Tuesday, June 14, 2011

Lotus Desaru || BBQ secara moden

Masa dinner cuti2 kat Lotus Desaru tu..
Memang dah dirancang yang akan buat BBQ..
Semua persediaan makanan dan peralatan disediakan oleh ibu ler..
Memandangkan ahli keluarga yang lain datang jauh dari kelate.

Sebelum tu, jom kita tgk apa yang kami BBQ..
Semua seafood adalah fresh dari pasar borong PANDAN..
Sanggup tido 3 pagi sebab menyiang dan membasuh seafood2 tu...huhu


Udang bakar saiz XXL


Ayam bakar berempah..


Ibu kalau makan BBQ...lagi suka cicah kicap macam ni daripada cicah sos..
Power beb


Sotong bakar in progress..


Sambal ikan bilis yang dibuat oleh MIL dari rumah..


Pukul  6 petang start BBQ.


Sampai ke malam BBQ..


Ok...berbalik pada BBQ secara moden tu.
Kami tak guna arang tau..
Tapi guna electric BBQ ni...
Memang sangat mudah, pantas dan flexible..
Nak bakar kat mana2 pun boleh..
Nak control bara pun boleh..

Nak tahu tak??? Ramai rupanya berkenan electric BBQ Grill ni..
Masa upload kat FB...ramai gak yang tanya..
Ni buktinya...

  • Elyana Elisya K Ayu menarik laa tempat bakar ayam ni... Apa nama alat ni ya...
    May 27 at 12:00pm · 
  • Elyana Elisya Akak beli kat mana dan harganya?
    May 27 at 12:00pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria Elyana Elisya, tu kak ayu dah bagi link...dapat tak..
    May 27 at 12:17pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria alamak...hilang pulak link dia...jap jap..
    May 27 at 12:18pm · 
  • Elyana Elisya Okeh dapat K Ayu yang cantik manis lagi pandai memasak :) Adore you la kak....
    May 27 at 3:18pm ·  ·  1 person
  • Zamzarina Bt Zakaria alahai...malu kak ayu...masak-masak simple boleh lah...huhu
    May 27 at 5:34pm · 
  • Nornizam Abdul Jalil nk tanya la.., ayu beli kat mane benda ala ni
    May 28 at 1:02pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria jap erkk lina, ayu bagi link...
    May 28 at 1:05pm · 
  • Nornizam Abdul Jalil mcm menarik tmpt bakar2 tu
    May 28 at 1:06pm · 
  • Nornizam Abdul Jalil mahal tak?
    May 28 at 1:06pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria tu ayu dah bagi link blog ayu...baca erkk...ramai sungguh tanya benda alah ni..
    May 28 at 1:08pm · 
  • Ahmad Razlin Jusco banyak ler...lagi sedap kalau masak pakai arang...yummy
    May 28 at 1:58pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria aiyoo....kalau guna arang, memang take time ler...
    May 28 at 2:02pm · 
  • Ahmad Razlin Aihhhhh.....chef yang kat hotel jer pakai mende ni. Mak saya kalau ikan bakar pun pakai arang
    May 28 at 2:05pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria kalau kat kg memang ler pakai arang...best bau arang...ni kat rumah..huhu..setakat nak makan 2-3 org jer...kalau nak makan ramai2...ader jer tong BBQ tu..:)
    May 28 at 3:09pm · 
  • Irtifa' Izzati Hamdan nk tanya beli kat mane ye alat pembakar tu? n berapa rm?
    May 28 at 3:12pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria jap jap saya bagi link...org ke3 dah ni saya bagi link...
    May 28 at 3:13pm · 
  • Irtifa' Izzati Hamdan ok..hehehe... nampak mudah... tk payah nk beli arang..:)
    May 28 at 3:14pm · 
  • Zamzarina Bt Zakaria yer betul...memang mudah...tu saya dah post link kat wall awak
    May 28 at 3:15pm · 
  • Irtifa' Izzati Hamdan ‎:)
    May 28 at 3:32pm ·  ·  1 person
  • Shahrul Nizam berminat la.. slalu bt bbq, guna kuali je alas foil, yg ni nmp menarik la, leh bg info skit nak beli katne? akak tolong post kat wall aby ye. Arbayah Yahya. thanks..
    May 30 at 8:37am · 



Hah ramai yang bertanyakan...
Masalahnya ingat org luar jer bertanya...
Rupa2nya MIL ibu pun berminat gak nak beli tahu..
Bersungguh2 nak beli tau...
Balik dari Lotus tu terus pergi JUSCO TEBRAU cari..
Nasib baik ader lagi stock yg macam ni...
Senyum simpul ler MIL ibu sebab anaknya belikan..hehe

Aritu nenek aleesya (mak kepada saya ler tu) datang..
Dia pun berkenan gak...
Katanya senang nak buat ayam percik time puasa nanti..hehe..
Padahal dah tahu sgt maksudnya tu...
Suruh anaknya beli lah tu.
Insyallah...nanti balik raya ayu belikan utk mak satu yer...

Kepada sesiapa yang memang betul2 berminat nak beli Electric BBQ yang flexible ni..
Bolehlah melayari...(cewahhh)






Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment