Friday, November 26, 2010

FINALE SEASON: THE BEST VACATION JOURNAL.

Dengan Lafaz Bismillahirahmanirahim....



Alhamdulillah
Setelah 14 hari 14 malam...
Akhirnya tugasan yang diberi siap juga..
Contest tajaan suziey & ina momguess
FINALE SEASON: THE BEST VACATION JOURNAL.
Usaha dah, tido sampai 3 pagi pun dah, suami merajuk peluk bantal pun dah, 
Akhirnya kita serah pada juri dan pada yg Maha Esa..

**********************************************************************************

5 FAKTA TENTANG SUZIEY

Dipendekkan cerita....seorang gigirl tengah berbual ngan seorang boboy....  sambil menghirup udara yang segar di tepi pantai...niat utama si gigirl adalah nak tackle si boboy tu...tapi sebelum tu kenalah tackle ibunya dulu kan...

(Amaran!!! sila baca dengan gaya pelat2 budak2 umur 3 tahun yer utk dapatkan feel yang lebih bagus!!)

Fakta 1 >>>>> Suziey seorang pengguna tegar HERBALIFE...dan dengan HERBALIFE suziey mendapat supliment serta menjaga wajahnya...
[IMG_1345.JPG]
wajah suziey sebelum menggunakan HEBALIFE..and now sekarang wajahnya sangatlah gebus gebas tau..

Fakta 2 >>>>> First time Suziey jumpa kekasih hati di tempat praktikal pada julai 2003...kiranya kekasih hati tu hubby suziey sekarang yer....masa tu suziey masih final year...sanggup pau duit mak beli top up semata2 nak sms chenta hatinya tu tauuu...ekekekke


zaman belum kahwin ni..masing2 control ayu ngan macho yer..



Fakta 3>>>>>> Seorang atlet UKM tahun 2003 dalam acara Softbal...hahahaha...gigih menyiasat sampai citer2 masa degree dulu2 pun daku korek...kalah CSI kan....



Fakta 4>>>>> Berhajat untuk mengandung dalam masa yang terdekat...Insyallah...setiap kata2 tu adalah doa...moga suziey berjaya dibuntingkan oleh En.Abasshah dalam masa terdekat ni yer...ekekekke..23 cm mau hari2 lahhh..




Fakta 5>>>>> Kalau dapat baby girl, nak namakan ASHEEQ QISTINA...insyallah..kalau ader rezeki..



Fakta 6>>>>> Kek kawin yg berwarna kuning dan mempunyai 3 tingkat...yg bestnya masa suziey kawin, A Samad Said datang tepung tawar tau...Tak caya?? leh gi link kawan suziey ni...ko adoooo?????ekekekkeke...
http://fydzawal.fotopages.com/?entry=833070

Amboi2 malu2 kucing nampak nya suziey tu...

Kek yg sangat cantik tau...jeles betulllll...dulu2 kawin kek 1 tingkat jer....huhu

Gambar kek amik di link bawah:
http://shw.fydzawal.fotopages.com/11028345/kek-kawenxdpt-rasa.html

HAH CAM MANA??? ORG SURUH BUAT 5 FAKTA, KITA BAGI 6 FAKTA...NI PUN BANYAK LAGI FAKTA2 SUZIEY YG TAK PUBLISHKAN...SALAH SATUNYA LAGI SUZIEY PERNAH BUAT IKLAN NAK MENGAJAR TUISYEN SECARA PRIVATE NGAN EN ABASSHAH TAU...NAK LAGI KE FAKTA2 SUZIEY??? CUKUP2 LAH TU...KANG HABIS SEMUA CITER2 DIKELUARKAN PULAK...EKEKEKE


AT THE END!!! NAK TAU APA KESUDAHAN KISAH GIGIRL NGAN BOBOY  TADI??

Siap tukar baju main pasir sama2 lagi tau...tapi kali ni si gigirl jual mahaiii lah pulak...ekekke

REVIEW THE BEST VACATION OF SUZIEY

Aunty, aunty...Gigirl kan sebenarnya suka sangat kisah percutian aunty dan keluarga kat Sabah tu tau.Aunty nak tau tak kenapa?? Sebabnya tak lama lagi giliran gigirl dan keluarga pulak yang akan bercuti di sabah tau...jadi citer2 holiday aunty kat sabah tu memang dapat memberi sedikit inspirasi masa kami bercuti kat sana nanti...terutama dari segi trasnport dan tempat tinggal yg budget tu....lagipun gigirl tengok gambar2 aunty kat Sabah tu memang terbaekkkk lah...

Sebenarnya...gigirl ader 4 sebab tau kenapa gigirl pilih Percutian aunty ke Sabah..

Yg pertama:
Sebab terliur nak makan sotong bakar ni..fuhh..gigirl, ibu & ayah pengemar seafood, jadi wajib lah kami ke sabah ni kan...Sabah kan kaya dengan seafood..lagipun tengok gambar sotong aunty kat atas tu, confirm membuatkan gigirl tak dapat nak tido malam....malam esok nak suruh ibu masak sotong bakar lah..

Sebab kedua:

Gigirl sangat teruja tgk uncle abashhah ni snorkelling......Pulau kat Sabah kan cantik2...jadi semestinya gigirl tak akan lepaskan peluang bersnokelling juga...ibu & ayah gigirl pencinta pulau...jadi rasanya memang berbaloi lah kalau dapat pergi Pulau Manukan, Pulau Sapu, dan Pulau Manutik kat Sabah ni..

Sebab ketiga

Sebab nak feel ala2 gi New Zealand...Serius, masa gigirl mula2 tengok gambar aunty kat Desa Dairy Farm ni..memang boleh tertipu kalau cakap pergi New Zealand pun..ekekek..so, gigirl pun tak nak lepaskan peluang photoshoot kat ala2 new zealand ni...betul lah kata aunty..bukan senang nak jumpa lembu tompok2 cam ni..selalu lembu selebet warna coklat yg suka berak merata-rata tu kan..

Sebab terakhir


Semestinya ingin melihat sendiri Ciptaan Allah ini..Dulu ibu selalu citer pasal kejayaan orang perseorangan daki gunung Kinabalu ni kan...walaupun gigirl tak dapat nak daki...tapi dapat melihatnya secara real dari jauh pun dah rasa ok sangat...lagi satu..gigirl suka tau tengok gambar aunty sekeluarga yg ni...nampak sangat ceria di samping keindahan semulajadi yg indah..


Jadi gigirls rasa memang berbaloi aunty buat entry ni..sangat memberi manfaat kepada sesiapa yg akan ke sabah utk bercuti...




SABAH!!!! Wait for Us!!!

**********************************************************************************

5 FAKTA TENTANG INA MOMGUESS

Auta 1>>>> Mula2 ai tengok you kat gathering Taman Tasik Perdana tu....fulamakkkkk...ader iras-iras Ifa Raziah lah...tapi muka you tak lah setegang muka ifa raziah tu kan...ai still can see you punya kedut2....masa tu ai mati2 ingat you still bergetah lagi tau..maksudnya still tak kawin lagi lah..bukan ader getah kat badan you...
Tapi secara faktanya>>> Masa ai kenal you tu, baru ai tau yg you punya status tunang orang...tapi mati2 ai ingatkan you tak pernah kawen lagi....tapi sejak ai godek2 + gatal2 tangan baca blog you...baru ai tau yang you rupanya seorang ibu tunggal beranak 1 kemudian bertunang...I sangat terkejut masa tu.....tapi memang salute kat you sebab you sangat tabah orangnya... apa2 pun jodoh pertemuan di tangan tuhan...sabar yer you..

[IMG_5096.jpg]
Bukti yg masa tu yg you masih tunang pak tam..

Auta 2>>> Ai suka jer baca komen-komen anon dalam komen entry you...kalau boleh ai nak baca lagi dan lagi dan lagi komen2 anon tu...ekekeke ...lagi banyak komen anon, itu bermakna lagi naik adrenalin ai tau...mana taknya, ai pun tumpang geram sekaki..tapi ai suka kalau anon bagi komen, itu maksudnya you punya blog mesti hari2 itu anon baca kan....sebab ader je org suka mengacau dan tau kisah hidup kita
Tapi secara faktanya>>> Ai tau you sebenarnya rimas dengan tomahan2 dan fitnah2 yang dilemparkan oleh cik anon tu...dan you pun berharap agar cik anon tu memberhentikan sikapnya yg durjana tu kan..dan yg paling best...you bertuah sebab mempunyai adik beradik dan kazen yg sangat2 support you..ai jeles tau..



























Auta 3>>> Ai tengok you macam selamba punya orang...kadang-kadang laser sana sini...kadang2 cakap pasal lingerie merah, bath tub lah...otak memang 18sx beb..ai tau you kegersangan....kadang2 i tengok selamba cucu cicit you jer nak sound2 anak you, si aimann encemm tu...
Tapi secara faktanya>>> You mudah sebak atau sensitif ngan aiman....terutama kalau aiman cium2 pipi, cium2 tangan minta maaf dan halalkan segala makan minum.....I know...selaku ibu tunggal, segala masalah anak terletak pada bahu kita kan..berat mata memandang, berat lagi bahu memikul...sob sob...moga you akan menjadi ibu kebanggaan anak you, aiman kelak.....



Auta 4>>> Belacan oh belacan....perghh....ai tak sangka rupa2nya org yg muka vouge da vass macam you ni suka makan sambal belacan nooooo....ekekeke...tapi ai percaya tanpa sambal belaca dalam nasi, confirm tido tak lena kan..jangan terkejut cam mana ai dapat tau pasal business you ni...ai kan CSI yg terhebat di abad masa ini....haha
Tapi secara faktanya>>>Oooo..baru ai tau yg you pernah ader blog meh beli meh utk jual sambal belacan segera yer...bagus niat murni (eh sama macam nama mother you lah pulak) you tu, sama2 memartabatkan makanan tradisional ke peringkat lebih tinggi...tapi ai tak pasti la sekarang ni you still go on lagi atau tak business ambal belacan tu..macam tak berupdated jer ai  tengok


Auta 5>>>Ai tau yg you memang desperate nak join contest2 yag ader kan...especially kalau contest2 baby kan...habis tu cam mana tu you....baby pun tarak..tak pe..tak pe..ai rela kalau you amik anak2 ai jadi anak angkat you...semata2 utk join contest2 baby...tapi kena ader pengerasnya lah..
Tapi secara faktanya>>>Wahhh...ai tak sangka you pernah menang contest yg dianjurkan oleh nestle...hebat2..walaupun you tak menang hadiah utama ke BALI...tapi you still ader rezeki kat consolation prize kan....hebat!!! hebat!!!



Nampak tak nama you tu...MALINA BINTI SIAM..


SO MACAM MANA??? CUKUP KUKUH TAK FAKTA2 DAN AUTA2 AI TU?? JANGAN DITANYA MANA AI DAPAT...YG PASTI BANYAK LAGI FAKTA2 YOU YG AI SIMPAN RAHSIA...KALAU NAK BUAT JAHAT, AI BOLEH JER REVEAL MALAM PERTAMA YOU KAT MANA TAU....TAPI MANA BOLEH KAN....EKEKEKEK...JANGAN SENTAP YER YOUUUUU!!!


REVIEW THE BEST VACATION OF 
INA MOMGUESS

Semestinya lah ai akan pilih percutian you ke REDANG!!!! Sebab ai sangat teruja tengok gambar gedixxx-gedixxx you bersama siblings ngan kazen you tu.//.semuanya sporting2 tahap giler babas yer..



Fuhh..gambar2 kat atas tu semua muka poyo2 jer...budget macam masuk majalah LIBUR lah tu...ekeke
Lagi satu ai kan pencinta pulau...dah macam2 pulai ai pergi...antaranya pulau tioman (dah 2 x pergi), pulau sibu, dan semestinya lah pulau redang, akan datang pulau2 di sabah pula...antara sebab utama adalah...


S.N.O.R.K.E.L.L.I.N.G

Gilerr ai sangat jeles tau tgk uol bersnorkelling...ai dah lama tak snorkelling since ader anak2 ni...March 2010 aritu ader lah gi Pulau Tioman..hajat di hati nak bersnorkelling sakan..siap bawak bibik you suruh jaga kedua2 puteri ai tu..tapi apakan daya...hujan sepanjang weols berada disana...so memang tak der rezeki ai lah nak bersnorkelling sakan :(...tapi bila tgk gambar2 kat atas tu...semangat membuak2 nak SNORKELLING semula...



Lagi satu ai teringin nak amik gambar cam pic kat atas tu...nampak sangat giler2 happy enjoyce kan..
Siap ader percikan air lagi....so kalau ai berpeluang ke pulau lagi, confirm ai akan beli underwear underwater camera...sebab ai nak abadikan tanda cinta ai ngan hubby dalam air...macam pic kat bawah ni...


Opppsss!!!! Ai  hope you tak imagine bukan2..asyik amik gambar couple kissing jer kan...why not utk gambar ai underwater ai amik gambar cam ni pulak ngan hubby...ekekeke




Lagi satu, bila ai tengok pic you lompat dari pokok kelapa ni...buat diri ai betul2 tercabar lah..
Ye lah...takkan lah ai yg lebih slim mlim dari you ni tak leh lompat kot...so ai rasa ai perlu buktikan pada you yg ai juga boleh melompat dengan lebih jauh dari you..

Dan semestinya Redang...mengamit sejuta kenangan di sana..
(ai pun nak enterframe sikit...sikit jer ni...)


abaikan ai yg cekci2 itu...biasalah darah masih manis masa tu..hehe


 Redang adalah tempat honeymoon pertama ai ngan hubby ai tau...
2 hari lepas akad nikah...terus berdezupp naik kereta ke Redang tau..tak nyempat2 nak 23 cm buat pertama kalinya....ekekkekeke...masa tu tak tau 23 cm tu apa...haha


huaaaaa...ai rindu this moment maxxxxxx...kali pertama ai jumpa nemo di redang...hope ai boleh jumpa lagi nemo yg ai bagi makan 6 tahun yg lepas...hehe...





Rasa menyesal sesangat sebab masa ai gi redang dulu...ai tak beli pun underwater camera tau..kalau tak boleh ai selam2 dalam laut amik gambar hubby ai yg teruja jumpa nemo ni...huhu


And 1 more things ..you nak tau tak perasan ai asyik berdebar2 masa dalam ferry otw ke Redang tu...
Sebab apa??


Bye2 Redang.....Segalanya mengamit memori disini..

Sebab malam tu adalam malam pertama aiiiii tau...kelassss kan...malam pertama di redang you..
Tu yg melekat badi jadi island freak dan anak2 pun suka main air tu..
Syhhhh...jangan bagitau org tau...ai segan kalau org tau di mana malam pertama ai...

REDANG!!!!

START...ENJOY....PLAY

**********************************************************************************

MY BEST VACATION REVIEW




Semestinya percutian pilihan kami adalah Universal Studio Singapore sempena menyambut ulangtahun Perkahwinan kami yg ke 6 . Bercuti disini seolah2 kami berada di dalam dunia khayalan dan magika. Jauh dari dunia sebenar. Lagi satu, kat sini kami boleh feeling2 gi oversea kat Eropah seperti Hollywood dan New York. Dapat feeling pun jadilah kan.Yg pasti, kami akan jejakkan kaki ke sini lagi. Untuk berhibur bersama anakanda tercinta pula..


**********************************************************************************


Selesai sudah vacation jurnal ini...mengalahkan buat jurnal degree dan master ni...hehe
Apa2 pun andai ader rezeki, semua telah ditentukan olehNYA...
Dan yg pasti..semua finalist pasti telah buat yang terbaik utk berentap mendapatkan hadiah terhebat..


GRAND PRIZE 3D2N HOLIDAY PACKAGE @ REDANG / LANGKAWI ISLAND
+
70PCS 4R SIZE PHOTOS




Akhir kata:


Berehat sudah otakku kini..
Dari memerah idea keringat..
Hubbyku selalu merajuk ngan bini..
Angkara entry ni, 23 cm tak dapat-dapat...


hahahah..apalagi...JOM MARATHON 23 CM....



Post a Comment