Friday, November 19, 2010

Syukur dengan nikmatNYA...

Walaupun kami diperantauan..
(betul lah kan....sebab tak balik kg)
Namun tetap gembira menyambut Aidiladha pada tahun ini..

Syukur kerana masih berkesempatan dan berkemampuan utk sama2 meraikannya..
Walaupun mak, MIL n FIL jauh di kampung, tetapi mereka tetap di hati..
Yg penting keluarga kecik kami juga sama2 menghayati erti aidiladha tahun ini


Bergambar satu family sebelum bertolak ke masjid utk solat raya..
Oh yer...baju raya aleesya + ayyunie tu memang tak pernah pakai lagi..
Tok ma yg hadiahkan masa raya aidilfitri baru2 ni...tak sempat pakai pun...sebab banyak sgt baju raya kan..
Nasib ler ader stok baju kurung...leh buat raya...
Baju raya ibu tu lak..baju utk majlis perkahwinan adik ayah damia baru2 ni..
Kiranya baru pakai sekali jer tu...ok lah kan, leh gak buat stok raya..
Baju ayah damia?? huhuhu tak der stok warna biru lah...
So pakai jer lah baju raya tahun lepas...lagipun putih yg leh matching ngan semua kan..


Nak posing...nak posing..


(: SWEET COUPLE :)


Solat Raya di Masjid Taman Universiti..
Alhamdulillah....Aleesya ikut dari mula2 solat sampailah memberi salam..
Seolah2 dia adalah makmum cilik yg faham istilah apa itu sembahyang...
Ayyunie lak, pun tak meragam....asyik duk tawaf bibik solat jer...hehe


Balik raya, sesi bermaaf2-an dilakukan..
Semua ni candid, tak der lakonan semula yer..
Credit to bibik sebab jadi PhotoG yg hampir bertauliah...hehe


Tu cium ke gigit tu??
Rakus tul ayah damia ni...hehe


Pastu giliran aleesya (tak der dalam gambar, tak sempat snap) + ayyunie lak minta maaf..


The sibling...sama tapi tak serupa kan..
Sorang berayu-ayuan, sorang berjual mahaiii..hehe


Cam biasa...gambar aleesya kena lebih...sebab dia jer yg suka berayu-ayuan..
Ayyunie kena banyak snap candid...nak harap berayu-ayuan...insyallah...tunggu besar sikit lagi..


Solat raya dah...bermaaf-maafan pun dah..
Apa lagi...bak katanya aleesya
"we want rice" sambil tepuk2 pinggan...


Alhamdulillah...Syukur dengan NikmatNYA..
Masih terasa seperti menyambut Aidiladha walaupun diperantauan..
Sempat dengan jiran sebelah yg tak balik bertukar juadah lagi..
Tapi semuanya juadah moden you...spageti bolognise lagi..


Juadah kami hari tu...
Burppp...alhmdulillah...

p/s: Pagi jer beraya...lepas zohor kami ke shopping complex jugak...hehe

p/s: Tunggu senarai penuh peserta GA dan kesilapan2 yg dilakukan oleh sesetengah peserta jam 1 tengahari nanti..

Post a Comment