Thursday, May 27, 2010

Benggong + terkejut + cacamarba + enjoy + teruja

Huaaaaa..............
Huaaaaaaaaaaaaaaa
Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sgt sedih ari ni tau...
Sebab Streamyx wat Benggongggggggggggg
Yo yo or jer tulis:
Connection: Connected
Strenghten: Excellent..
Tapi padahal satu hari tak leh on9..
Huhuhuhu...asyik suruh reload jer...nyampah tau..
Streamyx benggong...tu yg ari ni tak der entry tu

Bukan setakat streamyx jer benggong..
Maxis pun benggong...
Tak leh call out...
Sms pun tak masuk.....
Ni apa kes lak tiba2 Maxis jadi cam ni..
Selalu ok jer....
Maxis pun benggong ari ni..

Yg terkejutnya pulak..
Disaat2 nak masak lunch tghari tadi...
Tiba2 ayah damia melaung dari atas panggil:
"Sayang....syarmy ngan eliza nak mari rumah"

Huaaaa...kenapa begitu terkejut korang nak dtg..huhuhuhu
Padahal sebenarnya semalam lagi eliza dah sms cakap nak dtg..
Dalam FB pun ader status dia tulis nak dtg rumah ...
Ni gara2 MAXIS dan STREAMYX yg benggonggggggggggg tu lah....huhuhu..terus tak dapat apa2 info pasal eliza nak dtg tu..

Yg cacamarba lak...
Maka cepat2 lah amik apa aje lauk yg ader dalam peti ais tu..
Nak ajak makan kat luar tak sedap hati lak...coz tetamu dtg dari jauh...
So masak jer lah apa yg ader...
Alhamdulillah..sempat masak sup tulang, telur bungkus, ayam paprik ngan sambal mangga...
Itu jer lah sempat eliza oiiii...
(Tak sia2 eliza dtg lambat tau...siap belajar buat telur bungkus lagi....gaya ekstremmm..nanti eliza balik rumah cuba buat tau...ekekekekeke)



Walaupun cacamarba, tapi kami tetap enjoy..
Suk tgk keletah eiymann dan riri yg aktif tu...
Aleesya + Ayyunie biasalah...kalau ader org diaorg ni control sikit...
Tapi memang enjoy sgt2..coz dapat spent masa dan chating2 ngan eliza serta family...

Yg TERUJA nya pulak...
Yeayyyy...esok weols akan berBBQ dan main air kat Water theme park Lotus Desaru...
Ayah damia memang awal2 dah buat reservation kat Lotus Desaru tu..
Coz esok kan public holiday...
Tapi kalau eliza n family tak der bilik esok...tak per sumbat jer dalam bilik kitaorg tu...ekekekeke..
Tapi kena tido tingkat bawah lah yer....



Ni bersiaran dari office....
Eliza balik jer..terus berdezup dtg ofiice..
Nasib baik ok..
Kalau tak...memang ibu naik Benggonggggggg ler ari ni..


So esok sapa ader kelapangan...
Jom ramai2 pi Lotus Desaru Berjimba2.....
Kami akan start konvoy bermula di bandar JB.....

p/s: Entry tak der gambar ni....gambar nanti2lah upload..

p/s: Huhhhh...habis tertunggak entry2 ku yg dalam draft ni...hampehhh tul...


p/s: Maka bermulalah ekspedisi melawat blog korang pas ni...huhuhu ....


13 comments:

maszmadi said...

hush!! bestnyer nak jenjalan.. konvoi lagik tur.. best best

firahadifa said...

sungguh menarikkkk...

dear , salut arr.. tak prepare ape pon memacam u masak!!

n@m@n said...

nak gi jugoklah rumoh dio esok..hehe

Nana said...

eli datang umah ek bagus tau ayu ni asal ada tetamu datang je mesti dapat makan sedap plak tu spageti dia hehehe

kita kena gak mgu lps maxis bengong

[-suziey-] said...

wohoooo sgt jeles.bestnya jmpa kwn lama yek..hehe..dlm kelam kabut2 tu menarik gk menus nya..meriah jek..hehehe:p

pstt..esok shoot byk2 gbr tau..nnti sharing2 knowledge n teknik tau..hehe..excited nih..weeee..
have fun yek esok..kem salam kat eli...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

masz - kalau best jom lah join sekaki...ekekekeke..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira - hehehe...tapi tetamu kena tunggu kejap lah....tunggu tulang tu betul2 masak...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

n@m@n - ho..marilah deh..tunggu benar ni....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - tetamu dtg kan satu rahmat...tu yg kena masak sesedap tu..macam lah sedap sgt...ekekekek

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - memang kelam kabut sungguh....nasib baik eliza sudi menunggu jap..

ok..nanti esok nak snap2 guna 50mm tu..apa2 kita share2 ok...

E.L.I.Z.A said...

dey lg dio wat entri heheheh......meme sedap pum sup tulang nge aye paprik tu..campur 2 tu, pergghhh ni sero lapa pg² buto nih ekekkek padahal baru jah bedal steamboat :P

p/s: masa ni x tdo lg, esok bgn lambat doh la hehhehe...huhuuh tetap ralat bateri camera out huuhuh xleh doh la nok posing kt utm waaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ummi Eisya said...

bestnye dapat g desaru tu..ko tak cakap awal2,klu tak leh join..hihi..

eliza dtg dari jauh tu nak shoot ke..selamat berholiday ye..

Farra Dhelina said...

best nya jumpa2..up la cpt gambo dgn kak eli.. nk tgokkkk ;)