam ADVERTLETS....setiap masa amaunt akan berubah....

So terpulanglah pada diri sendiri membuat pilihan..
SAYA???? mungkin setia ngan NUFFNANG jer kot...
Coz saya pk..kalau ader rezeki tak kemana....


Jadi adakah saya telah membuat salah dgn NUFFNANG?
dan 
Pernahkan benda yg sama berlaku pada anda???


p/s: Alahai...skema tu..ber"saya-saya" lah pulak..

p/s: Alhamdulillah....setiap minggu ader jer pertambahan drp NUFFNANG....cuma kalau nak cash out tu mungkin tunggu amaunt yg lebih besar sikit kot...ekekek..

p/s: Malunya tunjuk metered & bufferd earning tu...setakat ciput benor...org lain siap dapat puluh-puluhan ringgit lagi...tak pe lah...saya bukan blogger aktif yg sehari 5-6 entry pun...

p/s: BUKAN REZEKI SAYA KOT....YG PASAL GI GATSBY EVENTS TU, SAYA TAK DAPAT PUN RM50.....
tak pe lah...yg penting seronok jumpa kawan2 dan dapat pakai lingerie merah bersama 
"My Blog Moderator"
muahahahhahahaa...

Post a Comment