Wednesday, November 10, 2010

Visit Batam 2010 - Day 1 (Swimming & Massage)

Sambung lagi....


Dah lepas makan2...maka weols pun carta sebuah teksi balik hotel...
(Oh yer total cost kami makan Rp 199,000 (+-RM70))
Janji ngan teksi tu jugak utk bawak kitaorg outing pagi esok jam 10 pagi waktu indonesia...
Hehehehe..senang cam tu...carta terus...so tak lah susah2 nanti kan..
Oh yer...gambar kat atas tu kat area lobby hotel...cantik kan..
Aleesya lak pantang nampak piano tu...mulalah cakap
"aleesya nak main music class"...pastu cakap
"sama lah ibu ngan music class aleesya"...hehe


Memang unik lah binaan hotel ni...


Sebelum masuk bilik, ber wifi dulu kat lobby..
Dalam bilik ader line internet...tapi mana bawak lapotop daaaaa....


Sebagai blogger tegar (tegar keeee??), asalkan ader wifi, apa lagi??? Tengok2 blog lah kan..hehe


Masuk bilik terus tukar swim wear..
Aleesya + Ayyunie memang dah tak sabar nak swimming katanya...
Yang bestnya swimming pool ni dalam bangunan...
Oh yer...b4 tu kami ke Kaunter Spa & Massage Hotel utk booked ibu punya appointment malam tu..
Ibu buat massage dalam bilik jer...sebab senang..
Kalau nak buat kat spa dia, sapa nak jaga aleesya + ayyunie kan...hehe


Posing 3 beranak dalam swimming pool...
Actually segan gak nak main2 air kat area kids pool ni...
Sebab betul2 depan pool ni ader Gym n studio...
Dah lah ramai org lak tu...huhu


Dah lepas main pool kami ke jakuzzi pulak..
Jakuzzi ni ader tempat air sejuk macam air batu...pun ader jugak tempat air panas


Untuk mengelakkan kita terkejut kena air panas..
Maka rendam dulu dalam air sejuk macam air batu ni..
Nak bagi kaki kebas...


Pastu baru masukkan kaki atau badan dalam air panas ni...
Then bolehlah berjakuzzi tanpa terkejutnya...hehe
See...aleesya + ayyunie pun tahan air panas ni..
Ayah damia lagi kelakar...sebab nak berjakuzzi satu badan
Dia pergi berendam kat air sejuk tu satu badan cepat2..
Pastu terus terjun kat tempat air panas ni...ekekek..



Dah siap swimming naik atas, makan2 biskut, layan HBO...tengok2 aleesya + ayyunie dah selamat zzz..
Alahai awal pulak diaorg tido...ingatkan tido lambat...sebab tu buat appointment massage kul 10 malam waktu indonesia...disebabkan anak2 tido awal...maka appointment massage diawalkan..


Best2 massage diaorg ni...ibu pilih indonesia style...banyak lagi style2 yg ader...bezanya cuma urutan dan aromaterapi yang digunakan....sambil2 massage sempatlah borak2 ngan therapist ni...heheh ayah damia yg lebih2 jadi interviewernya....sebab nak tahu kehidupan masyarakat di batam ni...antara yg mengejutkan kami ialah...rupa2nya therapist kat hotel ni tak der gaji pokok...based on 10% daripada customer bayar jer....huhuhu...cam mana lah nak hidup tu...kata therapist tu..sebulan tak sampai pun gaji Rp 1 juta...alahai...siannya..




Tapi sebenarnya kan..ader citer kelakar tau masa therapist tu massage ibu...
Mula2 dia massage..alahai..sampai keluar air mata tahan sakit tau...
Last2 barulah therapist tu perasan yg  dia urut kuat sangat...hehe..tapi sakit2 pun best..ringan jer rasa badan..last2 sekali dia siap sengkak peranakan lagi...memang expert lah nampak diaorg buat keje...Lagipun sapa tak tau kan..BATAM ADALAH DUNIA MASSAGE & SPA...total cost cuma Rp 150,000 sahaja...murahkan...




p/s: Last sekali ibu massage2 dalam bilik masa cuti2 kat SIBU ISLAND tahun 2006


p/s: Macam biasa bersambung lagi...




Post a Comment