Friday, June 17, 2011

Cuti-cuti PD || Muzium Tentera Darat

 Ingat kami suami isteri ni suka sgt ke melawat muzium-muzium ni..
Tak der maknanya..
Entahlah...memang jiwa kami tak berseni ke arah muzium2 ni...
Atau kami suami isteri memang tak prihatin pasal keindahan dalam muzium..
Walhal ayahanda ibu adalah seorang tentera darat...
Agaknya dah biasa tgk masa kecik2..
Tu yang tak teruja..


Tapi cam mana pulak boleh tiba2 kami datang melawat ke Muzium Tentera Darat ni????
Kisahnya masa otw nak pergi makan2 kat SUP POWER ni...
Aleesya nampak lah keretapi for display only dalam muzium ni..
Tak sudah2 dok cakap nak naik keretapi...
Siap bagi alasan, makan dulu baru singgah...
Pastu balik dok merayu2 lagi nak naik keretapi...
Makanya terpaksalah singgah jugak kat sini tengah2 panas....huhu


Mula2 naik tangga nak sampai muzium ni..
Sampai2 jer, terus ader meriam dan kereta kebal ni...

 
Ibu pulak posing lebih-lebih..hehe.
Nampak tak muka aleesya yang semenyek tu.
Gara2 nak naik keretapi tu lah..
Org dah cakap keretapi tu tak bergerak..
Nak jugak naik tu...
Kesudahannya...nahh..amik muka semenyek oleh aleesya..


Buat gaya nak terbang kat NURI...
Masa ni aleesya dah tak ingat nak naik keretapi..
So, mood ader ceria lah sikit..


See, ibunya yang lebih2 kan berposing....huhu


Tiang yang tertulis nama para pahlawan yang berjasa yang telah meninggal dunia..
Betullah...manusia mati meninggalkan nama kan..


Masa ni dah nak balik...
Lalu kat depan keretapi tu lagi..
See, aleesya merajuk nak naik keretapi..
Huhuhu..suruh bergambar pun tak nak...

Banyak lagi benda2 dan tempat2 menarik kat belakang tu..
Malas pulak nak pergi..
Ater cuaca pun panas terik..
Dan kitaorg pun penat sebab dari JB kan..
So, tak yah lah gi kat belakang tu..
Padahal memang tak minat...huhu

p/s: Kempunan aleesya nak naik keretapi terubat pabila buat pertama kalinya aleesya + ayyunie dapat naik PUTRA LRT masa nak ke KLCC....details later...

p/s: Nak gi Jusco dah...jom jom

p/s: Thanks yang bagi pandangan dalam previous entry..memang sah aleesya muka ayah, ayyunie muka ibu...:)


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment