Monday, November 15, 2010

Visit Batam 2010 - Day 2 (Posing2 @ hotel & DC Mall)

Lambat betul nak habiskan citer pengembaraan ke batam ni kan..hehe..
Biasalah...bukan senang, nak resize gambar satu2...nak masuk watermark lagi...
Pastu nak select gambar lagi...almaklumlah kalau dah start pegang kamera tu bukannya leh snap sikit2 kan.

Ok lah jom kita sambung hari ke2 kami berada di batam..


B4 tu nak cakap lah kan...
Kami selalu tertukar duit Rupiah ni..
Sebab banyak sangat 0000000 laaaaa...
Mesti tengok betul2 duit tu sebelum buat pembayaran...
Contohnya 100,000 ngan 10,000...aishhh..banyak kali gak tertukar...hehe


Bangun pagi2 day 2 tu...apa lagi wajib turun breakfast lah kan..
Aleesya tgh makan bubur..


Ni antara hidangan kami..
Actually banyak gak makanan pagi tu..
Cuma atas selera masing2 nak cuba atau tak makanan tu...


Ayyunie pun makan bubur gak..


Tapi sebenarnya kami was was sikit ngan makanan kat situ..
Bukan sebab HALAL nya..
Tapi tak biasa makan makanan indonesia tu..
Ader sikit lain lah...
So, kami amik makanan yg worlwide jer..
Macam salad ni..


Ini memang feveret...sampai bertambah 2 kali...


Coco crunch utk aleesya + ayyunie...
Tak makan ngan susu pun...ratah2 jer


Makanan paling laris....
Murtabak telur..
Beratur punyalah panjang semata2 nak makan murtabak ni...
Best tau...kalau pandai buat sendiri pun sodappp ni...


 2 hari kami breakfat kat situ..
2 hari jugak kami sempat tgk waiter2 kat situ buat ucap hormat kepada guest yg breakfast kat situ..
Kiranya macam kata alu-aluan utk guest lah..


Kami memang dah carta teksi utk ke shopping Mall aritu jam 10 pagi..
Sementara tunggu teksi sampai...sempatlah weols bergambar2 dulu..


Gambat family pertama yg disnap2 aritu..
Kalau tak mana cukup korum kan..
Ni pun self timer letak atas stroller tu..


Pastu kami jalan2 ke kawasan sekitar pulak..
Ramai gak guest ke belakang hotel ni utk snap2 hotel berbentuk kapal ni...


Ni la gambar ke 2 dan last kami cukup korum kat batam aritu..
Hehehehe..bukan senang nak snap2 kan..
Macam biasa stroller jadi tripod kami..


The sibling, posing and exciting...


Pastu masuk balik hotel...sebab tunggu teksi tu lah..
Bukan teksi yg lambat yer..tapi kami yg terlebih awal..
Al-maklum ler..jam tangan dah menujukkan kul 11 pagi..
Padahal waktu tu baru kul 10 pagi waktu indonesia..
Agak confius jugak disitu..


Sementara tunggu2 tu, ader singaporean ni nak anak dia bergambar ngan aleesya + ayyunie..
Rupa2nya sebaya budak lelaki tu ngan ayyunie..
Aleesya cam biasa...camera friendly..


Org kat situ semua cakap aleesya pandai posing..
Hurmm..ye lah tu...


Pakcik teksi sampai tepat pada waktunya..
So destinasi shopping complex yg pertama ialah DC Mall..
Kat sini Mall nya lebih murah berbanding yang lain..
Kami datang sini pun therapist ngan pakcik2 teksi seblum ni yg syorkan..


Aleesya yg berebut sunglasses ngan ibu..
Conclusionnya...beli lain utk dia..
Rp 15,000 jer pun harganya..


Sementara ibu gi shopping (shopping lah sangat..padahal window shopping..haha), 
Aleesya + Ayyunie main2 kat palyground berbayar...
Rp10, 000 per person...ok lah kan...ayah damia yg jaga..
Sebab katanya malas nak ikut ibu gi window shopping


Bye bye ayyunie...ibu nak gi shopping dulu..


Lepas round & round & round..
Akhirnya ibu beli jubah yang warna purple tu..
Bahagian atas material jeans....bawak sutera...siap ader manik2 lagi..
Ibu suka sangat material tu...
Lembut dan tak nampak "keindonesian"...hehe
SAPA2 ADER CADANGAN NAK PAKAI TUDUNG WARNA APA YER??


Pastu ibu nak beli jubah caftan warna hitam tu...
Alahai..apalah malangnya nasib...lepas fitting...senteng pulak dah..
Ibu kan tinggi...tubuh ala2 model nasya aziz gitu..hahaha..
So, cancel beli jubah caftan tu..
Harga dah murah dah...alahai..ruginya...


Dah lepas shopping...
Masa untuk tea break dulu..
Kami pilih Coffe Kopitiam..
Di macam ala2 Ol Town lah...
Makan yg simple2 jer..
Tu sementara tunggu makanan sampai..
Ntah apa lah 2 beranak tu main...


Tepat kul 12 tengahari...tunggu pakcik teksi datang amik kitaorg..
Memang dah janji2 awal2 lagi..sebab senang tak der lah kitaorg terkontang kanting cari teksi nanti...
Hotel kami dari DC Mall ni dekat jer...tak sampai pun 10 minit..
Ramai warga tempatan panggil hotel kami tu.."hotel kapal tersadai"...hehe


p/s: Lepas ni kami ke Shopping Mall  yang femes kat BATAM...Tak sah datang batam tak kesitu..kemana??
Tunggu next entry..

Post a Comment