Thursday, May 6, 2010

Pantang nampak air lah.....nak2 time panas ni...


Disaat entry ni ditulis...
Both Damia tgh bersuka ria main pool kat luar...
Memang inilah aktiviti mereka..
Tak kira weekends ke, weekdays ke...
Memang diaorg akan main2 pool kat luar tu..
Nak2 kalau time ibu tgh syokk layan FB dan blog..
Memang dengan sepantas kilat suruh bibik bawak both damia pi main pool kat luar...
Boleh lah ibu bersandiwara ngan FB dan blog ni jap..

Actually banyak gak gambar yg snap2 masa diaorg mandi...
Tu pun kalau ibu rajin atau camera depan mata...

Gambar2 kat bawah ni disnap pada 9/1/2010
Punya lah lama gambar ni dalam MY PICTURES..
So disebabkan sayang nak delete terus, upload kat sini dulu lah yer...
Oh yer...masa ni ayyunie 9 month ++ dan aleesya pun lepas baru gunting rambut depan tu...
Takut nanti ader yg confius aleesya baru gunting rambut..
Rambut both damia ibu jarang gunting...ayyunie tak pernah gunting langsung since cukur botak ari tu..
Aleesya lah pernah 2 kali gunting rambut depan..yg belakang sayang tau..
Nanti tak nampak keayu-ayuan lak....:)heheheheh..


Aleesya kalau dah boleh main air, memang kegirangan tahap max..


Nak bagi both damia lagi lama dalam pool ni, kena lah rasuah macam2 mainan dalam pool ni kan..


Sesi kejar-mengejar nak dapat ball


Sun bathing konon ni...
Alahai nanti sunburn aleesya oii..


Perlu ader pemantauan daripada adult ok...
Takut apa2 yg tak diingini berlaku..
So bibik ler mangsanya..


Kadang2 sibuk jer Aleesya nak mandikan ayyunie tau...
Siap sympu dan sabun bagai adik dia tu...
Nasib baik ayyunie sporting...


Alahai....tgk apa tu ayyunie...


Kalau kita dah cakap "times up"
Maka Aleesya akan cepat2 amik gayung tu dan buat style mandi...



Dgn cuaca yg panas2 cam ni...
Memang bestkan dapat berendam dan bermain air...


Yeahhhhhhh...sejuk tubuh badanku...


p/s: Bukan setakat aleesya ngan ayyunie jer berendam dalam ni....kadang2 ibu + ayah damia pun sama join dalam ppol ni...konon2 feeling habis lah kat swimming pool ala2 hotel tu...ekekekekek..
Tapi best dapat mandi2 dan spent time macam ni...sambil2 leh main2 ngan anak2, sambil2 leh ajar anak2 nyanyi, sambil2 leh ajar anak2 berenang and so on.......

















Post a Comment