Monday, November 15, 2010

Visit Batam 2010 - Day 2 (Nagoya Hill, the famous Shopping Mall here)

Sambung lagi...

Dah habis jalan2 kat DC Mall...
Seterusnya kami ke Nagoya Hill pulak..
Satu2nya Shopping Mall yg wajib anda terjah kalau datang Batam ni..
Kiranya Shopping Mall paling besar lah kat sini 


Mula2 sampai Nagiya Hill ni..sangat teruja tgk keunikan bangunan besar itu..
Dah rasa macam bukan kat Batam pun yer..


Kat Batam ni ramai betul erkkk beg2/ handbag branded tu..
Nak kata murah tak jugak...mahaiii gak rasanya..
Kalau convert duit Malaysia, ratus2 gak cecahnya...cuma may be aderlah murah sikiiiiiiitttttt jer..


Banyak fast food kat sini...
-
-
-
-
-
Oh yer..tujuan utama datang Nagoya Hill ni sebab ayah damia nak massage...
Kalau malam tadi ibu dah massage dalam room services..
Kali ni ayah damia pilih spa boutique yg ader di sekitar Nagoya Hill ni...
Tak pe lah, bagi chance kat ayah damia memanjakan dirinya pulak..
Dah itu pun tujuan utama datang Batam ni...hehe


Sementara ayah damia gi spa boutique..
Ibu apa lagi?? Kenalah cari aktiviti yg berfaedah utk aleesya kan..
Nak shopping pun susah gak sebab kena tolak stroller lagi...
Nasib baik masa ni ayyunie tido...


Ramai betul yg entertainted aleesya masa main2 benda ni..
Ibu pun sempat lah berborak panjang ngan person incharge tu..
Banyak lah juga tau pasal kehidupan dia...
Antara ayat yg paling best ibu dengar
"ramai perempuan batam kawen ngan cina singapore"
Memang itu pun setahu ibu...
So maksudnya org indon ni walaupun islam, tapi halal haram ditolak ketepi..
So, no wonder lah selalu tgk maid islam keje ngan cina kan..


Dah siap2 buat xtvt tu, masa utk terjah tempat2 main ni pulak..
Boleh tahan besar gak tempat dia ni..
Masa ni ayyunie dah bangun...
Boleh dikatakan banyak ratus rupiah jugak lah habis kat sini..
Gara2 tunggu ayah damia yg lambat itu...


Heve fun betul lah diaorg ni..
Ibu jer yg sakit kepala sebab nak kena jaga 2 org kan..
Huhuhu..selama ni bibik ader sebagai helper..
Sorang nak main tu, sorang nak main ni..
Last2 dua2 main benda yg sama...hehe


Semuanya kongsi2 main yer..
Sebab mana nak jaga sorang2 kan kalau main benda yg berasingan


Ingat anak2 jer main??
Mak budak pun main gak lah..hehe
Tu dapat score 10 jer..huhuhu


Dah lepas main2 kat situ, decided gi makan pizza pulak...
Terbaca dalam internet...pizza kat batam ni murah2...
So, memang rugi lah kan kalau tak cuba..
Lawak pulak tgk ejaan mereka yg berbeza ngan ejaan kita tu kan...
Org panggil package , dia panggil paket....ekekek


Spageti utk aleesya


Roti garlic utk ayyunie


Selain pizza, ader macam2 lagi menu lain..
Murah tak korang rasa harga tu??



Tak nak pizza?? Order sate pun boleh...hehe


Oh yer..tu nama fast food yg kita org makan


Ingat kan besar pizza nya..sekali sampai kecik cinonet jer...
Yg macam size single tu..


Sedap lagi pizza hut rasanya..hehe


Dah makan, main lagi...kata datang utk relax & refreshing kan..
So haruslah makan2 & main2 & massage2..


Ni sapa yg terlebih excited ni??


Anak2 happy, ibu ayah pun happy jugak lah kan...


Dah round2 satu Nagoya Hill tu...(tipu...tak semua pun tempat kami terjah), turun tiingkat bawah sekali..
Nak merasa J.CO lak pulak kan...
J.Co kan company indon punya...
So haruslah cuba


Motif aleesya buat cam tu..sebab dia kata
"ini bukan big apple donut"..
ekekekeke....kenal weiii budak2 zaman sekarang..


Semuanya mesti ader coklat yer..
Kami anak beranak peminat coklat..


Beratur nak amik air kat sini


View kat luar J.CO..
Perghhhh...ramia giler org..
Kebanyakannya Singaporean lah...


Air ni sangat yummy yummy..
Apa pulak namanya...dah lupa laaaa..


Lepas tu terus balik ke hotel...
Penat weiii dari pagi sampai ke petang...asyik jalan, jalan jalan...
Bye bye Nagoya Hill...
Ader masa jumpa lagi..


Kenangan dalam teksi...
Bukan senang kami anak beranak nak naik teksi ni..
-
-
-
-
-
-
Balik hotel terus semua zzzzzzz......semua kepenatan..


Lepas Isyak turun lobby tgk live band...


Pastu posing2 lagi..


Aleesya mesti posing punya...


Ayyunie...haruslah candid kan..


Gambar yg terpampang gah di dinding hotel...
Menunjukkan kemegahan hotel ini..

Tepat jam 10 malam, baru masuk bilik zzzzzzzzzzzzzzzz..


p/s: Sambung lagi utk day 3 yer..

Post a Comment