Monday, May 24, 2010

Kempas Baru Railway Station - pun sempat posing jugak?


Pon..pon...
Pon...pon....
Beri lauan...beri laluan...
Keretapi dah datang...

Owhhh belum lagi yer..
Patut lah dok berjimba2 snap2 kat sini..
Walaupun org ramai, tapi pedulikan ngan pandangan mata org...
Yg penting kami bahagia...

Ni situasi aleesya + ayyunie nak hantar nenek balik kelantan...
Nenek takut naik bas..katanya risiko kemalangan lebih besar...ekekekeke..
Lagipun nenek mudah pening kalau naik bas
So decide naik keretapi jer lah...

Sambil2 tunggu keretapi tu..
Apa lagi...maka bermulalah episod snap2...


Walaupun jam baru pukul 7 malam...
Tapi dah ramai penumpang yg menunggu nak naik keretapi kul 7:30..


Memang mudah betul nak suruh aleesya ni bergaya..
Jangan tak tahu...Aleesya pun dah pandai suruh nenek posing tau...
Siap cakap "nenek, buat cam ni lah"...hahaah
Layan jer lah cucu nenek sorang ni yer..


Actually aksi ni tersangat lah sweet..
Aleesya nyorok kat belakang ayyunie ....
Pas tu buat "peace"..
Tapi ayyunie lak dah nak jstart lari2......huhuhu..



Aksi seorang ibu dan anak yg jakun tgk keretapi...
Actually rasanya dah lama kot ibu tak naik keretapi..
May be masa last naik KTM ni masa zaman2 study dulu...


Ni kena paksa ngan ibu duduk...
Konon2 nak buat photoshoot..
Tapi hampeh lah...
Ayyunie asyik berjalan ke sana ..ke mari..
Langsung tak nak duduk diam...
Ni jer lah yg sempat disnaps2..



Aleesya yg berlari kesana kemari sambil mulut tak habis2 cakap
"mana keretapi ni...lambat lah keretapi ni ayah"


Nenek ngan cucu "idung pek, mata epit"
Jangan tak tahu...nenek sgt sayang ngan ayyunie ok...(aleesya pun sayang gak)..
Coz nenek yg betul2 datang jaga ayyunie masa dalam pantang hari tu...
Pas tu muka ayyunie kan lain sikit...cam cina..(memang ayah damia ader keturunan cina pun)
Tu yg nenek panggil "cucu hidung kepek, mata sepet"
Tapi nampak cam besar jer mata ayyunie tu...huhuhuhu..
(memang selalu pun org cakap ayyunie cam cina ni, nasib baik lah ibu dia pandai cakap cina...ader kena mengenakah?)


Aleesya yg sangat teruja di Railway Station ni..
Tak sabar nak tunggu keretapi datang..


Sempat posing kat sign board tu..


Siapakah maskot disebalik itu???


Yeayyy...keretapi dah sampai...


Nenek dah naik...
Tempat duduk second class...
Ok ler ader TV....tak lah nenek boring sgt kalau tak nak tido kan...
Bye bye nenek..



Jangan tak cayer...Aleesya siap ngamuk2 nak naik keretapi..
Tu pun ayah damia naik coz antar bag nenek atas keretapi tu..
Sian anak ibu yer..nak naik keretapi...
Next time kita naik keretapi dari kempas ke JB yer...huahhuahau..
Dekat benor...tak sempat panas punggung dah sampai agaknya...


Post a Comment