Monday, November 22, 2010

Visit Batam 2010 - Day 3

Entry terbekanglai bersambung semula...hikss..

Ok ni last part....b4 umumkan sapakah yang bertuah yg akan dapat ole-ole dari Batam ni..


Bangun pagi, ayah damia snap2 surrounding hotel..
Ni pemandangan dari balkoni bilik..
Kat belakang hotel tu adalah laut..
Kiranya kalau mana2 singaporean datang Batam, diaorg akan turun kat Harbour Bay Ferry terminal..
5 minit jer dari hotel yg kami stay tu
Berbeza ngan kami yg dari Johor, turun kat Batam Centre..



Sebelum turun sarapan, cam biasa snap2 dulu...


Dah lepas breakfast, sempat bergambar ngan pelayan cafe house..


Dah breakfast, posing lagi..


Pengantin yg melangsungkan perkahwinan malam tadi kat hotel ni..
Mewah & elegan nampak family pengantin ni...


Dalam jam 11 pagi.. check out hotel dan terus ke Batam Centre


Kami memilih JW Lounge utk uruskan passport, luggage, check in feery. boarding pass dan luch buffet kami..
Semua sekali bayaran adalah Rp500,000 ...alahai..duit Rupiah tak cukup lah pulak..
Nasib baik ader money changer kat dalam terminal tu...


Relax2 sementara tunggu pihak lounge uruskan dokumen kami..


Dah lepas siap semua dokumen...masa utk shopping lagi..
Kali ni pilih Mega Mall Batam Centre..
Sangat besar Mall ni..


Dalam Shopping Mall pun ader keretapi tau..
Tak nak hampakan aleesya + ayyunie, maka kami bertiga naik keretapi tu..round2 shopping Mall tu..
Tapi utk aras 3 sahajalah..


Bagus gak ader keretapi ni...sambil2 duduk dalam keretapi tu, leh aim mana2 butik atau kedai yg nak kita pergi...ekekek..


Oh ye...ni masa utk ibu shopping barang2 bakal pemenang GA ibu nanti..
Agak2 apa yg ibu beli erkk??
Harap pemenang suka lah ngan ole2 ibu tu..


Masuk salah satu kedai butik jual barang2 kraft Batam..
Mahaiiiii tul harga barang2 kat kedai ni...huhu


Dah siap shopping, makan2 dulu..
Kami pilih A&W...
Ala...makan2 simple jer..


Ni kaunter beli tiket ferry...Ader 3-4 kaunter semuanya..
Kami dah beli tiket awal2 dari Malaysia..
So tak yah lah bersusah payah beli kat sini..


Ni shopping kat Terminal Ferry...
Kat sinilah ibu beli baju T-shirt  Batam aleesya + ayyunie tu
Harga?? 2 kali lagi mahaiii shopping Mall...
Sebab dah last minute punya shopping...beli jer lah....


Ferry kami jam 3:30 ptg..
So sementara tunggu ferry sampai...kami makan dulu..


Boarding pass kami..


Check segala dokumen b4 departure..


Kalau kami tak guna perkhidmatan lounge tu...
Mungkin kami terpaksa bersesak2 ngan orang yg beratur kat belakang tu :)
Bila ferry dah sampai...ader security guard yg akan guide kita hingga ke boarding pass checking...
So, tak yah bersusah payah disitukan..


Ferry Batam-Stulang...lain drp ferry yg kami naik masa ke batam ni dulu..
Yg ni lebih besar dan selesa..
Siap ader kaunter jual makanan lagi tau....


Kami duduk depan sekali....sebab nak tgk pemandangan yg lebih luas..


Lebih kurang jam 5:30 ptg...kami pun sampai Stulang...



Alhamdulillah...semuanya selamat dan berjalan lancar..


Tamat sudaaaaahhhh..

Post a Comment