Wednesday, June 8, 2011

Syoknya naik Banana Boat

Perasaan??
Memang teruja dan happy lah sebab memang dah aim nak main banana boat ni ramai2 kan..
Dulu dah main jet ski..
So sekarang kita cuba yang lebih adventure pulak..

Perasaan tak takut lemas ke??
Hurmmm...motivate diri sendiri ler..
Fikir jer "aku pernah diving sampai dasar laut pun boleh"..
Takkan kena "campak" kat tgh laut tu tak leh...ekekkee
"Campak" means "sengaja dijatuhkan dari banana boat oleh driver speed boat tu"


Siap posing sakan...
Konon2nya confident..
Alahhh..memang ler confident..
Sebab kat depan2 tu adik ipar ngan biras..
Yang belakang tu pulak suami sendiri..
Apa2 hal diaorang bertanggungjawab....ekekek


Ni masa dah nak habis masa..
Before mendarat, sekali lagi kami kena "campak" kat kaki laut tu..
Maksudnya dah nak sampai darat ler tu..
Perasaan lepas kena "campak"???
Huaaaa....pedih hidung mancungku sebab termasuk air masin...
Sebab kita tak leh nak control time kena "campak" tu...
Suka2 hati dia jer nak "campak" time bila...
Memang kena sentiasa standby...

Bila dah kena campak..
Of coz ler muka dan badan kita tenggelam habis kan..
Tak pe...life jacket ader..
Jangan panik, takkan lemas punya...
Cuma yg silapnya masa naik banana boat ni, tak pakai well attire kan..
Al-maklum ler..lepas breakfast kat tepi pantai tu..
Terus tak sabar2 nak main banana boat..
Walhal malas nak masuk bilik tukar baju....hehe

AKIBATNYA.....BERAT/ SUSAH BEBENOR NAK NAIK BALIK BANANA BOAT KAT TGH LAUT TU...SELUAR DAH LAH BERAT, PASTU KENA LAWAN ARUS LAGI...HEHE..PERINGATAN UTK SESIAPA YG NAK NAIK BANANA BOAT OK...
(padahal well attire memang bawak)


Adakah kami akan datang ke sini buat kali ke5 nya???
Insyaallah...sebab sekarang tgh aim nak buat lagi satu benda..
ATV sudah, jet ski sudah, snorkelling sudah, diving sudah, banana boat sudah...
Apa yang belum????
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Parasailing ler...apa lagi...
Hehehe...yang ni meman betul2 kena prepare mental dan fizikal..

p/s: Seronok dapat mencuba pengalaman baru...walaupun ibu ni seorang yang penakut, tapi semangat kuat utk mencuba sesuatu yang baru mengatasinya...

p/s: Sampai rumah tepat jam 9 malam tadi....macam2 citer nak diskongsi bersama...


Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!


 
Post a Comment