Thursday, May 13, 2010

Vacation dulu-dulu......


Since gambar2 lama ni ader dalam lappy ni..
Rasanya tak salah nak mengamit memori lama kan..
(lama sgt lah tu)
Actually gambar2 ni semua dah pernah upload kat FRIENDSTER..
tapi since ader blog ngan FB ni pun tak pernah nak bukak FRIENDSTER tu..
Password ngan username pun dah tak ingat...
Ok jom kita tgk gambar2 lama ni...


Date: September 2008
Venue: Singapore City
Umur Aleesya: 11 bulan

Ni first time kami jejak kaki kat Pulau Singa ni...
Jejak kaki coz nak celebrated 4th Anniversary...
Yg bestnya ibu tgh bawak Ayyunie dalam perut umur 2 bulan...


Cruise kat belakang tu tgh berlabuh utk menurunkan guest yg nak holiday kat Singapore ni..
Actually cruise ni ader dari hong kong, thailand, indonesia..



Tak kesampaian ibu nak naik Hop on Hop of ni...



Ni lah hotel yg kami stay..
Kat Orchard Road ni dah jadi macam Little Paris dah..
Semua barang2 branded ader kat sini...
Tapi bukan barang branded macam yg so so tu tau...
Original....harga pun leh tahan gak...



Kebetulan masa kami pi holiday tu aderlah bulan ramadhan...
So dapatlah jugak kami rasa cam mana berpuasa tempat org...
Tapi kat sini kita leh konfius tau....nampak cam melayu, tapi selamba minum2 dan smoking...
Kalau nak cari makanan Halal, sila pergi ke tempat2 yg telah dikeluarkan sijil HALALnya yer..
-
-
-
-
-
-

Date: December 2008
Venue: Tiara Beach Resort
Umur Aleesya: 1 tahun 1 bulan

Masa ni weols panggil Year End Vacation...
Tepat2 gi 31hb December...ayyunie dalam perut lak almost 5 month..



Baru lepas breakfast



Wahhh...syoknya dapat mandi manda..



Owhhh...jgn tak cayer..ibu takut tau nak main2 slide ni..



Umur 1 tahun 1 bulan...
Sibuk nak berjalan..
Almaklum ler...baru dapat kaki...
-
-
-
-
-
-
-
-
Date: December 2008
Venue: Jurong Bird Park, Singapore
Umur Aleesya: 1 tahun 1 bulan

Owwhhh...yg ni pun weols panggil year end vacation jugak..
Coz kami gi sini 1 week b4 gi vacation kat Tiara Beach tu..
Tapi balik hari tau...penat menapak weii dok kendong Ayyunie umur 5 bulan dalam perut tu...



Aleesya cam biasa ler...kecik2 memang takut ngan org..
Dan penyelamatnya hanya ayah dia jer lah..



Walaupun tgh peknen...masih hot mama kan..



Masa tgh tgk "Eagle Show"
Bagus sebenarnya sejak dari awal lagi bagi pendedahan kat budak2 ni..




Nice capture 
Kalau datang kat "Avary" ni..
Memang jgn lepaskan peluang bergambar dgn segala birds yg ada kat sini..



Penat2 bawak perut pun..tetap nak pi jalan2..
Sanggup menapak demi nak bawak Aleesya jalan2 tau..
Best tgk penguin kat belakang tu..
Pandai tul penguins ni buat show..
Sejuk jer dalam ni...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Date: May 2008
Venue: Cameron Highland
Umur Aleesya: 7 bulan

Owhhh.. ni lak first time bawak Aleesya travel jauh...
Balik kg tak kira lah kan
Ni convoy wishclub...sebanyak 60 buah wish yg sama2 pi family day kat cameron ni..
Serius cakap yg kami sgt teruja dtg sini..
Kenapa??? Kerana masa ni Aleesya dah pandai2 main dan ader expresi muka kalau kita agah2 dia..
Dan lagi satu...suka tgk Aleesya impressed dgn susana kat cameron ni..



Chomeylll tak saya masa dulu2...



Tapi kan saya sgt takut ngan bunga2 ni tau...



Nasib baik ader ayah yg jadi peneman saya




Oppsss!!!
Terkantoi sudah....hahahahaha..

Masa ni Ayyunie berapa bulan lak dalam perut??
Kalau nak tahu...may be Ayyunie made in Cameron kot...
Agaknya...coz next moth tu check2 terus peknen...muahahaha


Masa ngandungkan Aleesya memang susah betul ibu nak pi travel atau vacation..
Memandangkan condition ibu yg kurang stabil masa peknen kan aleesya tu...
Tapi masa peknen kan Ayyunie...boleh dikatakan asyik pi travel dan vacation jer...
Memang lasak lah ibu berbanding peknen kan Aleesya...
Sebab tu Ayyunie lagi lasak kot berbanding Aleesya...

Banyak lagi gambar2 vacation lama ni...
Tgk lah kalau rajin..nanti upload lagi...



Post a Comment