Wednesday, May 19, 2010

OUTING ASAS FOTOGRAFI


Ni ler hasil tembakan yg sempat kami snaps2 masa 
OUTING ASAS FOTOGRAFI ahad lepas..
Boleh ler kan...
Tak pandai nak edit2 guna photoshope ni...kalau tak mesti lagi cun gambar2 ni..
Confirm secebis jerawat pun tak nampak..
Insyaallah...akan cuba join kelas editing dan PHOTOSHOP pulak..
Kalau ader sebarang komen, jangan segan2 yer.






yeayyyyy...nenek aleesya + ayyunie baru sampai dari kelantan....sangat teruja ok mak sendiri datang....cuba kalau MIL yg datang banyak hipokrit daripada terujanya...ekekekek
dunia sudah terbalik kan....yg tua dtg menjengok yg muda..huhuhu



30 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

wah..tak tahan siap mention pasal jerawat..dari tak pasan terus i nampak.hehehe

cantik2.. edit kasi mantap msti lg cun

[-suziey-] said...

sape model ni ayu..hehe model pn cun..harusla cantik hasilnya..kalu guna lense 50mm tu msti lagi superb kesan bokeh tu..hehe.. :)

hehe zmn dh terbalik:p

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

hu..hu..tantek2...kalo snap gambo kiter sekuarga lagik tantek hu..hu...wah dah ada minat baru ek...nanti mesti gambo dua beradet tu cun2 kan...pastu leh la join contest kiter..

Carl Samsudin said...

akak. akak pakai camera apa? lens apa? if nak amik gambar potraite akak try cari lens 50mm. bru nampak lagi cun.

b.O.n.d.a said...

cun! cun!
kalO saya yang jadik mOdel agak2 cun tak?
mOekekeke..pitam!

maszmadi said...

cantik cantik..

E.L.I.Z.A said...

hmm dr mata eli, model ni kena pkai bju color lain..sbb shoot dlm hutan, nk kena bju striking sikit..baru gambar tu menyerlah..cthnya kaler merah, kuning...hijau n coklat sama sekali xleh..sbb ada certain gambar napok gelap sikit..tu pada mata eli la..eli thePOYOgrapher :P

alyyani said...

tak edit pun dah mcm ni, kalau edit sure model ni akan dpt offer belakon ke kan. hehehe...

mak nak datang? wajib la excited! :D

Nana said...

jeles2 dah lama tingin nk g kelas mcm ni
teruskan usaha...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - tu lah pasal..tgk org lain edit comeyyy je..langsung tak der jerawat...sebab guna photoshop...ni kena belajar photoshop jugak ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - model telah diprovide oleh sifu kami...apa maksud lense 50mm tu? yg aperture dia f 2.8 tu ke? coz ramai yg suggest beli 70-200mm...fix 2.8

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - insyaallah....pasti akan join contest anje...

hehehe hobi baru dan duit pun banyak nak kena berhabis kalau nak beli gadget2 ni....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

carl - akak pakai canon.....lense kit lens..18 - 55mm..

apa maksud 50 mm tu? yg fix apperture ke?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bonda - sapa2 pun leh jadi model bonda...asalkan jurufoto tu pandai amik angle..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

maszmadi - tima kasih..banyak lagi kena belajar ni...jauh perjalanan lagi ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - bukan warna putih baju model tu dah contra ngan alam hijau tu ke? ayu tgk yg sifu ayu edit...perghh ngancam habis ..memang naik seri gambar tu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - kuasa gambar kan...yg cantik bertambah cantik..

bukan nak dtg..tapi dah dtg ni...

E.L.I.Z.A said...

putih ok..hitam tu x ok....bg profesional photog, meme teror sungguh ah bab2 edit ni

50mm tu fix punye lens..kalu sony ,F1.4 ..cun bab bokeh je la..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - jangan jeles....tak lama lagi leh ler pi kelas fotografi lak...ayu pun nak join kelas cupcake ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - hurmmm...yg hitam tu kurang sesuai sikit...coz hutan kan gelap..

tapi meme sapa2 yg terror main photoshop...memang superb ah gambar..leh adjust nak wak cam mana pun..

owhhh yg fx lens...ok2..dah faham...bokeh memang comeyyy lah kan..

E.L.I.Z.A said...

sungguh dih..tp benar keh, kalu gambar tu x edit lasum lg bagus.tu moto photog mano ntah.sero nyo saiful nang..dio canon..

eli ni xpuah kalu x edit hehhe..tp penah jgk dpt gambar hop lawa doh..nok edit pun syg hehhe

ibu_Arifa said...

bestnyer dpt join kelas gini...

model tu dh mmg cun pun..tambah pulak kamera yg 'best2' gini..sure meletop lah pic..

pasni leh tgk ibu, aleesya dan ayyunie pulak jd modelnyer..

Izan Ishak said...

wahhh...cunnya model dlm gambar nih..seronok lah amik2 gambar gini...

unlisted_one said...

wah,..boleh tahan hasilnya. bravo!

Saluddin Ismail said...

semakin hebat, harap2 ada improvement dlm pemilihan background dan subjek...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - tu lah deh....kalau edit2 baru puah hati sikit...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ibu arifa - memang best...dapat ilmu baru...

hehehe..cam biasa...kena lah diri sendiri ngan anak2 yg jadi model dulu kan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

izan - model cun...tapi yg pasti jurufoto kena kreatif kan..baru dapat hasil yg meletopppp!!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

unlisted one - boleh tahan yer..insyaallah...akan ader improvement dari masa ke semasa...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

en din - yeayyy..komen yg positif...

insyaallah..pasti akan improve dari semasa ke semasa...