Monday, November 29, 2010

Her 4th hair trim by L'Oreal Profesional Paris

Kalau sebelum ni kisah amoi ngan rambut barunya..
Ni jom kita tengok kakak amoi pulak buat perubahan pada rambutnya..
Actually ni kali ke 4 aleesya trim rambut depan dia..
Masa umur aleesya setahun lebih, trim rambut depan dan buat layer...
Pastu umur 2 tahun trim lagi depan dan trim layer lagi.. ..
Last sekali masa umur aleesya 2 tahun lebih trim rambut depan jugak..tapi kali ni ibu buat sendiri..
Amik gunting terus zaaaaaassssssss....patut ler tak cantik...ekekeke



Ni rambut Aleesya b4 trim..
Btw ibu sangat lah sayang bangat ngan rambut aleesya ni..
Memang tak sanggup nak gunting pun..


Aleesya maintain jer...tak takut pun..
Kalau diimbaskan kenangan 2 kali sebelum ni gi gunting kat saloon..
Hohohoho...sangatlah susah..sebab aleesya ni memang takut giler kat org masa kecik2..
Org nak sentuh dia pun tak berani..sebab takut nangis..


Ayyunie ngan aleesya duduk sebelah2 jer pun..
Senang bagi diaorg rasa sama2 gunting rambut..
Tak lah nervous budak2 tu..


Sesi trim rambut dijalankan...
Aleesya muka ader cuak2 sikit..tapi still maintain cun...hahahaha


Aleesya jeling2 kat adik dia...
Tengok apa yg berlaku kat rambut ayyunie..


Ni trim layer pulak...
Memang ibu tak bagi potong rambut belakang..
Cuma trim mana2 yg patut jer..


Dah siap semua..aleesya pakai conditioner for children..brand Loreal..
Pastu blow rambut bagi nampak sekata..


Yeayyy...dah siap!!!
How Do I Look??
Cantik tak saya??
Padahal tak der beza sangat pun...sekadar trim jer kan..


Wajah baru saya...
Alamak..aleesya senyum macam tu nampak chubby lah...huhu
Btw, masa aleesya tengah gunting rambut tu...
Ramai Staff kat itu datang tengok2 dan kerumun aleesya...
Siap cakap2 sesama sendiri diaorg lagi pasal keayuan dan kecantikan aleesya...
Cantik yer...bukan cute..
Walaupun diaorg cakap dalam bahasa mandarin, tapi ibu tetap faham kan...
Hehehehe...nasib baik cakap yg baik2 jer...


Ni lah rupa last sekali masa rambut aleesya kena zasssssss ngan ibu..
Buruk kan rupa guntingan rambut tu..
Dah lah tak sama lak tu....
Sian anak ibu....ekekekek...


p/s: Selalu korang gunting rambut anak2 berapa hengget??? Semalam Ayyunie kena RM15, Aleesya kena RM 18....total RM33....murah ke mahaii tu?? Ayah damia kata murah lah tu utk saloon kan...tapi bagi ibu cam tak berbaloi jer...potong sikit pun sampai RM18...huhuhu

p/s: Teringin nak highlight rambut aleesya...tapi bila fikirkan hukumnya tu...aishhh...lupakan lah niat tu...

Post a Comment