Thursday, May 13, 2010

Vacation dulu-dulu......


Since gambar2 lama ni ader dalam lappy ni..
Rasanya tak salah nak mengamit memori lama kan..
(lama sgt lah tu)
Actually gambar2 ni semua dah pernah upload kat FRIENDSTER..
tapi since ader blog ngan FB ni pun tak pernah nak bukak FRIENDSTER tu..
Password ngan username pun dah tak ingat...
Ok jom kita tgk gambar2 lama ni...


Date: September 2008
Venue: Singapore City
Umur Aleesya: 11 bulan

Ni first time kami jejak kaki kat Pulau Singa ni...
Jejak kaki coz nak celebrated 4th Anniversary...
Yg bestnya ibu tgh bawak Ayyunie dalam perut umur 2 bulan...


Cruise kat belakang tu tgh berlabuh utk menurunkan guest yg nak holiday kat Singapore ni..
Actually cruise ni ader dari hong kong, thailand, indonesia..



Tak kesampaian ibu nak naik Hop on Hop of ni...



Ni lah hotel yg kami stay..
Kat Orchard Road ni dah jadi macam Little Paris dah..
Semua barang2 branded ader kat sini...
Tapi bukan barang branded macam yg so so tu tau...
Original....harga pun leh tahan gak...



Kebetulan masa kami pi holiday tu aderlah bulan ramadhan...
So dapatlah jugak kami rasa cam mana berpuasa tempat org...
Tapi kat sini kita leh konfius tau....nampak cam melayu, tapi selamba minum2 dan smoking...
Kalau nak cari makanan Halal, sila pergi ke tempat2 yg telah dikeluarkan sijil HALALnya yer..
-
-
-
-
-
-

Date: December 2008
Venue: Tiara Beach Resort
Umur Aleesya: 1 tahun 1 bulan

Masa ni weols panggil Year End Vacation...
Tepat2 gi 31hb December...ayyunie dalam perut lak almost 5 month..



Baru lepas breakfast



Wahhh...syoknya dapat mandi manda..



Owhhh...jgn tak cayer..ibu takut tau nak main2 slide ni..



Umur 1 tahun 1 bulan...
Sibuk nak berjalan..
Almaklum ler...baru dapat kaki...
-
-
-
-
-
-
-
-
Date: December 2008
Venue: Jurong Bird Park, Singapore
Umur Aleesya: 1 tahun 1 bulan

Owwhhh...yg ni pun weols panggil year end vacation jugak..
Coz kami gi sini 1 week b4 gi vacation kat Tiara Beach tu..
Tapi balik hari tau...penat menapak weii dok kendong Ayyunie umur 5 bulan dalam perut tu...



Aleesya cam biasa ler...kecik2 memang takut ngan org..
Dan penyelamatnya hanya ayah dia jer lah..



Walaupun tgh peknen...masih hot mama kan..



Masa tgh tgk "Eagle Show"
Bagus sebenarnya sejak dari awal lagi bagi pendedahan kat budak2 ni..




Nice capture 
Kalau datang kat "Avary" ni..
Memang jgn lepaskan peluang bergambar dgn segala birds yg ada kat sini..



Penat2 bawak perut pun..tetap nak pi jalan2..
Sanggup menapak demi nak bawak Aleesya jalan2 tau..
Best tgk penguin kat belakang tu..
Pandai tul penguins ni buat show..
Sejuk jer dalam ni...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Date: May 2008
Venue: Cameron Highland
Umur Aleesya: 7 bulan

Owhhh.. ni lak first time bawak Aleesya travel jauh...
Balik kg tak kira lah kan
Ni convoy wishclub...sebanyak 60 buah wish yg sama2 pi family day kat cameron ni..
Serius cakap yg kami sgt teruja dtg sini..
Kenapa??? Kerana masa ni Aleesya dah pandai2 main dan ader expresi muka kalau kita agah2 dia..
Dan lagi satu...suka tgk Aleesya impressed dgn susana kat cameron ni..



Chomeylll tak saya masa dulu2...



Tapi kan saya sgt takut ngan bunga2 ni tau...



Nasib baik ader ayah yg jadi peneman saya




Oppsss!!!
Terkantoi sudah....hahahahaha..

Masa ni Ayyunie berapa bulan lak dalam perut??
Kalau nak tahu...may be Ayyunie made in Cameron kot...
Agaknya...coz next moth tu check2 terus peknen...muahahaha


Masa ngandungkan Aleesya memang susah betul ibu nak pi travel atau vacation..
Memandangkan condition ibu yg kurang stabil masa peknen kan aleesya tu...
Tapi masa peknen kan Ayyunie...boleh dikatakan asyik pi travel dan vacation jer...
Memang lasak lah ibu berbanding peknen kan Aleesya...
Sebab tu Ayyunie lagi lasak kot berbanding Aleesya...

Banyak lagi gambar2 vacation lama ni...
Tgk lah kalau rajin..nanti upload lagi...



22 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

opps.. beza tak jauh la ayyunie n aleesya.. huhu

masa pegnen kat darwisy dulu 2bulan dah pi cameron.. berkurung je dalam bilik dua hari sbb naman gi kursus.. rasa mcm nak beku! huhu

syntheare said...

comei la aleesya ni...xsabar plak nk ada baby sendirik.

Siti said...

byknya gambar vacation dia. mesti seronok jalan2.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - kalau tgk muka aleesya kecik2 dulu, memang hampir sama ngan ayynie..

nak beku??? pas tu beku tak???ekekekekekeke

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

syntheare - insyaallah...aku doakan semoga ko cepat dpt baby...

mama tisya said...

best dlm jln2 bersama keluarga...kita pn suka gk jln2

firahadifa said...

dear, si farrihin pon made in cameron kot... 1st honeymoon .. kekekeke.. upppssss

Ummi Eisya said...

muka aleesya sama je kan..comel tul masa baby tu..perut ko mcm tak nampak je 5 bulan tu..comel je..memang hot mama..

hentakbelipat said...

lain kali nk vac bawak la kami!!!!!!!!!!!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

siti - nama pun vacation...mestilah seronok kan..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - jalan2 kan merupakan satu terapi gak..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira- - cameron kan sejuk..haruslah proses beku tu menjadi dgn cepat..opsss...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummi eisya - memang sama..tapi nampak gak perubahan tu sikit...

ngandungkan ayyunie ler paling penat sekali..besar weii perut,...

ngandungkan aleesya kecik jer perut...8 bulan baru nampak perut..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hentak berlipat- ok ok....tapi sediakan ongkosnya yer...

ita cutevirus said...

bestnyer la gi jenjalan kan??? dapat "mengeratkan" silaturrahin sesama keluarga.. tak gitu???
issshhh...tak sabar rasernye nak bercuti kat langawi ni!!!

E.L.I.Z.A said...

ni pun rajin benar doh ni kelebek gambar lamo pah wat entri...caya la bro! ehheh

komen sini puah sikit..kt fb gambar dio kecik sikit..kt blog besar sikit heheh

Sha@Mama Tina said...

Bestnye jalan2.. ayu & family selalu jalan2..takpe lah..dah penat2 keje kan..

Nana said...

sronok kan korang selalu jalan2.kita pun suka berjalan tp tu la kdg masa tu xde nk jalan sama2...sorang kt sana sorang kt sini kena btol2 carik date abah damia yg free kita anytime je buleh

ibu_Arifa said...

comelnyer muka aleesya ni yer.. sampai skrg tak lari sgt pun muka dia..
amboi..mmg sentiasa hot mama lah ibu damia ni. pissss!!

[-suziey-] said...

hehhee sonotnya mengimbas memori..tp dulu ayu lg berisi la..skang ni lg slim..maybe sbb tgh peknen kot:D

setiap peknen akn berbeza kan walaupn dh 10 kali beranak..uish dasat tu:p

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

ayu...memang sebijik la muka aleesya dgn ayyunie...perh memnag omei tomei ni...leh la join contest kiter nanti k...

unlisted_one said...

wah,..ade gambar pregnant, best la Ayu,..kita dulu takde. huhu..