Tuesday, November 30, 2010

Bukan nak mengata, cuma nak komen sikit jer...

Lepas dah tram yg kami naik tu patah balik ke tempat mula2 kami naik tram tu...
Maka kami pun naik lah kete balik ke tempat medan ikan bakar utk makan dinner..
Selalunya tram berhenti kat Festive Mall tu kan..
Tak tau apesal pulak sekarang dah tak berhenti..

Tak banyak pilihan nak makan ikan bakar pun kat Danga Bay tu...
Mula2 ingat nak makan kan Rumah Limas tu..
Sekali tgk Full house lah pulak..
Last2 makan kat medan luar Rumah Limas tu...

Bukan lah tak bersyukur ngan makanan tu..
Cuma nak komen sikit lah ketidakpuasan hati kita sebagai pengguna kan..

Gambar2 kat bawah antara menu yg diorder yer..


Kami order sotong bakar sambal..
Yg sampai sotong goreng sambal HANGIT...
Aishhh malas nak tunggu punya pasal...sebab customer makin ramai..
Maka makan jer lah...


Ikan pari bakar...
Ok lah..yg ni tak der masalah
Cuma sambal tu jer sikit kureng...
Tapi as long boleh telan, telan jer lah kan..


Yg ni tak leh diterima...
Sayur cacai..
Mula2 org tu tanya capcai tu apa??
Ayah damia cakap sayur goreng campur...
Untuk aleesya + ayyunie...so jangan pedas...
Sekali tgk macam sayur cincang dah jadinya...
Aishhh..tak pe lah...asalkan aleesya makan...ayyunie memang tak makan..padahal suka jer ayyunie makan sayur sebelum ni..


Udang goreng butter..
Alahai..macam udang goreng kunyit...pastu gaul2 ngan butter jer rasanya..
Tak rangup langsung...sabar jer lah...nak buat cam mana kan..
Makan je lah...


Yg ni tak leh tahan weiii...
Air buah tapi perasa air gula...
Langsung tak rasa buah nya...
Cuba tgk air fresh orange ngan air tembikai tu..
Perghhh...cair gilosss...sejibik rasa minum air gula manis weii...
Sabar jer lah...


Hah ni lah resitnya...
Ader satu lagi lauk tak sampai...sup ayam...
Mula2 dia datang bagi resit..cakap total semua RM85..
Patu weols complain cakap sup ayam tak sampai pun kena bayar ke??
Barulah deduct RM 7 dari harga total tu...
Aishhh...kalau tak cakap..mesti dia tak tau kan..


Lagi satu, bukan meja weols jer yg tak sampai 1 hidangan...
Leh dikatakan 2-3 meja gak lah yg tak sampai hidangan..
Meja sebelah kami tu tak sampai kerang rebus...tapi dikiranya dalam resit..
Meja depan kami tu lagi ganasss weiii....sampai kangkong goreng belacan jer semata2...
Last2 habis 3 org cina tu makan nasi ngan kangkong goreng belacan jer..
Pastu dioarg asyik dok pandang2 kat tempat buat air...
Rupa2nya air pun tak sampai lagi...padahal nasi ngan kangkong dah habis..
Last2 barulah sampai sotong goreng ngan lauk apa ntah...

Apa kesimpulan yg kami boleh buat ialah sebab:
TUKANG MASAK DIA SORANG JER

Macam mana kami tau sorang jer???
SEBAB MEMANG TUKANG MASAK TU MASAK2 DEPAN CUSTOMER..BUKAN MASAK2 KAT BELAKANG KEDAI..

p/s: Uols pernah tak terkena gi restoran, pastu services lembab, makanan tak best, waiter tak mesra pelanggan??

p/s: EH EH BARU PERASAN LAH....MASA TULIS ENTRY NI BARU PERASAN ..KENAPA KAMI BAYAR LEBIH ERKKK??? SEPATUNYA KAMI BAYAR RM 72 JE LAH KAN..KENAPA DIA KATA BAYAR RM 78 ??? CUBA KORANG KIRA SATU2 HARGA YG DIA TULIS TU...TAK TERMASUK HARGA SUP AYAM YER...

Post a Comment